Backlight bleeding to neni (je videt jen ciste cerna barva nic vic, po pravde bych si i na maximalni jas myslel ze je ta televize vypnuta, visim absolutne cernou a nic jineho)
Ips glow (takhke to defacto vypada jako ips glow, i kdyz teda panel by mel byt va, ale kdo vi jak to je)
Kazdopadne pri testech nemam sanci nic takoveho videt. Nejde si toho pri tech testech vsimnout a pri local dimmingu to take neni mozne spatrit. Vetsi ou je tam bila tecka koule co se pohybuje a pri pohybu to clovek nestihne spatrit, maximalne pri extremnim soustredeni.
Podobne jako to zminuje ten na foru a dalsi s timto problemem. Je to videt jen na filmech, kde je dole ci nahore ramecek a ten je diky local dimmingu osvetleny delsi dobu, coz je pri filmu defacto neustale a tam se objevi vady podsviceni v podobe oblasti ktere jsou vice osvetlene a vypada to prave jako ten ips glow.
Kazdopadne az na tenhle neduh je ten obraz perfektni a uprimne bez soustredeni se to neni moc videt, mam to vyrazne mene nez ten clovek co si stezuje na foru), ale je to neco co bych rozhodne necekal a musim rict ze co jsem procital tak odpoved samsungu na temhle druh problemu je pry, ze je to normalni

-- 24. 8. 2022 01:57 --
Ok tak tedy finale... (ze sem si neco kupoval, vsechno pak extremne zkoumam

Q95td = ips ads panel
Q95t = va panel
Takze ta moje televize ma ips panel a to patrne vysvetluje ten dobry vykon za svetla, prekvapive dobre pozorovaci uhly a ze sviti opravdu fest a obraz je za svetla paradni.
Nedokazu porovnat kvalitu kontrastu vuci va panelu (to bych ty televize musel mit vedle sebe)
Kazdopadne na teto je cerna opravdu cerma (alespon mi to tal subjektivne prijde), bila sviti a kontrast je podle me perfektni ackoliv to by mela byt prave nevyhoda (nedokazu si moc predstavit, ze by to mohlo byt lepsi, obzvlast pokud zapnu zvyrazneni kontrastu)
Jedine nevyhody tedy jsou v podibe local dimmingu a bloomingu kolem svetlych mist. Pokud to clovek vhodne nastavi a nesnazi se to misto filmu sledovat, tak to neni tak hrozne a pokud by to vadilo tak asi holt jedine oled.
Jako zavaznejsi nevyhodu povazuju ten ips glow (bude to ono), ktery mam mozna paradoxne jeste dobrej, kdyz jsem videl jine obrazky na netu. Nevim jestli to ma kazdy displej, nebo v jake intenzite se na ips panelech nachazi. Kazdopadne mi alespon dle diakuzi pripada ze s ips panelem je to tak trochu loterie.
Dle provedenych testu co jsem dmes udelal muzu byt nakonec mozna rad ze jine problemy jsem neidentifikoval a nenasel.