TCL 65C835 [obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod FrLo 9. 8. 2023 22:37

Zdravím, po dlouhém rozmýšlení jestli vzít LG OLED65B2 jsem koupil tuhle televizi ale při procházení menu je znatelný lag cca 0,5s. Nikdy předtím jsem Android TV neměl.
Je to normální chování?
FrLo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Artass91 10. 8. 2023 07:30

emailpietro píše:
emailpietro píše:...reinstalace proběhla úspěšně. Času na TV teď moc není, ale zatím se mi sama nevypnula a stabilizovalo se i sledovani stream poradu, které předtím často kostickovaly a nacitaly jak při pomalém internetu, o když jsem zkoušel i velmi nízkou kvalitu videa. Ted spokojenost a doufám že to vydrží.

...nevydržela, vypínání se opakuje. Tv si odvezli do servisu. Prý bude tak za 3 tydny�. To je relativně dlouho, ale čekal jsem výměnu desky nebo opravu na místě...co už.

Mam uplne stejny problem (jen u 55" verze) jak jsi popisoval. Akorat mne uz zakladni desku menili, takze jsem dost rozladeny. Vyzkouseno Tovarni nastaveni i Hard Reset. Vzdy se zacala pochvili vypinat, naposledy ke vsemu sama obcas prenastavuje jas. Proste nevydrzela ani pul roku, aby jela normalne. Uz jsem psal o servis.

Jinak TV ma porad Android 11, pry uz koncem roku byla vypustena 12, kdy bude tady dostupna? TV novejsi nenasla.
Artass91
Junior

Odeslat příspěvekod lukasenkocz 10. 8. 2023 14:18

Mám dotaz na Vaše zkušenosti. Jaký je aktuálně nejlepší firmware (obraz, stabilita) pro TCL 65C835 a proč? Jde mi jen o pozemní digitální vysílání (HD), IPTV (Skylink, O2) a KODI (4K, HDR) (takže čistě aplikace). Zvuk je z TV (žádný zesilovač nebo sluchátka). Zkoušíte někdo i testovací FW (V999)? Díky.
lukasenkocz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomas_46 23. 8. 2023 10:04

Mám přesně tento model 65C835X2. Dotaz je ke zvuku ve formátu DTS HD. Když si pouštím film s tímto formátem, receiver mi detekuje zvuk pouze jako DTS. Mám Denon AVR-X3000, který má podporu DTS HD. Propojeno mám kabelem do HDMI 4 ARC. Přitom u filmu z Bluray přehrávače mi detekuje formát správně. Nevíte někdo kde je problém ?
tomas_46
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 23. 8. 2023 13:44

Doporučuji pouštět pouze zakoupené filmy z oficiální distribuce a bude po problému.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Cesy.77 30. 8. 2023 19:00

Ahoj. Tak mám tuto televizi druhý týden. V UHD 4K HDR je to opravdu super obraz jak na filmy tak na PS5 hry.

Nicméně chci se zeptat jak na této televizi funguje upscalling? Ve full HD (Netflix) je obraz v tmavších a světlejších scénách trochu takový zrnitější a v HD a SD rozlišení je to už někdy téměř nekoukatelné (např. film z 80. let na Filmboxu přes O2 TV). Na 7 let starém LCD Samsungu to takové špatné nebylo.Naopak.

Díky za vysvětlení.
Michal
Cesy.77
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 31. 8. 2023 08:58

Ahoj,

je třeba si uvědomit, že některé kanály, zvláště pak při určité formě streamování, nemají valnou kvalitu. Tebou zmíněný Filmbox (z mého pohledu) občas bývá velice problematický.

Pro horší kvalitu obrazu si buď vyzkoušej aktivaci umělé inteligence, zda zrovna Tvým očím sedne, co sama telka s obrazem provádí. Pokud jsi pokročilejší uživatel a A.I. nechceš/nevyhovuje, v obrazovém profilu si pohrej s redukcí šumu, MPEG artefaktů, ale taky zkus navýšit ostrost obrazu.

Samsung dává přednost určité formě „žehlení“ obrazu. Naproti tomu třebas Sony, jakoby regulovaně „šumí“. TCL má blíže k Sony.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Huskyjbc 31. 8. 2023 09:04

Kde se najde nastavení zmíněné A.I.? Upscaling jsem taky nenašel....
Honor 20 Pro
Huskyjbc
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 31. 8. 2023 09:15

Obrázek

Pro SDR obraz obecně jsem si sám upravoval i hodnoty jasu, a to směrem dolů. Výrazně oproti výrobcem stanoveným hodnotám. Automatiku úplně nedoporučuji. Nicméně nikomu nezakazuji ji vyzkoušet.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Huskyjbc 31. 8. 2023 09:24

Díky, oni tomu říkají jinak, proto jsem se ptal. A a nastavení upscalinku?
Honor 20 Pro
Huskyjbc
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 31. 8. 2023 12:28

Nechci kecat, ale myslím, že přímo takováto předvolba tam není.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Materos09 1. 9. 2023 00:37

Ahoj mám 55C835 a instaloval jsem z původní verze V8-T615T03-LF1V474 na V8-T615T03-LF1V562 . Přes všechny kombinace se mi nepodařilo zapnout VRR na PS5 ( v nastavení TV nejde povolit , když chci zapnout nereaguje a na PS5 mi to hlásí že TV nepodporuje ) + občas se stane, že mám zapnutou aplikaci O2 TV a po chvíli se vrátí do nabídky TV . Mám rád soukromí. Abych mohl instalovat aplikace , musel jsem se přihlásit do google TV přes svůj účet , jinak jsem nemohl instalovat jiné aplikace ( v základu TCL bez přihlášení do google tv jsem nemohl instalovat jiné aplikace než ty , které byly předinstalované ) . Pak jsem v nastavení androinu zkoušel vypnout všelijaké věci a oprávnění které nejsou potřeba.

Rád bych ještě vyzkoušel jinou verzi . Podle https://t.me/s/tclupdates je nejnovější verze pro C835 : V8-T615T03-LF1V511

Podle https://mega.nz/folder/xJ8SGSIY#wpXV5mkbNXANY1qSZGQDyw existuje více verzí , některé mají novější datum , ale menší číslo .

Trochu nerozumím označování verzí . Jdou za sebou příklad V511 > V558 > V562 ale mají i různá data a už se ztrácím v tom která verze je vlastně nejnovější ale zároveň nejfunkčnější pro můj typ . Popřípadě máte nějakou zkušenost s nějakou která funguje dobře ?

Když jsem chtěl nainstalovat verzi V8-T615T03-LF1V511 přes USBcko ( vypnutá TV , dlouze podržím napájecí tlačítko ), při aktualizaci systému došlo k chybě v procesu a aktualizace se nedokončila. Podle toho, co jsem se dočetl, musím provést downgrade . Takže musím stáhnout a nainstalovat verzi V8-T615T03-LF1V558 a teprve potom provést opět downgrade na V8-T615T03-LF1V511.

V474 > V562 > V558 > V511 . Chápu to správně ?

Taky sem někde četl že downgrade se musí dělat jen přes img soubor , ne přes OTA. upřímně nevím co to znamená . Ty soubory na té stránce jsou v zipu a jen když ho dam na flešku ( fat 32 ) v zipu tak reaguje při dlouhém zapnutí TV napájecí tlačítku. Díky za radu a postřehy
Materos09
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 1. 9. 2023 16:40

1. VRR a PS5 nevím, neporadím, nemám, nevyužívám.
2. Přihlášení k účtu je v dnešní technice, bohužel, naprosto běžné. Komu nevyhovuje, může si vytvořit alternativní účet a na něm fungovat.
3. Pády aplikací může způsobovat problém s Google TV app, pakliže se jedná o verzi vydanou někdy mezi červnem a červencem 2023. Dřívější a aktuální by už měla být OK. Taktéž za pádem může stát problém s Kodi, kdy po jeho využití zamrzají další aplikace, resp. prostředí.
4. Experimenty s FW bych dělal pouze v nezbytně nutných případech a ideálně po konzultaci s techniky od TCL.
5. Jestli tam rveš jeden FW, druhý, padesátý, nediv se, že můžeš mít s TV problémy. Občas to bude chtít mezi verzemi udělat zásadní obnovu do továrního nastavení, možná i reset celého systému, což se řeší ze servisního menu. Někdy je dobré s těmi FW tolik nemíchat a počkat, co se stane, či co kde zjistím a načtu. I konzultace se servisem sem tam přináší ovoce.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Artass91 4. 9. 2023 14:10

Tak TV po druhem odvezeni do servisu neopravitelna. Takze budu resit vraceni penez. Vyplati se novy model C845 (v 55" variante)? Ma neco navic nebo spis neco horsiho?
Artass91
Junior

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 4. 9. 2023 17:01

Dle několika recenzí udělalo TCL s 845 oproti 835 velký skok vpřed. Recenzí je na netu plno. Spíš je otázka jestli se ti to teď vyplatí, 845 je tak o 5tisíc dražší.
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka