TCL 65C835 [obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod rbcll 2. 11. 2022 00:51

Ako je to ohladom SOC MediaTek MT9615 a polovicneho verikalneho rozlisenia v 120Hz?
Tu sa o tom zmienuje, tie tv maju rovnake SOC. https://www.youtube.com/watch?v=bWIqvVt-UFQ&t=939s

alebo tu s C825 https://www.reddit.com/r/4kTV/comments/ ... t/h73qtgh/
rbcll
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod emailpietro 4. 11. 2022 14:21

Právě jsem čerstvé pořídil tuhle tv a s nastavením si chci hrát pres víkend.

- lze přes CEC sjednotit ovladac od satelitu a tv (vypnuti, zapnutí, hlasitost, změna programu) Nebo tato funkce umožní jen společné vypnuti/zapnutí?

- jak se výše uvádí v odkazech o upravení obrazu, že jinak nastavit SD a jinak HDR, je myšleno že když mám přes hdmi1 satelit tak si nastavím nějaký obrazový profil. Na hdmi2 je xbox tak dam např HDR a google tv dám taky dle HDR. Bude si to tv pro jednotlivé zdroje již pamatovat a dále upravuju jen dle potřeby?

První dojmy z tv jsou zatím velmi pozitivní, tak uvidíme dal.

Zvuk není spatny, ale stejne to nakonec poresim sonos beam + one sl.
emailpietro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 5. 11. 2022 10:28

Pokročilé modely mají pro určitý/určité vstupy/tunery zvlášť nastavitelné obrazové profily. Nicméně i kdyby byly společné, tak SDR a HDR se vždy liší. Když na konkrétním vstupu přehráváš SDR, nastav si obraz dle svých potřeb. Až budeš přehrávat HDR, udělej si opět individuální nastavení. Následně, když budeš SDR přehrávat z jiného zdroje, ověř, jestli Tvé individuální nastavení bylo nasazeno i pro tento.

Nejjednodušší je si to vyzkoušet. Občas se vše liší v rámci jiných firmwarů.

Když jsem C835 zkoušel, pro SDR jsem si nastavil jas mezi 9-11. Bohatě to stačilo večer, pro mě i přes den. Deaktivoval jsem taky inteligentní režim obrazu a zvuku.

CEC je vždy otázka jak budou spolupracovat dva konkrétní stroje.
Jestli máš satelitní příjem od Skylink, zkus i interní tuner. Umí Fast Scan.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Huskyjbc 2. 2. 2023 12:28

Ahoj, rád Vás, zkušené, bych požádal o radu, či zkušenost.
Chtěl bych po 12 letech nahradit stávající TV Panasonic Viera TX-P50G30E . Volba mi padla právě na TCL 65C835. Rád bych se ujistil, zda jsem vybral správně, popř. zda je v této cenové relaci jiná, lepší, alternativa. Aktuální cena je necelých 24t Kč, což mi přijde dost dobré. Pozorovací vzdálenost cca 2,3 m, zapojení do AV systému. Jen mě zaráží dost vysoká spotřeba v HDR režimu. Zdroj signálu Skylink VU + Solo2 a Kodi krabička. Do budoucna bych rád aplikaci v TV.
budu rád za objektivní a rozumný názor. Moc děkuji.
Honor 20 Pro
Huskyjbc
Junior

Odeslat příspěvekod Jerry7650 11. 2. 2023 17:05

Ahoj, mám nově zakoupenou TCL 65C835 a zatím se s ní seznamuji. S čím si ale nevím rady a fakt je to asi rukama nebo očima - má ta televize nějaký zapínač / vypínač mikrofonu? Zkoušel jsem aplikace Whatsapp a Meets, kamery mi fungovali dvě v pořádku, ale druhá strana neslyšela zvuk.
Manuál hovoří o nějakém přepínači mikrofonu na spodní straně, ale tam se mi povedlo nahmatat jen vypínací multifunkcní tlačítko. Je tam tedy někde a já ho jen nenašel? Nechápu, že v manuálu není ta spodní strana naznačená, jen se tam hovoří o tom, že když hi nepoužávm, tak ho mám vypnout a že poloha je ve druhé příručce. Tady jsem ho našel i naznačený https://www.manua.ls/tcl/65c835/manual?p=4, ale já ho tam prostě nemůžu asi nahmatat ...
Jerry7650
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 11. 2. 2023 17:27

Ve spodní hraně TV je šoupátko pro aktivaci/deaktivaci mikrofonu televizoru. Mikrofon ovladače povolíš v TV u příslušné aplikace.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Jerry7650 11. 2. 2023 19:43

Zkouším ještě naladit TV podle zde zmíněného Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=DN5svYZmlIk a v podstatě už od začátku se mi rozchátí možnosti, co vidím.
On má možnost výběru: VIVID, Low Power, Smart HDR, Movie, Game a u mne chybí Vivid a Low Power a mám jen "Standardní".
V nastavení barev mi chybí položka Dynamic color atd.... Je to nějakýkm starším FW nebo je třeba ještě někde zapnout třeba nějaký "expert mode"?
Jerry7650
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 11. 2. 2023 22:59

Základem je zvolit stejný obrazový profil. On tam má Movie, tedy obdoba českého Film/Kino. Přehoď nejdříve profil a pak hledej položky. Jestliže máš v TV aktivní nějaký prvek pro obrazovou plnohodnotnou A.I. automatiku, je dost dobře možné, že tato předvolba může v některém FW ovlivnit množství a typ vybraných obrazových profilů.

U mnou zkoušené 65C835 jsem problémy v menu nezaznamenal. S televizorem jsem byl nadmíru spokojený. Nemít Sony, okamžitě bych ho koupil.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Jerry7650 13. 2. 2023 19:37

Tak musím říct, že mě aktuálně dost překvapila barevná nekonzistentnost, až flekatost. I v obraze jsme si všimnul na šedých scénách takových stínů, tak jsme si stáhnul program TV calibration s tímto výsledkem. Až váhám, zda nemám nějaký vadný kus, jelikož když to srovnám s mou 8let starou "šunt" televizí Thompson z Globusu za tehdy asi 13000Kč, tak ten obraz mi přijde mnohem lepší na ní.
Viz TCL: https://photos.app.goo.gl/r9pucy9oWJerqkG9A
Thomson: https://photos.app.goo.gl/DYddRLr3k5j4xoip9
a nad sebou: https://photos.app.goo.gl/E5F23Rx34PDejWou8
Nemáte někdo možnost zkusit tu aplikaci, na shiodnou šedou se dostanete po zobrazení bílé a šipka dolů (ale je vidět i na té růžové, že nic moc.
Tady ještě set dalších 3 barev: https://photos.app.goo.gl/Dqcz5rHXumbbPiX3A
Naposledy upravil Jerry7650 dne 13. 2. 2023 21:25, celkově upraveno 2
Jerry7650
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 13. 2. 2023 21:19

Pošli to na podporu TCL, hlavně tu první fotku, tam je to opravdu vidět dost výrazně.
Podle mě je to na reklamaci.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jerry7650 13. 2. 2023 21:26

Ano, zítra budu řešit s tou online podporou, ještě jsem přidal foto dalších 3 barev. Hodilo by se mi, pokud někdo tu telku má, aby tu aplikaci zkusil.
Jerry7650
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 13. 2. 2023 22:13

Když jsem měl 65C835, rozhodně ta jednolitost byla proti Tebou zveřejněným fotkám výrazně lepší. Neviděl jsem tam vlastně žádný dramatický flek, přechod atp. Takže, pokud můžeš, vrátit a koupit znovu... anebo podpora a dotaz, co s tím udělají. Co vím, celkem se zatím snaží vyhovět zákazníkovi. Snad to bude i Tvůj případ.

//Ještě zkus povypínat vylepšovátka pro obrazové zdokonalení kontrastu, jasu a kvality podsvícení. Pak znovu otestuj jednolitost.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Jerry7650 13. 2. 2023 22:16

Dám určitě vědět, jak se k tomu postaví. Ten rozdíl oproti 8let staré TV za třetinovou cenu (a pravděpodobně jen Edge LED) je jasně viditelný. Mám ji teprve týden, takže pokud se k tomu nepostaví čelem (je to velmi pravděpodobně zralé na výměnu), tak ji nejspíš vrátím.
Jerry7650
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 13. 2. 2023 22:21

Tu telku mám celkem prolezlou, byť ji nevlastním. Kdybych předtím nekoupil OLED, zcela jistě jsem ji bral.

Zkus ještě, jak píšu, vypnout vylepšovátka, či přehodit na jiný profil a pak následně znovu zkus tu jednolitost.

Kdysi jsem u, tuším Samsungu, zkoušel taky jednolitost a právě jedna předvolba k lokálnímu tlumení udělala zvláštní mapu. Když se toto vypnulo, obraz byl nádherně jednolitý. Při aktivaci, ale normálním, běžném sledování, fungovalo i ono lokální tlumení. V té chvíli to bylo evidentně softwarem. Podsvícení OK.

Samo, u Tebe to může být jiné. Podpory se zeptej, když neuspěješ, vrať.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 13. 2. 2023 22:31

Tovární nastavení to jistí, to bych každopádně udělal ještě dříve, než kontaktuješ podporu.
Taky vyzkoušej jiné kalibrační obrazce, např. z YT nebo obrázky z netu, abys vyloučil chybu v aplikaci nebo odkud jsi to stahoval.
tombas
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka