TCL 65C835 [obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Joožin 27. 4. 2023 19:15

Zdravím všechny,
omlouvám se, pokud jde o duplicitní post, ale při procházení jsem si tohohle problémů přímo nevšiml. Jsem novým majitelem této televize a při zapnutí a vypnutí televize od zdroje hlasitě cvakne. Je to slyšet i ze sedačky ~3m. Přirovnal bych to zvuku přepnutí kolébkového vypínače. Dělo nebo děje se to taky někomu? Měl jsem chvíli 55" model té samé televize, ale ten to nedělal. Pískání ani jiné zvuky, co občas lidé mívali to nedělá. Díky za všechny postřehy
Joožin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod shadowx 27. 4. 2023 20:28

To je normalni zvuk rele.
shadowx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Oliver96 27. 4. 2023 20:36

Ahojte,
zajtra mi pride 65c935 - povodne som chcel 835 ale tych dimming zones mi prislo malo, 845 az taky skok nieje a dostal som dobry deal.

Presiel som vela diskusii a aktualne je pre tento model oficialny firmware V503 OTA a V999 beta verzia 9 - mate snou niekto skusenosti - feedback je vcelku pozitivny no rad by som aj z tohoto vlakna zistal pohlad.

Rad by som aj poprosil o zdielanie nastaveni, ktore sa va osvecili, respektive co odporucate otestovat na zistenie kvality displeya - niektory uzivatelia uvadzali uniformitu ako problem.

Vdaka.
Oliver96
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kuba78 27. 4. 2023 21:02

Joožin píše:Zdravím všechny,
omlouvám se, pokud jde o duplicitní post, ale při procházení jsem si tohohle problémů přímo nevšiml. Jsem novým majitelem této televize a při zapnutí a vypnutí televize od zdroje hlasitě cvakne. Je to slyšet i ze sedačky ~3m. Přirovnal bych to zvuku přepnutí kolébkového vypínače. Dělo nebo děje se to taky někomu? Měl jsem chvíli 55" model té samé televize, ale ten to nedělal. Pískání ani jiné zvuky, co občas lidé mívali to nedělá. Díky za všechny postřehy

Mam model 75 palcu a dela to taky. Ma dva mody vypinani - standby kdy se jen uspi a pak to nedela (ale zere neco elektriky) a uplne vypnuti a pak cvaka jak kdyz vybavuje jistic.

-- 27. 4. 2023 22:03 --

A jeste dotaz.. vi nekdo jak rozchodit pauzu tv vysilani? Pripojil sem usb disk ale nic se nedeje a pri zmacknuti pauzy pise ze nedostupne..
Kuba78
Junior

Odeslat příspěvekod Joožin 28. 4. 2023 16:27

Kuba78 píše:
Mam model 75 palcu a dela to taky. Ma dva mody vypinani - standby kdy se jen uspi a pak to nedela (ale zere neco elektriky) a uplne vypnuti a pak cvaka jak kdyz vybavuje jistic.
-- 27. 4. 2023 22:03 --

Tak jsem dnes zkoušel oba režimy zapínání a cvaknutí se projevuje úplně stejné u obou. Nějak se mi nechce věřit, že by to takhle mělo být normálně. Ještě navíc, pokud to 55" nedělala.
Joožin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fery54 28. 4. 2023 17:23

Joožin, co jsem měl možnost si s TV jedno poledne hrát, tak o dělalo úplně to samé. Ale mám zkušenosti jen se stanby módem.
Fery54
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 28. 4. 2023 20:02

OLED Sony A83J v 55”, který mám cvaká taky. Při zapnutí i vypnutí.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod MacRieder007 29. 4. 2023 10:46

Já tedy žádné cvakání neslyším mám TCL 55c835.Včera mi přijel servís na TV,problémy s vypínáním a sekáním systému.Vyměnil novou desku s OS a zdá se,že je to v pořádku.Včera jsem s tím dělal psí kusy a vydrželo to.Když jsem s ním hodil řeč tak říkal,že celkem špatná není,jenom je problém,že kontrola ve výrobě vázne a tak to potom musí napravovat servisy.
MacRieder007
Junior

Odeslat příspěvekod Šandys87 1. 5. 2023 16:27

Ahoj, aktivuji si 5 letou záruku u TCL a vyskočilo na mě tahle hláška. Nějak nevím co po mně chtějí poslat. Dělal to už prosím někdo? Děkuji

Pochopil jsem, že chtějí poslat asi fakturu? Ale radši se ptám :)

Záruka je částečně aktivovaná.
Pro plnou aktivaci připojit obrázek anebo skenování účet.
Šandys87
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 1. 5. 2023 18:43

Ano, chtějí poslat kopii faktury nebo účtu, kde bude vidět datum prodeje a prodejce.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MacRieder007 2. 5. 2023 11:36

Někdy jejích aktivace chvíli trvá,mě to přišlo asi za týden.
MacRieder007
Junior

Odeslat příspěvekod Fery54 8. 5. 2023 14:06

Opět zdravím :) Jen pro info k C835 a porodním problémům se Skylink :) Nakonec vyřešeno tak, že modul CAM803 byl vrácen a vyměněn za CAM701. Co se týče rychlosti, tak je to o něco málo rychlejší, ale žádný zázrak. Nicméně alespoň už odpadly problémy s hláškou 'CAM pracuje'. Tedy alespoň tak. Proč jsem neměnil za starý modul + kartu? Jak psal MgX, nerad bych se dočkal toho, že za chvíli Skylink tohle spojení zařízne a pak bude potřeba stejně dokupovat jeden ze zmíěnných typů. Tak nezbývá než doufat, že TCL vydá nějaký opravdy update :)

Ještě dodám info, co se týče spotřeby, protže to jsme také řešili :) Opravdu není třeba ohulit TV na jas 100... Jak psala většina zde, i těch 30 bohatě stačí a to i přes den. Reálná spotřeba je tak kolem 120W. Pokud sepnete HDR, tak 160-200 W :)

Narazil jsem ale na problém s Dolby Vision. U obsahu HDR je možné hezky nastavit jas, ale Dolby Vision se zapíná sám jako Dolby Vision IQ a není možné u něj regulovat jas. Výsledek je pak ten, že TV i v noci svítí jako kráva, až je to pro moje oči nekoukatelné. Je nějaká možnost, jak se toho zbavit? Bohužel se mi nepodařilo nic najít. Mimochodem a to tak pro zajímavost, při tom plném jasu to uakzuje spotřebu nějakých 380W.
Naposledy upravil Fery54 dne 8. 5. 2023 14:57, celkově upraveno 1
Fery54
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 8. 5. 2023 14:33

MgX píše:Domnívám se, že chtějí, abys měl starší typ modulu s kartou Irdeto. Tedy modul a kartu, nikoliv integrovanou kartu v modulu.

Takže třebas... Smit Irdeto CI+ modul. Samozřejmě je třeba si uvědomit, že Skylink může přesunout vše na nový kódovací systém a Irdeto zaříznout. Nicméně jsem fialový Smit Irdeto a Technisat Technicrypt pro TCL využil.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod michalko58 9. 5. 2023 07:09

Fery54 píše:Opět zdravím :) Jen pro info k C835 a porodním problémům se Skylink :) Nakonec vyřešeno tak, že modul CAM803 byl vrácen a vyměněn za CAM701. Co se týče rychlosti, tak je to o něco málo rychlejší, ale žádný zázrak. Nicméně alespoň už odpadly problémy s hláškou 'CAM pracuje'. Tedy alespoň tak. Proč jsem neměnil za starý modul + kartu? Jak psal MgX, nerad bych se dočkal toho, že za chvíli Skylink tohle spojení zařízne a pak bude potřeba stejně dokupovat jeden ze zmíěnných typů. Tak nezbývá než doufat, že TCL vydá nějaký opravdy update :)

Ještě dodám info, co se týče spotřeby, protže to jsme také řešili :) Opravdu není třeba ohulit TV na jas 100... Jak psala většina zde, i těch 30 bohatě stačí a to i přes den. Reálná spotřeba je tak kolem 120W. Pokud sepnete HDR, tak 160-200 W :)

Narazil jsem ale na problém s Dolby Vision. U obsahu HDR je možné hezky nastavit jas, ale Dolby Vision se zapíná sám jako Dolby Vision IQ a není možné u něj regulovat jas. Výsledek je pak ten, že TV i v noci svítí jako kráva, až je to pro moje oči nekoukatelné. Je nějaká možnost, jak se toho zbavit? Bohužel se mi nepodařilo nic najít. Mimochodem a to tak pro zajímavost, při tom plném jasu to uakzuje spotřebu nějakých 380W.

Co sa tyka aktualizacie od TCL a tvojho problemu, musis neustale bombardovat podporu TCL, aby sa o tom dozvedeli a nasledne aj nieco urobili. Najlepsie by bolo ak by vas bolo viacero.

S tym Dolby by mohlo pomoct prepnutie obrazoveho rezimu na nejaky iny a tam uz by sa malo dat hybat s jednotlivymi hodnotami.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod rezon 10. 5. 2023 10:04

Přesně tak, přepnout režim na jiný než IQ a změnit si hodnoty libovolně. IQ je z podstaty režim, který má zobrazovat dle záměru tvůrce a nedá se moc upravovat. A podle mého zkoušení nestojí za moc. Je to sice hezké na efekt, ale ne moc dobře koukatelné.
rezon
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka