Ahoj, taky uvažuji o této televizi TCL 65C835. Momentálně mám SONY 55X850E
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x850e. Uvažuji jí přesunout do ložnice a tuto větší TCL si dát do obýváku jako hlavní. Mám pár dotazů, abych se utvrdil že můžu zítra hodit do košíku.
1.)Už jsem byl prakticky rozhodnutý, teď mě ale zarazily ty černé pruhy, které zmiňuje uživatel Rezon. Je to něco čeho se mám bát? Nedokážu z toho printscreenu posoudit jak moc je to zásadní problém na TV budu koukat většinu času z 2,7 metrů s tím, že občas bych si třeba u hraní na PS5 přisunul křeslo blíž, aby mě obraz ještě více pohltil.
2.) Pozorovací úhly - vím že nejsou u VA dokonalé mám pozorovací vzdálenost 2,7 metru, sedačku menší pro tři osoby, šířka sedačky 275cm a střed televize bude přímo uprostřed sedačky. Jak moc bude z těch dvou postranních sezení zhoršený obraz? Případně bude vůbec nějak zhoršený, když to není tak velký úhel? Slyšel jsem, že u lepších VA panelů se jim pozorovací uhly podařilo vylepšit, ale nevím jak je to v případě tohoto TCL.
3.) Chtěl bych hlavně sledovat HDR filmy budou zásadně lepší oproti té Sony? Některé HDR filmy se mi na ní zdály moc tmavé, takže jsem u některých filmů radši zvolil kvalitní 1080p, než 4k hdr, kde je tma.
4.) Mám vlastně vůbec nějakou lepší nebo srovnatelnou alternativu, když bych chtěl 65 palců a ideálně android (kvůli Kodi)? Cenu řeším a ta je u TCL momentálně se slevou za 25 tisíc, teoreticky bych mohl jít na 30 tisíc, ale raději bych zůstal u limitu 25 tisíc. Pořád jí porovnávám s OLED, který jsem nikdy neměl. V obchodech tyto televize s touto technologií vypadají na promo videích naprosto neuvěřitelně, otázkou je jak je to v praxi jestli opravdu se s mini led hodně ochuzuji o obraz oproti oledu? Bál bych se i vypalování obrazu, vím že už to mají vylepšené, ale nechci se takovou věcí zaobírat a starat se o ní, když třeba hraju hry, koukám na sport kde by se mohlo vypálit skore atd. chci aby mi televize vydržela co nejdéle.
Předem děkuji za vaše postřehy ať už to konečně můžu rozhnodnout