TCL 65C835 [obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Huskyjbc 27. 2. 2023 15:13

Zkusím zapnou AI, jak se píše v recenzi na AVmanii, a budu doufat, že se to ta TV naučí... :-D
Jen jsem trochu frustrovanej, že přechodem na lepší TV jsem si vlastně "pohoršil".... :roll:
Honor 20 Pro
Huskyjbc
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 27. 2. 2023 15:24

Jak se to vezme. Velkou roli hraje zvyk. To není otázka několika hodin, ale třeba i týdnů a mozek se nově přenastaví.
Další možnost je zapátrat, zda ve tvém bydlišti nenabízí někdo kvalitnější zdroj vysílání. Předpokládám, že SledovaníTV máš zdarma vrámci prodejní akce.
Možná i někteří další poskytovatelé IPTV nabízejí možnost vyzkoušení zdarma.
Asi poslední možnost je TV vrátit a vybrat jinou, což může, ale taky nemusí dopadnout lépe.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Huskyjbc 27. 2. 2023 16:06

Právě proto, že vrácení a pořízení něčeho jiného je dost složité, vzhledem k velikosti, s naprosto nejistým výsledkem, tak už si ji nechám. Už třeba proto, že do budoucna můžu zrušit satelit a Kodi box.
Ještě jednu věc... podporuje optický výstup DD 5.1 nebo DTS? Mám receiver pouze s jedním vstupem a musel jsem přepojova sat nebo Kodi box...výstup z Panáka prostorový zvuk neuměl...
Honor 20 Pro
Huskyjbc
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 27. 2. 2023 16:10

Nejsem si jistý, ale myslím si, že DD a DTS jen přes HDMI.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 27. 2. 2023 21:52

Huskyjbc

1. Satelitní signál platformy Skylink má pro oko lepší výraz nežli nemálo IPTV. Jestliže jsi aplikoval nastavení pro satelit na IPTV a vizáž videí se zlepšila, evidentně je část psa zakopaného i v nastavení. Ale pozor, a napsáno to tu bylo... je to o krmení. Horší se prostě projeví. K tomu záleží na pozorovací vzdálenosti a velikosti úhlopříčky. riddle by Ti napsal, že část záležitostí lze dořešit kalibrací. Ale to něco stojí.

2. TCL má svůj přístup k práci se šumem a jinak dávkuje ostrost. Je potřeba toto vhodně vybalancovat. K tomu se zaměřit také na gama korekce a práci s podsvícením. U IPTV rozhodně není nutné pro běžné sledování v temnější místnosti, respektive večer, nechávat jas/podsvícení dramaticky zářit. Ubrat může znamenat vylepšit. Ano, když sleduješ 4K HDR... tam to nechej naplno.

3. Pro 4K HDR/DV je třeba zvolit jiné obrazové nastavení než pro IPTV a FHD. To je základ radosti a úspěchu. Rozhodně bych si u TCL ale neupřel trochu dopočtů pro plynulost obrazu. Ale to má každý jinak.
Homogenitu sleduješ se zapnutým/vypnutým řízením podsvícení?

Nikdo Ti neporadí, zda TV vrátit. Ani nejlepší odborník nemá Tvé oči a neví, co vidíš a nevidíš, co vnímáš a nevnímáš.

-- 27. 2. 2023 20:54 --

Huskyjbc píše:Zkusím zapnou AI, jak se píše v recenzi na AVmanii, a budu doufat, že se to ta TV naučí... :-D
Jen jsem trochu frustrovanej, že přechodem na lepší TV jsem si vlastně "pohoršil".... :roll:

Lepší televizor dokáže zobrazit horší kvalitu lépe než televizor starý/horší. Lepší sluchátka Ti také o kvalitě nahrávky ukážou víc.

-- 27. 2. 2023 20:58 --

Huskyjbc píše:díky za odpověď, já s tebou souhlasím, jen mě zaráží dvě věci:
1. ta LG OLED byla naprosto v pohodě a ničeho špatnýho jsem si nevšiml, ale je pravda , že to byla 55 ".
2. v dnešní době se jiné , než 4k tv, nevyrábějí, tak mě udivuje, že uvedené nedostatky nikomu nevadí...
Nahradil jsem 12 let starou plasmu 50" od Panasonic touto a nevím, zda jsem si pomohl.
Tvůj odkaz i s recenzí zde na webu byl povětšinou důvod, proč jsem do ní šel, a všude chválí SD obraz.
Ona ta TV špatná není, jinak by asi nedostala cenu EISA, tak proto sháním, jak to co nejlíp nastavit.

1. rozdíl ve velikosti může dělat i rozdíl v pocitové kvalitě obrazu. LG taky používá jiné algoritmy v práci s obrazem než TCL. Jde o to, co komu více vyhovuje.
2. plazmu od Panasonic jsi měl primárně nahrazovat OLEDem od Panasonicu. Pak bys obraz „poznával víc“ a měl k němu méně výhrad. Byť by, samozřejmě, docházelo ke zobrazení neduhů, které plazma ukázat neuměla. Jednak kvůli technologii, jednak z důvodu menší úhlopříčky, ale taky protože FHD.

Jak dlouho TCL máš? Musíš nechat oči trochu přivyknout. Opiš nastavení obrazu a dej to sem do vlákna... všechno, včetně typu profilu, který využíváš.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Huskyjbc 27. 2. 2023 22:54

MGX , moc děkuji za odpověď. Zítra sem dám foto nastavení. U SDR mám řízení podsvícení nastaveno na tvrdo 35 (% ?), s ostatním jsem nehýbal.
Huskyjbc
Junior

Odeslat příspěvekod Kutil71 28. 2. 2023 11:31

Dobrý den, na začátku píšete, že pozorovací vzdálenost máte cca 2,3 m a sledujete Skylink a IPTV. Za sebe mohu napsat, že pro mě by byl na tuto vzdálenost obraz na 65" TV nesledovatelný. Pro mě je při těchto zdrojích hraniční vzdálenost 2 násobek úhlopříčky. Lépe menší obraz, ale kvalitnější než velký plný chyb. Ale každý to vnímá jinak.
Kutil71
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Huskyjbc 28. 2. 2023 12:24

Zde je slíbené nastavení, tak jak se mi jevilo docela dobré. Ale věřím, že se to dá určitě ještě vylepšit. Protože je to pro mě zcela nové, tak bych rád požádal o případnou pomoc. Moc děkuji.
IMG_20230226_103917.jpg

IMG_20230226_103943.jpg

IMG_20230226_103952.jpg

IMG_20230226_104001.jpg

IMG_20230226_104017.jpg

IMG_20230226_104028.jpg

IMG_20230226_104037.jpg
Honor 20 Pro
Huskyjbc
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 28. 2. 2023 19:09

Huskyjbc

Toto si nechej být, ať si své zatím nejlepší nastavení nerozvrtáš. Přehoď profil na Kino.

Netuším, jak moc máš světlou místnost a upozorňuji, že se budeme bavit jen a pouze o SDR nastavení pro běžnou kvalitu. Tudíž IPTV, satelit atp. Taky jsou to hodnoty neobjektivní, ale subjektivně sedící mně.

Jestliže nemáš extra moc světlý pokoj, pak se neváhej jasem pohybovat od 13 do 27 (min. 9, max. 29). Zvláště pro citlivý zrak tím vylepšíš pozici očí vůči obrazu.

Dynamický kontrast nechej nízký, či ho zkus vypnout. Zřejmě pak uvidíš šedší pruhy kolem filmů, nicméně za pokus vypnutí stojí.

Lokální tlumení nechej vysoké, můžeš zkusit i střed.

Micro Dimming ve FW, který jsem měl, způsoboval nějakou anomálii ve vztahu k dalším nastavením, proto jsem ho vypnul. Zkus to udělat taky.

Ostrost máš z mého pohledu moc vysoko. U TCL 65C835 a SDR obrazu bych se běžně pohyboval někde od 3 do 17, lépe mezi 3 až 9.

MPEG redukci šumu si můžeš zkusit dát na střed.

Zřetelnost pohybu jsem měl někde 3/3 až 5/5 (redukce rozmazání/snížení třesu).

Teplota barev mínus 5, max. mínus 4.

Zbytek nechej defaultně. Odzkoušej to tak, že nastavíš hodnoty a alespoň dva dny se budeš dívat beze změny. Maximálně si upravíš hodnotu jasu a k tomu jeden další parametr. Nikdy ne víc zároveň. Pak uvidíš.

PRO HDR si zkus vypnout Dynamické mapování tónů... mně to zlobilo a nevyhovovalo.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Huskyjbc 1. 3. 2023 08:34

MGX - moc ti děkuju, určitě vyzkouším. :tleskani
Místnost je otočená na jih a tři okna, takže je docela světlá.
Rád bych se zeptal, zda se nastavení nechá nějak uložit jako preset a proč jsi zvolil režim kino?
Honor 20 Pro
Huskyjbc
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 1. 3. 2023 08:39

Zvolíš v nastavení profil KINO, v něm nastavíš parametry a ty pro příslušný typ vstupů pod tímto profilem zůstanou nastavené.

Kino, protože mně v 90 procentech u TV nejvíce vyhovuje. Kino/Film/THX atp. jsou v rámci různých značek povětšinou nejpřesněji nastavené. Proto je primárně volím a ostatní s nimi porovnávám.

Jas nastavuj dle aktuálního množství světla v místnosti.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Huskyjbc 1. 3. 2023 08:42

MGX - děkuju za ochotu :tleskani
Honor 20 Pro
Huskyjbc
Junior

Odeslat příspěvekod Huskyjbc 2. 3. 2023 12:00

Rád bych přidal i pozitivní zkušenosti....
TV je z mého pohledu celkem rychlá, spouštění aplikací je skoro okamžité, všiml jsem si toho zejména u Kodi. To je rychlejší než moje Kodi krabička... :-)
Až vychytám obraz a najdu nějakého rozumého IPTV providera, tak budu asi nadšen.
Objevil jsem kouzlo IPTV, pouštění pořadů od začátku, zpětné shlédnutí, přemýšlím, že bych zrušil zlodějský Skylink a jel jen na IPTV...
Honor 20 Pro
Huskyjbc
Junior

Odeslat příspěvekod Loiza666 2. 3. 2023 12:19

Kdyžtak pak nějakou zkušenost i s IPTV providerem uvítám :-)
Loiza666
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Huskyjbc 2. 3. 2023 12:26

Já taky... :-), ale to je jiné vlákno..
Honor 20 Pro
Huskyjbc
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka