TCL 65C835 [obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Off123 17. 2. 2023 11:10

Zdravím, nemá někdo zkušenosti s touto TV a provozem aplikací sledovanitv.cz, vodafone tv, t-mobile tv go či O2 TV? Ve všech těchto aplikací pozoruji nepříjemné škubání obrazu, zejména je to poznat u sportovních pořadů (fotbal, hokej). Zkoušel jsem měnit snad všechna nastavení včetně factory resetu, ale nic nepomáhá. U jiných aplikací (HBO, Disney nebo iVysíláni) se nic takového neděje. TV je připojená kabelem přímo do modemu (linka 300MB).

Díky za postřehy Off.
Off123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rezon 17. 2. 2023 11:55

Mám, u nás běží skoro pořád O2 TV a žádné škubání obrazu se nekoná ani v náznaku. Podle mě máš špatně nastavená vylepšovátka pohybu. Ty aplikace máš přímo v tv nebo jedeš přes chromecast či jinou externí krabičku?

Jerry7650: Nezlob se na mě, ale ty jsi prostě umanutý. Koupil sis televizi (nikoliv prémiovou, jen ne nejlevnější, jak správně píše michalko), podle svých slov sis "pár tisíc připlatil", abys tohle nemusel řešit. A když máš smůlu a tv musíš vrátit, je ti líto to řešit? Nenapadlo tě tohle předtím? Proč sis nekoupil televizi někde v místě, nejlépe u prodejce, který je ochotný případně odvézt a vyměnit za jinou (ano, i takoví existují)? Nebo na prodejně, kde by sis mohl konkrétní kus vyzkoušet? Tomu, co ti odpověděla podpora, se vůbec nedivím. Kdybys věděl, jak to na supportu chodí a jaké kraviny jsou někteří schopní reportovat a co zkouší, nedivil by ses ani ty. Podle fotek ti vadu, která není jednoznačně určitelná, neuzná nikdo. A už vůbec ne, když jsi žádnou reklamaci nepodal, jen jsi vznesl dotaz. Že někdo ze supportu v textu použil slovo reklamace na tom nic nemění. Teď si představ, že ti napíšou ok, vyměníme. Ty je pochválíš někde na sociálních sítích. Hromada lidí se toho chytne a výsledek bude, že nebudou řešit nic jiného, než požadavky na výměnu kvůli více či méně reálným nedokonalostem obrazu.
Tvrdíš, že problém je vidět na první pohled i při normálním sledování, k tomu máš máš luxusní lhůtu dvou týdnů (v praxi měsíc) na vyzkoušení a stěžuješ si, že by sis toho mohl všimnout pozdě?
rezon
Junior

Odeslat příspěvekod Off123 17. 2. 2023 13:00

Rezon: Díky za info. Aplikace mám přímo v TV, ve všech profilech obrazu (tedy tam, kde to jde) jsem zkoušel vypnout vylepšení pohybu úplně nebo různé kombinace a ve chvíli, kdy se objeví scéna, kdy kamera zabírá celé hřiště, tak se obraz jemně trhne. Jakmile je zobrazen detail, je většinou vše ok. Teď jsem zkoušel i lepšitv a tam se to zdá ok byť ne úplně na 100%.
Off123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 17. 2. 2023 13:10

Off123 píše:Zdravím, nemá někdo zkušenosti s touto TV a provozem aplikací sledovanitv.cz, vodafone tv, t-mobile tv go či O2 TV? Ve všech těchto aplikací pozoruji nepříjemné škubání obrazu, zejména je to poznat u sportovních pořadů (fotbal, hokej). Zkoušel jsem měnit snad všechna nastavení včetně factory resetu, ale nic nepomáhá. U jiných aplikací (HBO, Disney nebo iVysíláni) se nic takového neděje. TV je připojená kabelem přímo do modemu (linka 300MB).

Díky za postřehy Off.

Asi to nepomůže, ale zkus se k síti připojit přes wifi, dneska to u TV bývá rychlejší připojení, než kabelem.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Off123 17. 2. 2023 13:37

Díky za info, toto jsem zkoušel jako první a tedy otestoval jsem oba typy připojení, vynechal jsem i router, který za modemem, ale výsledek je stejný.
Off123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 17. 2. 2023 13:44

Tak zkus ještě ručně odstranit aktualizace dané aplikace a vymazat mezipaměť.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Off123 17. 2. 2023 14:17

tombas: Udělal jsem továrko celé tv a jako první jsem nainstaloval t-mobile tv go z Google Play, čili žádné aktualizace.
Off123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BigFoot007 17. 2. 2023 14:52

Podobne trhanie pozorujem od kupy na TCL 55C639 a deje sa to len pri Horizone od UPC (Netflix, Amazon Prime ani HBO Max toto nerobi). Ciastocne zlepsenie nastalo po tvrdom restarte telky - vypnut a zapnut, ale uplne cez menu aby sa vycistila ramka).

Skusal som takisto rozne nastavenia v menu, ale okrem toho tvrdeho restartu (nesmie sa jednat o uspratie!) nic nepomohlo.
BigFoot007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rezon 17. 2. 2023 15:33

Sítí tohle nebude. Možná je appka blbě optimalizovaná, nebo běží v jiné fps, než je nativní pro tv. Podobně se mi choval chromecast. V něm ovšem šla frekvence upravit, v appce to asi nepůjde.
rezon
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 17. 2. 2023 16:54

Teď asi napíšu úplnou blbost, ale za pokus nic nedáš.
Android má své základní nastavení podle země/regionu, ve kterém se uživatel nachází. Druhou základní volbou je jazyk. Co zkusit nastavit jiný region, třeba USA, pokud to TV nabízí a jazyk nechat na český. V USA je nativní frekvence zařízení 60Hz, v Evropě 50. Jde jen o pokus, třeba to nebude fungovat, třeba bude nějaký rozdíl.
Samozřejmě to bude mít vliv i na nabídku aplikací v Google play a spoustu dalších věcí. Prostě jen pokus, co se stane.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 17. 2. 2023 17:16

Konkrétně jsem u TCL 65C835, kromě jiného, zkusil Netflix, Kuki, Skylink Live TV, HBO Max... - většinou jsem měl aktivní dopočty na nějaké rozumné hodnotě. Žádné škubání jsem neviděl. Nicméně, protože jsem zaznamenal zase nárůst podobných dotazů i v okolí, ale pozor u jiných výrobců, kteří mají telky jedoucí na Google TV platformě, mám ten pocit, aby zase nebyla nějaká Android aktualizace, která za určitých okolností toto chování přináší. Nevím to jistě, ale náznaky tam jsou. Anebo... přišla aktualizace, ale apky zatím nejsou přizpůsobené v tomto směru.

Osobně bych vyzkoušel další hloupost, která ale kdysi na určitém televizoru zafungovala, totiž změnu rozměru obrazovky. TCL má, stejně jako další výrobci (pokud se nepletu) panel nastaven pro mírný přesah. Když se v příslušném nastavení nastaví 1:1, co se pak stane s pohybem v diskutovaných aplikacích?

TCL= Nastavení obrazovky->Zvětšit (vypnuto)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Jerry7650 17. 2. 2023 17:43

rezon píše:Mám, u nás běží skoro pořád O2 TV a žádné škubání obrazu se nekoná ani v náznaku. Podle mě máš špatně nastavená vylepšovátka pohybu. Ty aplikace máš přímo v tv nebo jedeš přes chromecast či jinou externí krabičku?

Jerry7650: Nezlob se na mě, ale ty jsi prostě umanutý. Koupil sis televizi (nikoliv prémiovou, jen ne nejlevnější, jak správně píše michalko), podle svých slov sis "pár tisíc připlatil", abys tohle nemusel řešit. A když máš smůlu a tv musíš vrátit, je ti líto to řešit? ................

Umanutý nejsem, ode mne už je to v podstatě jen odpověď. Co se týče prémiovosti, tak bych řekl, že to si volí zejména prodejce, že TCL má celkem zvláštní cenovou politiku a ceny jeho TV jdou za pár měsíců raketově dolů je věc jiná, nicméně má na trhu spoustu modelů a řekl bych, že když nastaví vstupní cenu u P635 na 18000, C635 na 27000, C835 na 46000 a C935 na 60000, tak rozhodně neřadí 65C835 do nižší střední třídy jak tu někdo napsal....

Má zkušenost se servisy je naštěstí quž v dnešní době diametrálně odlišná, jsou ochotni věc řešit, nabízejí řešení , odpovídají na dotazy atd. A musím pochválit Alzu, kde jsem kupoval, jelikož 15minut po dovezení mi pípla SMS, že vrací peníze, za 2,5 hodiny že jsou poslány na účet, tu krabici snad ani nerozbalili, zda je tak vše. Takže tímto je to pro mne uzavřeno, tohle vlákno se jmenuje TCL 65C835, nikoliv Oslavné vlákno na TCL 65C835, má zkušenost je jaká je, nevidím důvod to sem nenapsat.... Nyní mám TV která je už po pár hodinách zkoušení snad ve všem lepší jak tato, takže ve finále jsem spokojen ;-)

A aby to nebylo černobílé, tak ta TV mám moc hezký design, ovladače jsou super, vyhovovaly asi i o něco víc stiskem a rozložením jak u Sony a pokud ten obraz je v pořádku, tak určitě pořád top koupě dneška ;-) A jinak sledovanitv, hbo max, netflix, skyshowtime, Disney+, sweet.tv u mne jely zcela plynule i s tím zcela novým updatem co tam přistál někdy v pondělí myslím....
Jerry7650
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 17. 2. 2023 17:51

Tak šlo třebas o to, že neproběhla klasická reklamace televizoru, tudíž podpora Ti sice nějak reagovala, ale nic nemohla zamítnout, protože prostě reklamační řízení nezačalo. S tím se budeš muset smířit. Ano, měli Ti napsat, dejte telku k nám, pak uvidíme. Psal jsem Ti, že bych taky do reklamace nešel a TV vrátil. Nicméně abys měl oficiální verdikt, musel bys udělat onen krok a reklamační řízení z hlediska zákazníka zahájit. To jsi neudělal. Mám velkou zkušenost s mnoha technickými podporami a není to žádný zázrak. TCL a třeba Hisense jsou/byly z těch hodně lepších.

Z druhé strany mě trochu překvapuje, že jsi tam měl mapu a při aktivním řízení podsvícení se vše srovnalo. Alespoň tak jsem to pochopil. Pak by to možná mohlo znamenat, že TCL tam pustí vše naplno a pak si to softwarově řídí/hlídá přes zóny, protože počítá s tím, že když už jich tam je tolik a jede se na miniLED, tak si to člověk nechá aktivní alespoň na minimum. Teď píšu o jednolitosti z hlediska jasu. Nikoliv z hlediska nějakých barevných map.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Rizekk 20. 2. 2023 12:33

Ahoj, jsem tu novy a mam dotaz, nebo spis problem
mam asi 14 dni TCL 65C835 ..
misto v obyvaku bylo maly a musel jsem tv dat na zed, ale bohuzel se mi to svezlo o 1 cm dolu a tv se opira ze spoda o skrinku..
ted jde o to, ze se mi TV sama vypina - kdyz treba pauznu film , tak se TV sama vypne a nejde zapnout, nesviti dioda.. musim Tv rucne vytahnout z elektriky a znova zapojit.. pak se Tv zase rozjede..

Je to chyba Tv a nebo je to tim, ze se mi ten spodni vycnelek od Tv opira o tu skrinku?
nevim co presne v tom vycnelku je schovane, jen vidim tu diodu , takze asi komunikace s ovladacem..
Pripadne diky za reakce
Rizekk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 20. 2. 2023 12:40

A není ten výčnělek ovládácí tlačítko/joystick? Pak bych se nedivil. Každopádně na držáku by ta výška měla jít nějak upravit, rozhodně by se TV neměla takto opírat o skříňku.
tombas
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka