TCL 65C835 [obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Rizekk 20. 2. 2023 13:44

ja prave nevim, co to je.. je mozny, ze je to joystik, nezkousel jsem to :)
a ani nikde nemuzu vycist, co to vlastne je

bohuzel nejde... jde s nim polohovat doprava, doleva.. naklonit dolu, nahoru...
asi to budu muset prevrtat a zvednout :-/
Rizekk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Off123 20. 2. 2023 14:09

Zdravím, díky všem za nápady, bohužel ani změna jazyku (region je EU a nelze jej změnit) či změna zoomu nepomůže. V aplikaci lepší.tv lze měnit kvalitu streamu a pokud se zvolí menší než FullHD, pak se obraz neškube, samozřejmě kvalita obrazu je horší.

Jako poslední jsem dnes zkusil aplikaci sweet.tv a ta jede naprosto bez problémů i ve FullHD či 4K.

Třeba to někomu pomůže.
Off123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 20. 2. 2023 14:54

Rizekk píše:ja prave nevim, co to je.. je mozny, ze je to joystik, nezkousel jsem to :)
a ani nikde nemuzu vycist, co to vlastne je

bohuzel nejde... jde s nim polohovat doprava, doleva.. naklonit dolu, nahoru...
asi to budu muset prevrtat a zvednout :-/

Pokud nejde přešroubovat třeba ten díl co je na TV, tak není jiná možnost. Ještě můžeš skříňce uříznout nožičky, ale pokud je to joystick nebo tlačítko, tak si můžeš TV zničit (pokud už se nestalo).
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Off123 20. 2. 2023 15:08

Rizekk píše:Ahoj, jsem tu novy a mam dotaz, nebo spis problem
mam asi 14 dni TCL 65C835 ..
misto v obyvaku bylo maly a musel jsem tv dat na zed, ale bohuzel se mi to svezlo o 1 cm dolu a tv se opira ze spoda o skrinku..
ted jde o to, ze se mi TV sama vypina - kdyz treba pauznu film , tak se TV sama vypne a nejde zapnout, nesviti dioda.. musim Tv rucne vytahnout z elektriky a znova zapojit.. pak se Tv zase rozjede..

Je to chyba Tv a nebo je to tim, ze se mi ten spodni vycnelek od Tv opira o tu skrinku?
nevim co presne v tom vycnelku je schovane, jen vidim tu diodu , takze asi komunikace s ovladacem..
Pripadne diky za reakce

Dole je akorát posuvný spínač (přepínač) vestavěného mikrofonu. U mé TV je poměrně dost zapuštěný a nezdá se mi, že by se o něj tv mohla opírat.
Off123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rizekk 20. 2. 2023 15:16

tak jestli vsichni mame TCL 65C835 , tak to na spodni strane musime mit vsichni stejne..
vim, ze tam jde videt dioda.. bila..
ja to zkousel ze zacatku odsroubovat, ma to dva sroubky, ale byla tam mala desticka spojena s TV, tak jsem to tam musel nechat..
ale k cemu to slouzi, se nemohu nikde docist , ani v manualu... pokud je to jen spinac mikrofonu a dioda TV, tak by to nemelo nicemu vadit...
Rizekk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 20. 2. 2023 20:06

Alexandr Bray na avmania.cz píše:Uprostřed spodního rámu, směrem k podstavci, tedy kousek od drobného nápisu TCL nahmatáte prvek pro základní řízení televizoru a posuvný přepínač k deaktivaci mikrofonu.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Off123 21. 2. 2023 10:07

Tak toho jsem si nevšiml :D
Off123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rizekk15 23. 2. 2023 01:14

TCL 65C835

tak jsem dal tv na stojan a porad to trva.

kdyz dam pauzu u filmu, Tv se sama vypne a jakoby odpoji od site.. prestane svitit dioda napajeni . Musim tv vytahnout za zasuvky..
obcas se taky stane, ze kdyz rychle klikam, tak se Tv taky vypne a zase pomuze jen zasuvka..
Stalo se to nekomu? pomuze Hard reset tv nebo je to na reklamaci ?
Rizekk15
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michalko58 23. 2. 2023 08:12

Skus ten reset a ked nepomoze, reklamacia.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Jaroslav13dp 23. 2. 2023 22:24

Dobrý den, chci se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti se spotřebou ve standby. Kolik tv odebírá když zapnu ten režim quick start? Díky za odpověď �
Jaroslav13dp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LukKor 24. 2. 2023 08:11

Mám podobný dotaz jako kolega výše. Jak funguje? Mě totiž quick start funguje tak 10 minut a pak se to spouští vždycky dlouze. Možná méně, nemám to odsledované. Pokud to zapnu hned po vypnutí, tak ok, ale delší doba a najíždí dlouho
LukKor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Huskyjbc 27. 2. 2023 13:03

Tak jsem se konečně dostal k instalaci nové TV a dojmy jsou takové rozpačité.
Hlavní zdroj signálu je linux satelit se Skylinkem a dostal jsem i aplikaci Sledování TV, dále streamované pořady v Kodi .
1. Zdálo se mi, že satelit má lepší signál než IPTV, dokázal jsem i nějak přijatelně nastavit obraz, ale furt se mi zdá, že to není ono.
2. IPTV obraz hrozně vyžehlený, vypadá jak mexická telenovela, tak jsem nastavení Skylinku aplikoval i na IPTV, je to lepší, ale zase to není zcela ono.
3. Streamovaná videa ve 4k jsou ovšem naprosto úchvatná a nikdy jsem lepší obraz neviděl, bohužel jsem trochu limitován propustností linky. Video v DV má menší datový tok než HDR a je stejně kvalitní.
Takže velice záleží na kvalitě signálu a druhu sejmutí pořadu, zprávy na Primě nebo Nově mají obraz super.
Vypnul jsem různá pohybová, šumová i ostrostní vylepšovadla, což i trochu pomohlo.
Testoval jsem i homogenitu obrazu, která úplně stoprocentní není, ale v reaálu jsem si ničeho špatného nevšiml.
Můj dotaz: TV upscaluje obraz na 4 k nebo ne, a jak to zjistím?
Dále nemohl by mi někdo, prosím , postnout osvědčené nastavení obrazu?
TV se mi vracet nechce, myslím, že ostaní Philips nebo Sony na tom budou podobně.
Viděl jsem i v reálu nějakou LG OLED s aplikací Sweet TV a obraz byl zcela někde jinde, co se týče detailů, prostě byl naprosto přirozený.
I proto uvažuji o vrácení, ale nejsem o něm 100% přesvedčený, že bych si nějak pomohl.
Víc jak 30 k bych TV stejně nedal a i to se mi zdá opravdu hodně.
Rád bych dotázal i autora recenze zde na webu AV mania, Byl bych rád za Vaše názory. Děkuji.
Honor 20 Pro
Huskyjbc
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 27. 2. 2023 13:21

Jak sám píšeš, kvalita signálu je stěžejní a je to alfa i omega kvalitního obrazu. Různá nastavení mohou výsledek trochu ovlivnit, ale prostě z h***a bič neupleteš.
Různá doporučená nastavení obrazu najdeš v některých recenzích i na YT, ale kus od kusu TV se mohou lišit, protože každý panel má trochu jiné tovární nastavení.

https://allhomecinema.com/review-tcl-65 ... 2845007067
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Huskyjbc 27. 2. 2023 14:31

díky za odpověď, já s tebou souhlasím, jen mě zaráží dvě věci:
1. ta LG OLED byla naprosto v pohodě a ničeho špatnýho jsem si nevšiml, ale je pravda , že to byla 55 ".
2. v dnešní době se jiné , než 4k tv, nevyrábějí, tak mě udivuje, že uvedené nedostatky nikomu nevadí...
Nahradil jsem 12 let starou plasmu 50" od Panasonic touto a nevím, zda jsem si pomohl.
Tvůj odkaz i s recenzí zde na webu byl povětšinou důvod, proč jsem do ní šel, a všude chválí SD obraz.
Ona ta TV špatná není, jinak by asi nedostala cenu EISA, tak proto sháním, jak to co nejlíp nastavit.
Honor 20 Pro
Huskyjbc
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 27. 2. 2023 14:50

Pokud jsi na té OLED TV viděl stejný zdroj signálu jako máš doma, tak OK, ale stačí jiná IPTV, nebo jiný internetový poskytovatel a výsledky se mohou diametrálně lišit.
55" vs. 65" taky může mít určitý vliv, ale nic zásadního, co by potom říkali majitelé 75" a větších?
Chápu, že přechod z FullHD plazmy na 4K je velký rozdíl a to jak v technologii, tak i velikosti a rozlišení. Jestliže máš vstupní signál ve FHD nebo dokonce 720p, tak na 4K nebude ani po přepočtení vypadat stejně kvalitně. Nízké rozlišení původního panasoniku dokázalo maskovat spoustu nedostatků nekvalitního signálu.
Jak sám píšeš, filmy nebo ukázky ve 4K a HRD vypadají skvěle.
Musel bys u sebe doma porovnat několik různých TV, zda se všechny na stejném signálu chovají podobně, nebo je TCL výrazně horší než ostatní, ale obávám se, že by to bylo dost podobné.
tombas
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka