TCL 65C835 [obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Frenkyj 7. 10. 2023 11:36

Používám, to je to pripojenie po kábli, ktoré spomínam:)

-- 7. 10. 2023 12:46 --

Ale z opačnej strany smerom od telefonu, strana od telky ma usb 2.0 a kedze mi to ide teraz ako spominam ( nevyužitý plný 100mbit ), som trochu skeptický, za vyskúšanie ale možno stojí... z ohľadom na ostatné zariadenia, ktoré som skúšal mám prostě na tcl s pripojením problém.. či to je len u mňa alebo globálne, by som rád počul od ľudí.
Frenkyj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 7. 10. 2023 11:46

Jaký máš router?
A začíná se nabízet otázka, jestli S20 vůbec stihne spravovat datový provoz.
Něco naměřit na Speedtest a pak to reálně dostat jsou dvě rozdílné věci.
U SCC hodně záleží na době, kdy se pouští film.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Frenkyj 7. 10. 2023 11:46

Ale z opačnej strany smerom od telefonu, strana od telky ma usb 2.0 a kedze mi to ide teraz ako spominam ( nevyužitý plný 100mbit ), som trochu skeptický, za vyskúšanie ale možno stojí... z ohľadom na ostatné zariadenia, ktoré som skúšal mám prostě na tcl s pripojením problém.. či to je len u mňa alebo globálne, by som rád počul od ľudí.

-- 7. 10. 2023 12:48 --

Ako, skumal by som to ďalej, ale mám ověřené u ostatních zariadení, že všecko ide v kodim ako má...takže s20 nemá problém...
Frenkyj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 7. 10. 2023 16:43

Frenkyj píše:Zdravím znova, telku mám už pár týždňov no oproti Sonke, čo som mal pred tym a to bol zaklad je riadne nevyladený ten android:) bojím sa vždy, ked prechádzam po menu a nedaj bože som pred tým mal pustenu nejakú aplikáciu a celkovo mi to random vie zalagnuť na pár 10 sekund anebo zmrzne a po dlhšom čase sa otočí (nieje to vzdy):) osobně som věřil, že by mohli mať trochu vyladenejši systém, kedze to není novinka. Známy ma rovnakú tv a pozoruje podobné anomálie (fw mamé posledný, ale rovnako sa to správalo aj na starom). Kodi mi v scc aj cez kábel nepustí viac ako 85mbit, jediné čo, tak oproti wifi 5ghz ( hotspot z telefonu) sa mi nevypína sledovaný obsah, ako sa mu zachce, ale funguje stabilne. Je tu viacero uživatelov, tak poprosím len info, ktorí na tom nepozerajú dokola Markízu, ale aj chcete občas nieco po tej telke( také to do something), či nemajú problém so systémem. Vďaka

Nevyladěný Android může souviset (a zřejmě i souvisí) s aplikací Google TV, která v posledních měsících byla několikrát aktualizována a zlobila. Mám poznatek, že se problém netýká jen TCL, ale právě i Sony a dokonce známý ho zaznamenal na Philipsu.
Povětšinou k záseku, či lagu dochází právě po využití Kodi, resp. Stream Cinema v něm.

Všem, kdo tento problém zaznamenají, doporučuji odinstalovat aktualizace Google TV aplikace, vymazat její mezipaměť a následně, pakliže mají skutečně aktuální OS televizoru, tento obnovit do továrního nastavení. Po základním nastavení systému a naladění stanic, doporučuji nechat chvíli systém, aby mohl vše uvnitř korektně aktualizovat. Po tomto procesu bych celý TV restartoval. Následně teprve přidával nové, mnou chtěné, aplikace.

Doporučuji se zaměřit na případné lagy a záseky, zda přímo nesouvisí s tím, že při konkrétní jedné relaci skutečně bylo spuštěno Kodi.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod MacRieder007 8. 10. 2023 09:37

Doporučuji nainstalovat na SCC MavenKODI nerds dává i DV za dobu co tuto aplikaci mám jsem nezjistil žádný problém. Mám TCL55835.Pokud někdo má možnost tak si sežeňte na SCC speciální program Mind(ed)player má něco kolem 55Mb a je vyvinut přímo pro Tv s Androidem.
MacRieder007
Junior

