TCL 65C835 [obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Huskyjbc 18. 4. 2023 09:28

Díky, zkusím.
Honor 20 Pro
Huskyjbc
Junior

Odeslat příspěvekod Fery54 25. 4. 2023 06:22

Zdravím všechny :) Předně bych chtěl poděkovat za tipy ohledně výběru (vybírali jsme 75 palcovou TV). C835 prvně nebyla v užším výběru, ale když ji spadla cena pod 30, tak nebylo o čem :) Omluvte prosím, že píšu do kategorie 65, ale jde mi předně o typ TV.
Po obrazové stránce je TV parádní a HDR pecka. Pro netrénované oko je opravdu blízko OLED. Snad až na takové občasné problikávání jasu (což ale platí jen pro SDR), které se mi nakonec povedlo opravit korekcí v menu (tuším to bylo způsobeno nějakou automatickou úpravou jasu, přesný název funkce si teď nepamatuji). Nicméně řeším trochu jiný problém a to je součinnost se satelitem skylink.
Už od prvního nastavení tam byly trable.
První problém byl, když jsme vyhledali kanály. Chvíli trvalo, než se vše rozběhli, i když to považuji za normální. Přece jen krátce před tím proběhla změna Skylink karty. Nicméně po nějaké době, kdy už vše šlapalo, tak jsme nebyli schopni naladit ČT1 a ČT2. To se mi povedlo až po nastavení v menu, kde bylo třeba zadat, aby se TV řídila seznamem Skylink a ne digitálem (vůbec nerozumím, proč tam byla tahle volba).
Teď už všechny kanály jedou, ale přepínání mezi nimi trvá strašně dlouho. Kolem 4-5 vteřin, než se objeví obraz po přepnutí. Výjimečně i třeba 10 vteřin, když si systém postaví hlavu a jakoby se nic neděje, obrazovka zčerná a pak naskočí obraz… Je tohle u TV normální?
Třetím políčkem je, že TV nejde vypnout hned. Když dam tlačítko na vypnutí, objeví se hláška ,,CAM je v provozu. Až CAM dokončí úkol, vaše televize se automaticky přepne do pohotovostního režimu.’’ Už jsem se díval, že problém hlásilo i par dalších lidi, ale žádné řešení.
Předně upozorňuji, že TV jsem nastavoval rodičům a další šanci se v TV porýpat budu mít až příští víkend (bohužel). V tom je vlastně i největší kamen úrazu. Mně by tyhle problémy tak netrápily, vzhledem k obrazu, který nabízí. Ale to uživatelské prostředí TCL je trochu těžkopádné. Je to trochu důvod, proč uvažujeme o změně. Je možné, že by jiné TV pracovaly se Skylink lépe?
PS. Ještě mě napadá, že používáme modul CAM803.
Fery54
Junior

Odeslat příspěvekod michalko58 25. 4. 2023 06:41

Nie som odbornik na satelity, ale toto bude asi problem kompatibility toho CAM modulu, obzvlast pookial fungovalo vsetko spravne pri starej TV. Ak by sa ti dalo skusit nejaky iny, vedel by si na com si. Pripadne aktualizovat firmware daneho CAM modulu.

Potom je tu este moznost pouzit zvlast satelitny prjimac, ale tam je zas nevyhoda 2 ovladacov...
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Fery54 25. 4. 2023 07:08

Michalko, děkuji za bleskovou odpověď. Firmware karty i TV jsou aktualizované. Předtím jsme měli normální Skylink kartu, kterou jsme pro potřeby nové TV vyměnili právě za CAM803. Tedy nemám teď úplně způsob, jak to zjistit.
Co se týče nové krabičky, tak ta nepřipadá v úvahu. Novou TV jsme brali také kvůli tomu, aby odpadla povinnost mít několik ovladačů :)
Fery54
Junior

Odeslat příspěvekod GrayWolf 25. 4. 2023 08:49

Jo, je to problém CAM803. Na klasické Irdeto čtečce + karta to běhá korektně.
Já musel právě se synem udělat tuto výměnu, a Cam803 si vzít od něj do LG CX a jemu dát starý modul do TCL tv.
Je zajímavé, že v LG ten CAM chodí korektně.
Skylink auto ladění na něm mám vypnuté.
LG-OLED65CX, Onkyo 5+1, MMC Vorke6
GrayWolf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MacRieder007 25. 4. 2023 10:53

michalko58 píše:Nie som odbornik na satelity, ale toto bude asi problem kompatibility toho CAM modulu, obzvlast pookial fungovalo vsetko spravne pri starej TV. Ak by sa ti dalo skusit nejaky iny, vedel by si na com si. Pripadne aktualizovat firmware daneho CAM modulu.

Potom je tu este moznost pouzit zvlast satelitny prjimac, ale tam je zas nevyhoda 2 ovladacov...

Dva ovladače mít nemusíš,TV podporuje CEC...
MacRieder007
Junior

Odeslat příspěvekod shadowx 25. 4. 2023 19:16

Zdravim, nevite prosim jak televizi propojit s alexou? Na youtube jsou ruzne navody, ale v televizi polozku s alexou nelze najit. Navic v alexa aplikaci nelze nainstalovat TCL assistent, kvuli tomu ze jsem zrejme z jineho regionu nez USA... diky
shadowx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 25. 4. 2023 19:33

Plné hlasové služby u Google TV platformy fungují povětšinou při cizojazyčném prostředí (angličtina...), kde se objeví další možnosti aktivace.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Fery54 25. 4. 2023 21:16

Tak jen nějaké info, bavil jsem se s podporou Skylink i TCL. Snad to pomůže do budoucna i ostatním :) Na Skylinku mi poradili vyzkoušet kartu, klasicky za nějaká bakšiš, na jejich autorizovaném servisu :D To mi tedy moc nepomohlo. Na podpoře TCL už o problému údajně věděli, resp. pán říkal, že jej již s někým řešil. Jak psal GrayWolf, tak to má být problém právě zmíněné CAM803. Prý si mám obstarat klasickou Irdeto čtečku (CI+ verze 1.4). Tedy nezbývá než CAM vrátit a zkusit. Mohl bych poprosit o nějaký konrétní typ, ať zas nepřehmátnu mimo.

Co se týče hlášky, že CAM pracuje tak mi bylo řečeno tohle: Ohledně vypínání - toto je dle pravidel DVB v Evropě, nicméně pracujeme na možné úpravě. TV zle vypnout okamžitě, aniž by se musel čekat na dokončení práce CAM. Stačí vypínací tlačítko na ovladači podržet na cca 2 sekundy a pak dát OK. TV se tak vypne hned.

Ještě mám ale dotaz k přednastaveným režimům. Zatím nám nejvíce vyhovoval ten původně nastavený. Zkusil jsem i režim kino, ale zbarvení dožlute mi úplně nesedí. Nicméně mne trochu zarazilo, že na režimu kino je obraz sekavý. Pohyby nejsou plynulé.
Fery54
Junior

Odeslat příspěvekod michalko58 26. 4. 2023 06:54

Tie rezimy obrazu pouzivaj podla toho ako ti vyhovuje.
Rezim Kino (Filmmaker a podobne) ma zvycajne vypnute dopocty pohybu, ale kazdy prednastaveny rezim sa da este doladit (farby, pohyb,...).
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod shadowx 26. 4. 2023 11:27

MgX píše:Plné hlasové služby u Google TV platformy fungují povětšinou při cizojazyčném prostředí (angličtina...), kde se objeví další možnosti aktivace.

Pri zmene jazyka, se zadna volba k vyberu Alexy nezobrazi... tak nevim :(

-- 26. 4. 2023 12:29 --

Prehravani surround 5.1 zvuku pres youtube. Udajne youtube to podporuje, zkousel jsem nespocet videii ale zadny nema moznost v tv zapnout surround 5.1 ... nezkousel jste nekdo?
Pokud pustim nejake video pres KODI, tak 5.1 mi do receiveru jde.... ale pres youtube se mi to jeste nepodarilo...
shadowx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fery54 26. 4. 2023 15:57

Pardon, ještě do toho jednou skočím a dám pokoj :D Jak jsem psal, je třeba Irdeto čtečka (CI+ verze 1.4). Splňuje tohle třeba CAM701? Nebo bych se měl pro sichr dívat jinde?
Fery54
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 26. 4. 2023 17:47

Domnívám se, že chtějí, abys měl starší typ modulu s kartou Irdeto. Tedy modul a kartu, nikoliv integrovanou kartu v modulu.

Takže třebas... Smit Irdeto CI+ modul. Samozřejmě je třeba si uvědomit, že Skylink může přesunout vše na nový kódovací systém a Irdeto zaříznout. Nicméně jsem fialový Smit Irdeto a Technisat Technicrypt pro TCL využil.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Šandys87 27. 4. 2023 14:26

Ahoj, jsem čerstvý majitel této TV.

Zatím jsem zkoušel jen Kodinerds a nějaký ten stream...
Jelikož jsem TCL nikdy neměl, tak nevím jak poznat, že když je film HDR či DV, tak opravdu TV daný formát "aktivuje". Kdysi jsem měl TV, která v rohu zobrazila logo například HDRka...

Má to i TCL? Nebo to lze ověřit jinak? Popřípadě, že by film byl třeba zelený, tak je jasné, že je chyba... Plácám

Díky
Šandys87
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MacRieder007 27. 4. 2023 14:46

Ano v levém horním rohu se objeví logo o jaký typ přehrávaného pořadu jde.V KODInerds se objeví i logo DV.Běžné KODI to prezentuje jako HDR10.
MacRieder007
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka