Huskyjbc1. Satelitní signál platformy Skylink má pro oko lepší výraz nežli nemálo IPTV. Jestliže jsi aplikoval nastavení pro satelit na IPTV a vizáž videí se zlepšila, evidentně je část psa zakopaného i v nastavení. Ale pozor, a napsáno to tu bylo... je to o krmení. Horší se prostě projeví. K tomu záleží na pozorovací vzdálenosti a velikosti úhlopříčky.
riddle by Ti napsal, že část záležitostí lze dořešit kalibrací. Ale to něco stojí.
2. TCL má svůj přístup k práci se šumem a jinak dávkuje ostrost. Je potřeba toto vhodně vybalancovat. K tomu se zaměřit také na gama korekce a práci s podsvícením. U IPTV rozhodně není nutné pro běžné sledování v temnější místnosti, respektive večer, nechávat jas/podsvícení dramaticky zářit. Ubrat může znamenat vylepšit. Ano, když sleduješ 4K HDR... tam to nechej naplno.
3. Pro 4K HDR/DV je třeba zvolit jiné obrazové nastavení než pro IPTV a FHD. To je základ radosti a úspěchu. Rozhodně bych si u TCL ale neupřel trochu dopočtů pro plynulost obrazu. Ale to má každý jinak.
Homogenitu sleduješ se zapnutým/vypnutým řízením podsvícení?
Nikdo Ti neporadí, zda TV vrátit. Ani nejlepší odborník nemá Tvé oči a neví, co vidíš a nevidíš, co vnímáš a nevnímáš.
-- 27. 2. 2023 20:54 --Huskyjbc píše:Zkusím zapnou AI, jak se píše v recenzi na AVmanii, a budu doufat, že se to ta TV naučí...
Jen jsem trochu frustrovanej, že přechodem na lepší TV jsem si vlastně "pohoršil"....

Lepší televizor dokáže zobrazit horší kvalitu lépe než televizor starý/horší. Lepší sluchátka Ti také o kvalitě nahrávky ukážou víc.
-- 27. 2. 2023 20:58 --Huskyjbc píše:díky za odpověď, já s tebou souhlasím, jen mě zaráží dvě věci:
1. ta LG OLED byla naprosto v pohodě a ničeho špatnýho jsem si nevšiml, ale je pravda , že to byla 55 ".
2. v dnešní době se jiné , než 4k tv, nevyrábějí, tak mě udivuje, že uvedené nedostatky nikomu nevadí...
Nahradil jsem 12 let starou plasmu 50" od Panasonic touto a nevím, zda jsem si pomohl.
Tvůj odkaz i s recenzí zde na webu byl povětšinou důvod, proč jsem do ní šel, a všude chválí SD obraz.
Ona ta TV špatná není, jinak by asi nedostala cenu EISA, tak proto sháním, jak to co nejlíp nastavit.
1. rozdíl ve velikosti může dělat i rozdíl v pocitové kvalitě obrazu. LG taky používá jiné algoritmy v práci s obrazem než TCL. Jde o to, co komu více vyhovuje.
2. plazmu od Panasonic jsi měl primárně nahrazovat OLEDem od Panasonicu. Pak bys obraz „poznával víc“ a měl k němu méně výhrad. Byť by, samozřejmě, docházelo ke zobrazení neduhů, které plazma ukázat neuměla. Jednak kvůli technologii, jednak z důvodu menší úhlopříčky, ale taky protože FHD.
Jak dlouho TCL máš? Musíš nechat oči trochu přivyknout. Opiš nastavení obrazu a dej to sem do vlákna... všechno, včetně typu profilu, který využíváš.