Odeslat příspěvekod Frenkyj 9. 10. 2023 11:16

Vďaka za odpovede, trochu som ešte pátral...ak niekdo narazí na podobné problémy ako mám já, tak aktuálne mi plnohodnotne funguje na TCL TV len kodi (maven) v19.5, systém nepadá a je to stabilne - pri nových verziách Kodi nespadol android na TCL, len keď som z nastavení dal vynútit ukončenie aplikácie. Ďalej v nových verziách kodi nebolo možné prehrať film vrámci lokalnej siete (skúšal som viacero protokolov) okolo 80mbit bitrate (možno aj menej), u verzie 19.5 mi to na 5ghz wifi funguje (bez nutnosti zapnut cachovanie, občas vybehne len hláška o pomalom zdroji no video pokračuje, to cachovanie by to snaď začistilo) káblové pripojenie to bohužial nezvládá. Neviem, ako to teda je s ostatnými Google TV od iných výrobcov, ale u TCL sa už dlhodobo riešia tieto problémy, preto sa mi aj pravdepodobne na rok starom fw spravalo nové kodi rovnako. Snáď sa niekdo v TCL už hecne a trochu to poladí. Komu novšie verzie kodi na TCL fungujú a systém je aj po vypnutí stabilný, majú asi šťastnú ruku:) u mna na dvoch identických tv 75" c835, pri dvoch verziach fw s odstupom jeden rok to bolo vždy rovnaké, nech som robil resety, aké som len chcel...
Frenkyj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod strapec111 9. 10. 2023 22:12

Ahoj vie niekto ako vypnut to blbe guide menu pre plnu funkcionalitu hdmi-cec ?

Vdaka
strapec111
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 10. 10. 2023 14:47

Frenkyj píše:Vďaka za odpovede, trochu som ešte pátral...ak niekdo narazí na podobné problémy ako mám já, tak aktuálne mi plnohodnotne funguje na TCL TV len kodi (maven) v19.5, systém nepadá a je to stabilne - pri nových verziách Kodi nespadol android na TCL, len keď som z nastavení dal vynútit ukončenie aplikácie. Ďalej v nových verziách kodi nebolo možné prehrať film vrámci lokalnej siete (skúšal som viacero protokolov) okolo 80mbit bitrate (možno aj menej), u verzie 19.5 mi to na 5ghz wifi funguje (bez nutnosti zapnut cachovanie, občas vybehne len hláška o pomalom zdroji no video pokračuje, to cachovanie by to snaď začistilo) káblové pripojenie to bohužial nezvládá. Neviem, ako to teda je s ostatnými Google TV od iných výrobcov, ale u TCL sa už dlhodobo riešia tieto problémy, preto sa mi aj pravdepodobne na rok starom fw spravalo nové kodi rovnako. Snáď sa niekdo v TCL už hecne a trochu to poladí. Komu novšie verzie kodi na TCL fungujú a systém je aj po vypnutí stabilný, majú asi šťastnú ruku:) u mna na dvoch identických tv 75" c835, pri dvoch verziach fw s odstupom jeden rok to bolo vždy rovnaké, nech som robil resety, aké som len chcel...

Omlouvám se, ale úplně nerozumím.

Můžeš bodově vypsat, které problémy na Tvých TV stále přetrvávají?

Osobně mám jeden typ Sony, stejnou, jen větší má jiný uživatel tohoto fóra. Já mám problémy s OS, on nikoliv. Je to i typem a stylem využití. Nicméně u TCL mám osobně odzkoušeno (C845), že za velkou dávkou problémů z poslední době stály aktualizace Google TV aplikace, popřípadě využívání Kodi.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 10. 10. 2023 15:37

Já pořád žiju v domnění, že Kodi je aplikace třetí strany, která není oficiálně součástí OS společnosti TCL nebo Google, případně že by se tyto společnosti podílely na jejím vývoji nebo implementaci.
Jestli se pletu, tak mě prosím opravte.
V tom případě je čistě na autorovi této aplikace, aby zohlednil specifika systému nebo zařízení, na kterém má fungovat.
Stížnosti nebo připomínky k fungování aplikace by tedy měly směřovat na její tvůrce a ne na výrobce TV.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 10. 10. 2023 16:19

A právě proto píšu, co píšu. Jestliže primární problém je s Kodi a zbytek celkem funguje, tj. největší problémy jsou u Kodi, je třeba se obrátit na vývojáře Kodi. Tím spíš, že evidentně mají problémy uživatelé napříč Google TV OS, tedy televizorů různých výrobců.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Frenkyj 10. 10. 2023 18:25

Google TV posledna verzia fw ktorú som offiko mal v telke bola v474 - cca rok starý update. OTA neponuklo nič- je smutné jak to nefunguje, alebo teda neriešia distribúciu pre eu...na nete je kopa iných novšich verzií, ktoré sa do telky daju dostať inak,ako vieme, v telke je nato priamo možnost pri spustení nieje žiadné upozornenie a systém tv nieje nijak rootnuty...čo je sranda, že servis, ak sa niečo pokazí a narazí na iný fw ako ten, ktorý bol v danom regione vypustený...tak,že neuznajú reklamáciu:)toš 0vé zabezpečenie proti blbosti s biednou podporou v EU...nič moc, to len chcem upozorniť, lebo málo sa o tom píše, že padá záruka....ináč kodi rozumiem, ale niekde sa o tom bavili po forumoch. V19.5 stabilná a funguje. Prečo by novšia verzia nexus a omega mala mať problém. Tie novšie verzie idú relativne dobre ale pri ukončení zhadzujú system -tv zamrzne a pride po case restart. Ludia označujú za viníka TCL, tvorca kodiho by asi nemal dôvod za celý čas a počas niekolko verzií neodstranít problém- omega v21 alpha3 už je skoro finálny produkt a rovnaké problémy- je šanca, že je problém na oboch stranách, no u tcl luďom z forumov nefungoval kodi v20 už od dávná,takže nejakými poslednými updatami ani neprešli( u nás keď sú tie updaty ako sú, tak je to aj tak jedno:)...neviem to ale plošne zhodnotit...aktuálně som na fw v590, asi bez záruky na telku ako som sa dozvedel, ale inač nepocitujem aby tv mala nejaké problémy. Nejak som sa rokmi pouzivania kodiho na neho fixol a tie posledné verzie su za mňa teda na TCL nepoužitelné. 19.5 ide ako má +/- na všetky strany, systém nepáda- vďaka rozhodne za info z predchadzajúcej konverzácie, že kodi je strojcom problémov a aj bol.
Frenkyj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 10. 10. 2023 20:14

Jednoduše se to dalo odzkoušet. Pokud uživatel využil jakoukoliv aplikaci kromě Kodi, systém v TCL fungoval bez problému. Ve chvíli spuštění Kodi a následného ukončení, došlo k větším/menším problémům. Typicky zásek pohybu v menu, restart atp.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Frenkyj 10. 10. 2023 20:57

Jasné, len som sa s tým este nestretol, zeby mi TV zamrzla pre appku a tak hnusne, že sa s tým ani nevie ten systém jedoducho vysporiadať. Tak som za tým videl asi niečo iné... inač dostal som info, že na druhej identickej telke c835 aj kodi 19.5 zamrzne pri vypnutí a rovnako resetne telku, tak už nvm... ako si spomínal u Sony, chová sa asi každý kus ako sa mu chce...
Frenkyj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 10. 10. 2023 21:40

Každý výrobce i model TV má trochu odlišný hardware, procesor, grafický čip, velikost paměti a např. algoritmy zpracování obrazu, ovladače apod. Všechny tyto zdroje aplikace Kodi (a nejen ona) využívá pro přehrávání multimediálního obsahu, tak se může stát, že není s některou z komponent nebo ovladačem 100% kompatibilní. Těch kombinací HW+SW jsou tisíce a Google TV funguje jen jako nadstavba, operační systém nad těmi ovladači.
Může to tedy být chyba hardwaru, ovladačů, OS nebo aplikace, ale obecné doporučení je, že pokud prokazatelně některá konkrétní aplikace způsobuje problémy, zamrzání nebo pády systému, tak je nejlepší ji zcela odinstalovat a nepoužívat.
Ony ty pády nebo zamrzání samotné TV taky nesvědčí.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tielk100 11. 10. 2023 07:21

Máme doma 2 Sony tv 55xf9005 a 85 xh9096. Na té mensi jede kodi bez problémů ale na té 85 ho musím odinstalovat a znovu nainstalovat abych si pustil film. A když si zítra pustím kodi musím to udělat zase znovu jinak mám černou obrazovku. Ještě nedávno vše jelo normálně.
tielk100
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka