TCL 65C835 [obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Jerry7650 13. 2. 2023 22:41

Zkoušel jsem i HDR, standardní obraz, prakticky všechny volby mám na off. Ta flekatost je vidět ve všech režimech a barvách a lze si toho bohužel všimnout i ve vysílání nebo programech, není to jen o nějaké "laboratorní" zkoušce přes tu kalibraci.
Jerry7650
Junior

Odeslat příspěvekod Jerry7650 14. 2. 2023 01:16

Pokud byste chtěli vyzkoušet i na své Android TV, jde o tuto aplikaci: https://play.google.com/store/apps/deta ... alibration
Nevím zda ji vidí Play store na televizi, už si nepamatuji cestu (nicméně na NTB mi ji nabízí k instalaci na TV), každopádně by měla být na Aptoide.

Zkoušel jsem i jiné testy, ale jejich problém je, že ty základní barvy často zobrazují na maximálním jasu. Ten problém je zřetelný zejména při nízkém jasu.
Jerry7650
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 14. 2. 2023 08:45

tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jerry7650 14. 2. 2023 09:13

Nejvíc by mi pomohlo, kdybyste tu aplikaci někteří, kdo máte tyto TV (nebo asi i jakékoliv TV s Androidem), vyzkoušeli a dali sem ukázku jak to vypadá, snáze by se pak zjistilo, zda je to vlastnost nebo blbý kus (hypoteticky to může být apkou, ale pochybuji, jinde je obraz bez problémů).

Jinak teď jsem zkusil další LCD v práci, také 4K a obraz je zase úplně nekde jinde a to se jedná o obyčejný panel: https://photos.app.goo.gl/Q92WCpe4St6bzVGM6.

Každopádně pokud by mi snad TCL řeklo, že je to normální, tak ta televize bude pro běžné sledování neskutečný šmejd.
Jerry7650
Junior

Odeslat příspěvekod Huskyjbc 14. 2. 2023 09:36

V pátek mi ta samá má přijít. Docela jsi mě vyděsil, že přemýšlím, zda to nezrušit. Na druhou starnu jsi první, kdo má nějaké problémy a to prolézám celý internet už asi 14 dní. Zřejmě špatný kus, doufám, že TCL se k tomu postaví vstřícně.... Mrzí mě to...
Honor 20 Pro
Huskyjbc
Junior

Odeslat příspěvekod Jerry7650 14. 2. 2023 09:49

Já zatím minul recenzi, kde by tohle někdo zkoušel, neviděl. Všude se rozplývají nad HDR a maximálním jasem 1000nits, jenže upřímně - jak často se člověk dívá na Bluray 4K HDR film s jasem 100%? Drtivou většinu času sleduješ normální TV a seriály a v tom případě máš jas někde okolo 30%, tolik i doporučují na Youtube pro nastavení.
A ono to při jasu nad 80% vidět skoro nejde, čím níže se jde, tím více se ty fleky projevují. Ale jsou vidět třeba při startu Spotify, kdy pozadí není šedé, ale flekaté a už jsem to "zavnímal" i u některých Tv pořádů (např. animované věci, kde je více jednolitých ploch).

Ještě to úplně nebalím, uvidím co mi řekne, podpora, třeba jde opravdu o vadný kus, do pátku to budu vědět určitě.
Jerry7650
Junior

Odeslat příspěvekod Huskyjbc 14. 2. 2023 11:25

Určitě máš pravdu, jen se mi nezdá , že by si takovéto vady místní borci nevšimli, pokud by to byla vlastnost výrobku, a ne jednoho kusu... Každopádně je to nepříjemné a k nas.ání... :grr:
Honor 20 Pro
Huskyjbc
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 14. 2. 2023 11:34

Nepříjemné to je, ale dá se to řešit buď vrácením nebo reklamací. A ano, i takové věci se občas stávají, viz podobný případ u OLED Sony.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rezon 14. 2. 2023 11:37

Vůbec nevím, co na tom řešíte. Tohle je jasně vadný kus, vrátit nebo reklamovat. Tu tv mám a o nějaké flekatosti nemůže být vůbec řeč, při jakémkoliv jasu. Standardně koukám při 20-30%, ve dne i v noci a obraz je naprosto jednolitý. Naprosto minimální blooming je vidět po okrajích, když si tam člověk pustí testovací jezdící bílý obdélník, ale to na to musím čumět z metru a v místnosti musí být naprostá tma.

Mimochodem, neví někdo, kde najít changelogy, než napíšu na podporu? Včera dolezl update a zajímalo by mě, co upravili. Díky
rezon
Junior

Odeslat příspěvekod Jerry7650 14. 2. 2023 11:38

Huskyjbc píše:Určitě máš pravdu, jen se mi nezdá , že by si takovéto vady místní borci nevšimli, pokud by to byla vlastnost výrobku, a ne jednoho kusu... Každopádně je to nepříjemné a k nas.ání... :grr:

No já doufám, že někdo ten program na své TV vyzkouší a pošle sem fotku, je to otázka 5minut. Tím by se to určitě objasnilo, zda je to vlastnost nebo chyba kusu, klidně by to asi mohl být i 55C835 nebo 75C835.

-- 14. 2. 2023 10:56 --

rezon píše:Vůbec nevím, co na tom řešíte. Tohle je jasně vadný kus, vrátit nebo reklamovat. Tu tv mám a o nějaké flekatosti nemůže být vůbec řeč, při jakémkoliv jasu. Standardně koukám při 20-30%, ve dne i v noci a obraz je naprosto jednolitý. Naprosto minimální blooming je vidět po okrajích, když si tam člověk pustí testovací jezdící bílý obdélník, ale to na to musím čumět z metru a v místnosti musí být naprostá tma.

Mimochodem, neví někdo, kde najít changelogy, než napíšu na podporu? Včera dolezl update a zajímalo by mě, co upravili. Díky

Mohl bys tedy prosím zkusit ten program viz výše, dost by to pomohlo i pro případnou argumentaci s podporou TCL... Vrátit samozřejmě ještě týdemn jde, ale nebavíme se o mobilu, ale bohužel telce co má 35kg a obal skoro 2x1metr, takže jen tak jednoduché vrácení není, náklady na přepravu pochopitelně nikdo neuhradí...
Jerry7650
Junior

Odeslat příspěvekod Jerry7650 14. 2. 2023 18:29

Takže vyjádření TCL na základě shodných fotek, co jsem zaslal sem: Televize je NAPROSTO V POŘÁDKU A DLE TECHNIKA JSOU TY FLEKY V NORMĚ.
Ano přesně ty fotky, které jsou dle vás na jasnou reklamaci jsou dle TCL naprosto v pořádku obraz, který si ani nezaslouží výjezd technika. Když odhlédnu od toho nesmyslu, že technik určil barevnou odychylku na základě fotek, které vždy nějakým způsobem pozitivně nebo negativně zkreslí, tak tohle mě doslova šokovalo a hodlám těch fotek udělat vícero a dát to pod všechny recenze co najdu, protože aby prémiová TV za 30 000Kč měla takto šunťácký obraz a bez problémů ji valcovala v podsvícení Edge LED Thomson z roku 2014 nebo 2015 (ani nemá DVBT2), to jsme fakt po recenzích nečekal. Ale asi se fakt na tohle nikdo nezaměřil a všichni jsou nadšení jak jim bílá vypaluje při 1000nits oči... :-/

TV jde z domu, tohle fakt ne. Možná ještě kdyby to bylo vidět jen na jednolitých barvách, ale ono to jde vidět na fotkách,filmech i aplikacich....

-- 14. 2. 2023 18:11 --

Tady ještě jeden zajímavé srovnání, foceno Samsungem S20+ v uplné tmě, noční režim (takže vše vytáhne. Jde opět o ten test LCD calibration, zobrazeni černé, vypnutý ten microdimming, což alespon trochu pomůže, ale videa o nastavení TV doporučují vypnout.
Asi netřeba říkat, kjterá TV je lepší....
Přílohy
ThomsonTCLcerna.jpg
Jerry7650
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 14. 2. 2023 19:24

Chápu tvoji frustraci, ale vycházíš z předpokladu, že všechny TCL C835 vypadají jako ta tvoje a nikomu to nevadí. Jenže je mnohem pravděpodobnější, že máš prostě jen vadný kus a ostatní měli to štěstí, že jejich TV je v pořádku.
Pokud máš tu možnost, tak ji vrať ve 14 denní lhůtě a kup si novou, klidně jinou značku a třeba budeš mít větší štěstí.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jerry7650 14. 2. 2023 19:33

Podle TCL je tento obraz v naprostém pořádku, takže se obávám že i spousta ostatních má takové vady, jen to ignorují nebo si prozatím nevšimli, protože je to otestovat nenapadlo. Placebo efekt ze skvělých recenzí a často přechod ze starýchn LCD o poloviční úhlopříčce udělá své.

Ale co je možná ještě horší - pokud se někomu v budocnu ty fleky objeví, tak to bude stejné jako u mne - TCL označí ten obraz za naprosto v pořádku a s reklamaci pohoří...

Frustrovaný pochopitelně jsem, kdo by nebyl, TV jsme vybíral snad půl roku. A vrátit to půjde, ale budou to komplikace a náklady, zrovna malá věc to není.... A navíc - opravdu "nereklamuji" nesvítící pixel, to se holt stane a smůla. Myslím, že se tu všichni, až na TCL shodneme, že ten obraz je děs na těch fotkách a ani omylem neodpovídá prémiovosti té TV. A fakt to nezachrání extrémně svítívá bílá v HDR nebo microdimmig, který to přibližuje OLED, ale stejně se doporučuje vypnout...

A jako samozřejmě, třeba jsme jen "citlivka" a mají to tak všichni, ale bohužel to prozatím nikdo na shodné TV nezkusil (je malá hypotetická možnost, že je chyba v tom programu).
Jerry7650
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 14. 2. 2023 19:42

Frustrace je na místě, nicméně nesoulad v podsvícení není, bohužel, nic neběžného. A křičet, že je to vina TCL, je zbytečné. Není. Je to napříč trhem. Stav se často liší kus od kusu.

Určitě bych televizor nereklamoval, ale normálně vrátil. Upřímně jsem trochu překvapen z toho, co Ti napsali z TCL. Mám z okolí trochu jinou zkušenost.

A jak jsem psal. Televizor, který jsem měl možnost zkoušet netrpěl žádnou vadou nesouladu v podsvícení, a to takovou, která by byla na jednolité barvě jednoznačně a okamžitě viditelná.

-- 14. 2. 2023 18:46 --

Jerry7650 píše:Já zatím minul recenzi, kde by tohle někdo zkoušel, neviděl. Všude se rozplývají nad HDR a maximálním jasem 1000nits, jenže upřímně - jak často se člověk dívá na Bluray 4K HDR film s jasem 100%? Drtivou většinu času sleduješ normální TV a seriály a v tom případě máš jas někde okolo 30%, tolik i doporučují na Youtube pro nastavení....

Nevím, zda Ti recenze/test vyhoví, ale je tam poměrně dost informací. A to nejen o obrazu.
https://avmania.zive.cz/tcl-65c835-spic ... est#part=1
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 14. 2. 2023 19:46

MgX tady psal, že stejnou TV testoval a jeho obraz byl takřka dokonale homogenní. Riddle dělal na stejném modelu kalibraci obrazu a ten by si určitě něčeho všiml, kdyby to nebylo v pořádku.
Rodiče mají 43C725 z r. 2021 a já jsem dělal nastavení vč. kalibračních obrazců a jednobarevných ploch a obrazovka byla a je v naprostém pořádku a podobné fleky nebo barevnou nekonzistenci jsem neviděl - jas 30% v SDR.
Takže prosím akceptuj možnost, že máš jen smůlu a že podpora TCL se tím prostě nechtěla zabývat. Můžeš samozřejmě kontaktovat přímo značkový servis, aby vadu posoudil, ale jako jednodušší se mi jeví TV zabalit a kontaktovat prodejce ohledně vrácení, případně dopravy. Náklady na přepravu ti asi nikdo neproplatí, ale pořád je to lepší varianta, než koukat na TV, která tě vytáčí při každém zapnutí.
tombas
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka