TCL 65C835 [obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Bolek75 8. 9. 2023 19:08

S TV jsem spokojen (75C835). Má krásný obraz a i slušný zvuk (na filmy si to ale pouštím přes av receiver do beden). Co mě trochu zaskočilo je dost primitivní EPG. Ale asi jsem zmlsán z EPG VU+ 4K Zero (STB pro DVB-T2) který jsem používal. Také jsou zde poměrně dlouhé časy než se přepne program na jiný. Enigma 2 přepínala programy bleskově. Asi je to daň za Google TV.
Bolek75
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 9. 9. 2023 12:11

EPG je jednoduché, přehledné. Netuším, jak moc je teď změna EPG oproti původnímu, které jsem viděl. Ale třebas u C845 je už mírně odlišné, s náhledem.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tulum 16. 9. 2023 15:56

Zdravím zkušené.Zaujala mě aktuální akce na 75" u Datartu v rámci dnů Marianne s VIP cenou dohromady.Reálně proto zvažuji, že bych s ní nahradil mojí aktuální Sony KD-65XF9005.Jsem s ní v podstatě spokojený,a tak by mě zajímal názor vás - zkušených, zda si kromě vyšší úhlopříčky výrazně polepším a nebudu ve výsledku zklamaný, že až takový wau efekt to nebude.
tulum
Junior

Odeslat příspěvekod Frenkyj 24. 9. 2023 23:13

Zdravím, prosím o radu. Mám 75c835, zatial som celkem spoko, no rád by som doladil kodi 20.2 (maven) s doplnkom scc. Mám problém s wifi připojením. Prvý problém je v rychlosti pripojenia, scc pustí cez připojené 5ghz wifi max 84mbit, inou aplikaciou v telke meraných štandartne výše 200mbit, rovnako som skúšal toto pripojenie na ďalšich 2 android zariadeniach. V scc u týchto zariadení stále nameraná rýchlost 150mbit a viac. Druhý problém je stabilita hdr, dv stream padá o rôznych časoch niekedy 5 min inokedy pol hodiny, aj nízký bitrate padá rovnako, vrátí ma to do scc menu na zoznam filmov. SDR tento problém nemá a ide stabilne. Skúšané na viacero verziach kodi a rovnako na 2 typoch FW, po aktualizaci FW urobený factory reset. Aj napriek novému FW z 474 na 587 sa nič nezmenilo a obe problémy pretrvávajú. Nemám možnost lan pripojenia, preto by som rád wlan a stabilné pripojenie/stream aj u hdr/dv obsahu. Vďaka za případné postrehy.
Frenkyj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michalko58 25. 9. 2023 06:16

Mozes vyskusat powerline adapter, tym poriesis LAN pre TV, ale ked ti ine aplikacie idu ok, asi to bude nejaky problem v Kodi a mal by si sa skor obratit na tamojsie forum.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Frenkyj 25. 9. 2023 07:30

Vďaka za odpověď, bohužial pre vyššiu rýchlosť využívám hotspot z telefonu.
Frenkyj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michalko58 25. 9. 2023 11:10

Takze ty mas TV pripojenu cez hotspot telefonu? To som este nepocul takuto vychytavku :-)

V tom pripade sa spytam, aky mas router a ake standardy WiFi podporuje? TV ma podporu az do WiFi 6, predpokladajme ze 2x2, cize ak nebude problem/porucha WiFi v TV, a cez telefon to ide Ok, zostava uz len router a pripadna velka vzdialensot od neho.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Frenkyj 25. 9. 2023 11:35

Ano prosím, vrámci domácej siete mám 50mbit prípojku. Cez hotspot neotáčam wifi z wifi routera ale využívám mobilný internet ca 250mbit neobmedzene, ako píšem nikde to nerobí problém aj samotná tv pri speedtesteroch púšta danú rýchlosť. Akorát priamo speedmeter v scc neukáže viac ako spomenutých ca 80mbit a rovnako filmy o danom bitrate už nezvládá. Na ostatných zariadeniach to v rovnakom prevední pripojenia nerobí problém...testované na TV stick od realme a xiaomi tablet.. - router asi nebudeme riešit - hotspot robí s20 FE.vďaka
Frenkyj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 25. 9. 2023 15:59

Udělej pokus s připojením po kabelu z pevného připojení k netu- vynech Hotspot.
Pokud nepomůže, tak už zbývá pouze udělat Log Kodi a pokračovat v diskuzi na Kodi fóru, kde už jsi s tím problémem začal.
Tady na diskuzi o SCC není vhodný prostor.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Frenkyj 25. 9. 2023 16:12

Viac menej tu mám vyššiu pravdepodobnost naraziť na uživatela, ktorý nieco podobné na tcl testoval. Asi by ma povzbudila odpoveď, že niekdo to běžné používá na 5ghz wifi s daným doplnkom a nemá v ňom problémy s rýchlosťami. Ďakujem
Frenkyj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 25. 9. 2023 16:45

Chápu tvou myšlenku.
Wifi jsem v mé Sony testoval a dostal jsem se nejvíc na nějakých 160. Ale já jsem zastánce kabelů kvůli naprosté jistotě a spolehlivosti připojení. Vzhledem k tomu, že současné TV mají vestavěnou LAN maximálně na 100mb tak jsem použil redukci LAN-USB 1Gb a mám "svatý klid.

Jinak SCC se poslední dobou divně chová- vše je přičítáno špatné optimalizaci vůči Kodi. Kodi od verze 20.2 používá jiný princip bufferu proti předešlé verzi. A to pravděpodobně způsobuje nahodilé pády streamů a Kodi- uklidním tě, nejsi sám. Pak to je o HW a SW v TV. Já ty pády pozoruji opravdu velmi málo, ale jsou.
Ještě můžeš zkusit starší verzi Kodi Maven. Je k dispozici na webu autorů.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Frenkyj 7. 10. 2023 09:09

Zdravím znova, telku mám už pár týždňov no oproti Sonke, čo som mal pred tym a to bol zaklad je riadne nevyladený ten android:) bojím sa vždy, ked prechádzam po menu a nedaj bože som pred tým mal pustenu nejakú aplikáciu a celkovo mi to random vie zalagnuť na pár 10 sekund anebo zmrzne a po dlhšom čase sa otočí (nieje to vzdy):) osobně som věřil, že by mohli mať trochu vyladenejši systém, kedze to není novinka. Známy ma rovnakú tv a pozoruje podobné anomálie (fw mamé posledný, ale rovnako sa to správalo aj na starom). Kodi mi v scc aj cez kábel nepustí viac ako 85mbit, jediné čo, tak oproti wifi 5ghz ( hotspot z telefonu) sa mi nevypína sledovaný obsah, ako sa mu zachce, ale funguje stabilne. Je tu viacero uživatelov, tak poprosím len info, ktorí na tom nepozerajú dokola Markízu, ale aj chcete občas nieco po tej telke( také to do something), či nemajú problém so systémem. Vďaka
Frenkyj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 7. 10. 2023 09:23

Už jsem ti jednou psal, že po kabelu se přes 100m nejde dostat- vlastnost HW.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Frenkyj 7. 10. 2023 09:56

:) to že tam není gigabitovy adaptér je v pohode...ale mimo kodiho mam stabilnu priepustnost okolo 98mbit, v kodi-m som bezne okolo 80mbit... tých posledných pár mbit by potešilo, lebo filmy s bitratom nad 75mbit aj pri zapnutom kešovaní do ram, po čase začnu trhať.

-- 7. 10. 2023 10:59 --

Inač aj na 5ghz wifi sa kodi správalo rovnako okolo 80mbit, mimo kodiho priepustnost jak svina...
Frenkyj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 7. 10. 2023 11:25

Použij mnou zmíněný adaptér 1Gb USB-LAN a nemusíš nic zbytečně řešit...
jito
HD SATan

Předchozí stránkaDalší stránka