Zdravím všechny

Předně bych chtěl poděkovat za tipy ohledně výběru (vybírali jsme 75 palcovou TV). C835 prvně nebyla v užším výběru, ale když ji spadla cena pod 30, tak nebylo o čem

Omluvte prosím, že píšu do kategorie 65, ale jde mi předně o typ TV.
Po obrazové stránce je TV parádní a HDR pecka. Pro netrénované oko je opravdu blízko OLED. Snad až na takové občasné problikávání jasu (což ale platí jen pro SDR), které se mi nakonec povedlo opravit korekcí v menu (tuším to bylo způsobeno nějakou automatickou úpravou jasu, přesný název funkce si teď nepamatuji). Nicméně řeším trochu jiný problém a to je součinnost se satelitem skylink.
Už od prvního nastavení tam byly trable.
První problém byl, když jsme vyhledali kanály. Chvíli trvalo, než se vše rozběhli, i když to považuji za normální. Přece jen krátce před tím proběhla změna Skylink karty. Nicméně po nějaké době, kdy už vše šlapalo, tak jsme nebyli schopni naladit ČT1 a ČT2. To se mi povedlo až po nastavení v menu, kde bylo třeba zadat, aby se TV řídila seznamem Skylink a ne digitálem (vůbec nerozumím, proč tam byla tahle volba).
Teď už všechny kanály jedou, ale přepínání mezi nimi trvá strašně dlouho. Kolem 4-5 vteřin, než se objeví obraz po přepnutí. Výjimečně i třeba 10 vteřin, když si systém postaví hlavu a jakoby se nic neděje, obrazovka zčerná a pak naskočí obraz… Je tohle u TV normální?
Třetím políčkem je, že TV nejde vypnout hned. Když dam tlačítko na vypnutí, objeví se hláška ,,CAM je v provozu. Až CAM dokončí úkol, vaše televize se automaticky přepne do pohotovostního režimu.’’ Už jsem se díval, že problém hlásilo i par dalších lidi, ale žádné řešení.
Předně upozorňuji, že TV jsem nastavoval rodičům a další šanci se v TV porýpat budu mít až příští víkend (bohužel). V tom je vlastně i největší kamen úrazu. Mně by tyhle problémy tak netrápily, vzhledem k obrazu, který nabízí. Ale to uživatelské prostředí TCL je trochu těžkopádné. Je to trochu důvod, proč uvažujeme o změně. Je možné, že by jiné TV pracovaly se Skylink lépe?
PS. Ještě mě napadá, že používáme modul CAM803.