Rada s velikostí TV

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Steve89 28. 8. 2022 17:52

Ahoj,

Mohu požádat o odbornou radu? Budeme se co nevidět stěhovat a potřeboval bych poradit s velikostí TV. V současné době bydlíme v bytě, máme led TV 42 palců (koukáme na ni ze 2 metrů).

Nyní v domě se nám vzdálenosti značne prodloužila viz. foto viz příloha. Rád bych již pořídil Oled TV. Původně jsem myslel, že bude stačit úhlopříčka 65 palců, ale v současné době si dokážu představit i větší, bojím se aby ta 65 nakonec nebyla malá.

Co jsem tak koukal tak 65 palců Oled modely 2021 se dají pořídit kolem 35 tisíc ... 75 palců, 77 placů jsou pak skoro jednou tak drahé ... otázka je jestli se to vyplatí. Na druhou stranu, bych byl nerad za měsíc naštvaný, že je televizor malý ... :mrgreen:
Přílohy
IMG_4329.JPG
Obyvací pokoj
Steve89
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Andy Kraus 28. 8. 2022 18:43

tu máš kalkulátor vzdialenosť -uhlopriečka:
https://www.rtings.com/tv/reviews/by-si ... lationship
takže optimum pre teba je 85" ja osobne by som kúpil 65" a ušetrené peniaze dal radšej do nejakého wellness pobytu �
Andy Kraus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jito 28. 8. 2022 19:04

Sedačka je od TV 5 metrů-tady není co řešit-75 palců je minimum.
Že jsou velké Oled drahé? To je život...
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod MgX 28. 8. 2022 19:22

Jestli dobře koukám, tak začátek sedačky je někde na 320 cm. Tam bych dával, pokud není potřeba extra velikost i 65". Jenže ten zbytek tuto velikost udolává. Takže buď bude kompromis v koukací vzdálenosti a něco zvolíte jako jasný základ, anebo půjdete cestou uspokojení potřeb i pro „zadní řady“. Tam bys musel s velikostí jednoznačně přitlačit.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Michael10 28. 8. 2022 22:47

Dobre vidím že stena kde má byť umiestnená TV je 124cm široká ? Či to je preklep ? Pokiaľ nie tak máš problém "vyriešený".
Michael10
Junior

Odeslat příspěvekod Steve89 29. 8. 2022 01:04

Ne ne, na stěně mám prostor 184 cm. Na fotce je to špatně vidět. Ještě si to nechám projít hlavou. Pro 65 palců mi hovoří cena a vědomí že jednou ještě budu moci jít s úhlopříčkou nahoru. Bude to těžké rozhodování.
Steve89
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Michael10 29. 8. 2022 02:10

No keby som si to zväčšil tak vidím :).

Už som to tu písal viac krát že som mal istý čas na necelé 3 metre 75" a po jednom filme by som pristál na väčšiu.

Inak pri kúpe tv som mal myšlienku zavesiť ju na výsuvný držiak ktorým by som pri pozeraní filmu skrátil vzdialenosť cca o 50cm. Nakoniec som od toho opustil kvôli deťom a možnému úrazu prípadne poškodeniu TV.

Tebe by to mohlo pomôcť a ta 65" by nemusela byť taká márna. Prípadne by si ju mohol mierne natočiť aj na tú stranu kme smeruje šípka na tvojom planiku.
Michael10
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 29. 8. 2022 02:28

Čím větší tím lepší, hlavně na takovou dálku.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 29. 8. 2022 06:01

Mas to podobne jako ja doma, akorat mam gauc od TV jen cca 4.3m, ale z jidelny koukam z podobne dalky a ze sikmajako ty z kuchyne. Ikdyz mne tady "lamali" na vetsi uhlopricku a podobne reci jako prispevek predemnou, rozpocet nepustil a za cca 30K jsem koupil tenkrat vyborny samsung 65Q85R misto nejakeho myslim 75Q70R co ma bracha a vubec nelituji. Telka velikostne v pohode, ale hlavne je to vyssi trida s lepsim obrazem a perfektnim antireflexem, pozorovacimi uhly i vysokym jasem. To ocenis hlavne pokud mas mezi TV a tim gaucem nejake francouzske okno/HS portal a budes cucet z te kuchyne...jak tam na jinych TV uvidis hure nebo taky prd ;) nerikam ze u vsech urcite se to za ty roky zlepsilo...to je mi potom vetsi uhlopricka k nicemu...ale chapu, ze budes cucet hlavne z gauce. Samozrejme, kdybych byl ochoten dat nejakych 50-60K za blbou bednu, tak bych vzal vetsi z vyssi tridy, ale jak pisi na druhe strane rovnice je rozpocet a ten nepusti. Tim netvrdim, ze mas jit moji cestou, jen podavam jiny pohled na vec, abys nekoukal jen na ty palce.

Pokud tam ale ty balkonovky nemas, dal bych gauc bliz k TV a za nej pro vyplneni mista a sprijemneni interieru nechal udelat mensi regal na knihy, dekorace nebo zadni repro ;) my mame gauc u steny a budu za nej dodelavat prave policku, tak se mi gauc jeste trochu posune k TV...
kultus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Philips_Moff 29. 8. 2022 10:46

Na takovou vzdalenost urcite 75”.
Philips_Moff
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Katikakus 29. 8. 2022 11:31

Je nejaky duvod, proc je sedacka tak daleko? Pokud by se dala posunout bliz, mohl bys uvazovat o 65", takhle je ale 75" smysluplne minimum.
Katikakus
Junior

Odeslat příspěvekod yaldi 29. 8. 2022 14:57

Ja po prestehovani resil telku taky - ze 3m byla 55ka v pohode, ale ze 4,5m uz ne - a nakonec jsem 2 mesice zpatky misto 65 OLEDu koupil 75 LCD Sony a nelituju. Nejlip, kdyz si zajdes k nekomu, kdo ma 65" doma a sednes si na tu svou vzdalenost a uvidis, jestli to neni male. Ja to udelal a to me presvedcilo.
yaldi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Step44 13. 9. 2022 21:50

Sedačka je tak daleko, jelikož její rohová část je naproti krbu. Mám vyhlédnuté dva kousky OLED 2021 - LG OLED77C11LB a Philips 77OLED806, ale asi budu muset zkrouhnout rozpočet. Můžete mi doporučit levnější alternativu s jinou technologií, třeba Mini Led? S cenou + - 45k ?

Děkuji ;-)
Step44
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MarVer82 12. 10. 2022 18:45

Čím větší tím lepší. Velikost ničím nenahradíš. Doma koukáme z 2,5 metru na 65", před kterou se nám stahuje 92" plátno... Těch 92" mi připadá jako jako nižší hranice a sneslo by to i víc, což bohužel nejde.

Jak to nakonec dopadlo? Ptám se jen ať si utvořím obrázek co je teď na trhu... Tv máme 2 letou, tak co je teď tak cca k mání...
MarVer82
Junior

Další stránka