Tak už majitelem Sony Bravia OLED XR-55A83J, nemá cenu sem dávat shodné fotky, jelikož ten obraz je uplně nekde jinde kvalitativně i co se homogenity týče (ano, samozřejmě reflektuji úplně jinou technologii!), byť kdybych byl úplný hnidopich (jakože jsem opravdu nebyl ani u TCL), tak bych úplnou, respektive totální homogenitu taky nenašel. Ale o tu mi nešlo ani u TCL.
Co se týče TCL 65C835, nebudu se opakovat v tom, že vracení takto objemného zboží je velmi komplikované a proto si třeba i člověk pár tísíc připlácí, aby tohle u prémiové TV nemusel řešit. Každopádně ano, zde zřejmě výstupní kontrola zcela selhala a mne to zaráží zejména proto, že v tomto případě se opravdu přece jedná o prémiovou TV, nekupoval jsem TV za 12000 Kč, u které se dají nedostatky v obraze čekat.
Ale co mne teda ve finíále odradilo asi úplně nejvíc, tak byl otřesný přístup TCL servisu (a mimochodem jeho chvála byla také důvodem pro výběr, o to více mě to zarazilo). Já se v těch předchozích příspěvcích nevyjádřil zcela přesně, ale podpora a servis TCL se mnou fakticky odmítl komunikovat a cokoliv se mnou řešit a označili to již za zamítnutou reklamaci (o které vy píšete že vlastně neproběhla, ale dle nich ano). Zde je přesný kompletní přepis konce konverzace poté co mi podpora sdělila, že žádost o servis byla techniky zamítnuta (zaslal jsme na jejich email 2 emaily s popisem vady a velkým množstvím fotek):
1)Dostanu tedy vyjádření i na email, protože vaše vyjádření neberu jako odpověď na něj, čekám na něm oficiální vyjádření k tomu stavu, děkuji. -> Je mi líto, vyjádření techniku jsem vam předal
2)Podle servisního technika je tedy obraz v pořádku? Dle něj jsou tedy tmavé fleky v pořádku? Prosím o potvrzení tohoto. -> podle normy ano
3) Aha a jak technik tu normu uplatnil, když tu obrazovku reálně neviděl a nezměřil? -> podle fotek co jste poslal
4) Nejsem si opravdu jistý, zda odchylky dle normy a prosím uveďte které, se určuje odchylka? A jak je možné, že jiné LCD i značně levnější uvedený problémy nemají? - >vaše reklamace byla zamitnuta, je mi líto.
Poté jsme napsal, že v této konverzaci nemá cenu pokračovat a že televizi vracím, již nenásledovala žádná odpověď nebo reakce. Druhý jsem ještě zaslal další sérii fotek včetně té noční s tou barevnou mapou, stejně jako na předchozí emaily mi nebylo nijak odpovězeno.... Opravdu prapodivný přístup k zákazníkovi.
Takže jak vidíte, měl jsme snahu věc řešit, ale z jejich strany bylo zcela jasno, bez ochoty nějakého dalšího posouzení. A ty mé otázky směřovali přesně k tomu co vy (MgX) zmiňujete již ve dřívějších příspěvcích, ty emaily jsme psal na servisní (reklamační) odděleni a od něj jsem chtěl odpověď, protože vyjádření technické podpory jsem nebral jako bernou minci, ale ty ultra stručné odpovědi (ani neodpovídající na mé dotazy) jsou jaké jsou. O tu TV jsem měl zájem. Dotaz na normu je snad legitimni, bez odpovědi, pozastavení nad tím, že technik posuzuje od oka a dle fotek (jak i vy píšete) mi taky z mé strany přijde jako legitimní.... Ale u nich nezájem a ignorace a nulová snaha mi cokoliv vysvětlit.
Přitom i díky kolegovi zde na fóru jsme se podíval na pár videí, a "dirty screen efekt" je poměrně častý, Stačilo se z jejich strany omluvit, že nejsem spokojen, ale že dnešní moderní TV tímto neduhem občas trpí a že se vše řídí normou číslo xxxxxxxx. Upřímně dostat takovou odpověď, tak nad vrácením váhám a TV mnohem více testuji z hlediska možnosti vše vyřešit jiným jasem atd.... Ale s takovým přístupem jsem se už dlouho nesetkal a důvěra, že by jakoukoliv jinou závadu řešili lépe, je nulová.
U starých TV již mám s "dirty screen" zkušenosti, takové tmavší plochy na nich byly a časem se zhoršovaly natolik, že TV byla na vyhození (a vážně netuším, od jaké úrovně by technik TCL "od oka" u nich poznal, kdy už je to na zaslání k nim). Ostatně to je u důvod koupě nové TV, starý Thomson se posouvá místo LCD (teď z hlavy nevím jméno,nemám jej doma, ale jeden z nejlepších obrazů, jelikož měla u žlutý subpixel) a která přesně na tohle trpěla poslední 3 roky se zhoršováním stavu. A ty dvě staré TV samozřejmě nemají takový jas a zejména ten Thomson černou rozhodně nemá, ale s ohledem na stáří a cenu je ten obraz překvapivě kvalitní a homogenní.
Jinak TCL jela ten týden přibližně 7 dnů 5hodin denně, přes víkend i víc. HDR jsem sledoval asi hodinu na Youtube, jinak sport a TV přes sledovanitv.cz. Paradoxně ty fleky byly nejhorší při nastavení, které jsem udělal dle videa, které je v tomto vlákně uvedeno jako návod pro nastavení obrazu (stručně -jas 30, vylepšovátka off).
Moje zkušenost je zejména o tom, že i premiovou TV je třeba řádně otestovat a napsal jsem jakým programem, protože višmout si toho pozdě, nemusi to být uznáno jako reklamace.
Jinak jelikož ty fotky nepotřebuji na Google drive (a smažu je), hodím sem odkaz na ne na ulozto:
https://uloz.to/file/cqzzlzYyojOX/tcl65 ... qMAGNlMt==