Vyber 50" 100Hz do 25 000

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Zafata 10. 9. 2022 20:38

Samsung QE50QN90A

Vlezes se presne do 25k.

https://www.alza.cz/50-samsung-qe50qn90a-d6366905.htm
Zafata
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 10. 9. 2022 20:46

Dobrá telka, jen Samsung nemá podporu pro Dolby Vision a myslím, že i v tomto modelu využívá PWM - pulzní řízení podsvícení. Citlivějším očím vadí (ne, Samsung rozhodně není sám, kdo PWM používá).
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Pandero 10. 9. 2022 21:00

Klasika, uz jsem se bal, ze by to zase neprislo. PWM. Prodaji se miliony Samsung televizi a asi tak 0,00000001% ma problem s tim, ze "vidi" blikani obrazovky. Ale je dulezity to napsat k jakekoliv zmince o Samsung TV...

A Dolby Vision nema, ale nevsiml jsem si, ze by tazatel psal neco o tom, ze by vyuzival sluzby, ktere to podporuji.

Jinak je QN90 dobra volba, protoze nabizi prime zadni podsviceni, quantum dot technologii.
Pandero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 10. 9. 2022 21:49

Psal jsem, že je to dobrá telka a taky, že není sám, co používá PWM. Nevidím tam žádnou desinformaci/lež.

Jen to procento lidí, co jim vadí PWM bude zřejmě vyšší, než uvádíš. Když se u monitorů od toho dost upustilo a EIZO, co vím, si zpracovalo studii.

// tazatel nepsal dost věcí… že nemá Dolby Vision je informace navíc, netuším do jaké míry by mu to vadilo. Myslím, že pravdivá komplexní informace se hodí každému. Nebo tu budeme lidem zamlčovat parametry výrobků?
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod riso44 11. 9. 2022 12:49

presne na Samsung QE50QN90A jsem se dival, kdyz jsem zakladal tento dotaz a podle toho jsem i stanovil max. cenu. Chtel jsem vedet alternativy
riso44
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zafata 11. 9. 2022 15:31

Ono moc toho na vyber neni. Ja prave vybiral take pred 14 dny do 50 max. Bud jsem chtel ten Samsung Qn90A nebo Philips 48Oled 806.

Vic nevleze a doted jsem mel 50 a je to tak tak.

Navic ja sleduji TV trosku z boku jen pri hrani sedim pred ni, ale obcas hraju take z boku.

Nakonec rozhodlo vic veci

1. Uhly. Preci jen je 48 az 50 mensi TV a uz ne kazdy kdyz jsou v rodine 4 lide, sedi nejak rozumne ve stredu. Samsung ma z boku viditelny blooming,ale otazka jak by to bylo v domacich podminkach a ja to na prodejne moc nevidel tak tezko rici, jake by to bylo ve tme. Zmenu barev jsem videl kdyz jsem koukal z boku.

2. Mel jsem doted Philips takze ambilight. Kupodivu krom hrani kde je to zkratka perfektni mi to u filmu prijde na tom Oledu zbytecne, kdyz koukam hlavne v noci a svete div se ja to u nej vypinam. Na byvale LCD jel porad.

3. Android vs Tizen.Mel jsem android KODI atd vyhoda tam je.Nekdo zas chce rychlejsi Tizen.

4. Philips podporuje vsechny formaty
Hdr10, DV, Hdr 10+ , Dts atd

5. Cenove me vysla v akci u Alzy za 21,6k pred 14 dny. Ted je v akci u Datartu s kodem snad za 22,5k.To bylo take male + pro ni.

Takze mozna bych popremyslel jeste o Oledu.

V 48 az 50 jak tady psali viz jini je proste kompromis. Bud presvedc manzelku na 55 nebo ber ten Samsung, Philips i kdyz je to Oled.
Zafata
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 11. 9. 2022 16:31

Pandero píše:Klasika, uz jsem se bal, ze by to zase neprislo. PWM. Prodaji se miliony Samsung televizi a asi tak 0,00000001% ma problem s tim, ze "vidi" blikani obrazovky. Ale je dulezity to napsat k jakekoliv zmince o Samsung TV...

A Dolby Vision nema, ale nevsiml jsem si, ze by tazatel psal neco o tom, ze by vyuzival sluzby, ktere to podporuji.

Jinak je QN90 dobra volba, protoze nabizi prime zadni podsviceni, quantum dot technologii.

Jen info k PWM od EIZO zde...
https://www.eizo.cz/poznatky-z-praxe/er ... unavy-oci/

-- 11. 9. 2022 17:34 --

riso44 píše:presne na Samsung QE50QN90A jsem se dival, kdyz jsem zakladal tento dotaz a podle toho jsem i stanovil max. cenu. Chtel jsem vedet alternativy

A podívej se u ní na rozdíl ceny mezi 50" a 55" verzí. Naprosto zanedbatelný. Ale pocit z obrazu výrazně jiný.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Pebu86 11. 9. 2022 22:54

Jednoduchá odpověď, řekni manželce pravdu: nejlepší kvalitní tv je Oled a ta se v 50 palcích nevyrábí, proto jsi musel vzít 55. Ale že prý tě známí lámájí na 65 a 77, ale to že sis uhájil 55 jako strop. Prostě vyjdi z boje jako hrdina.
Pebu86
Junior

Odeslat příspěvekod michalko58 12. 9. 2022 05:57

Este je tu moznost, kupit 55" a manzelke povedat ze je to 50". Pokial nebude vidiet krabicu, nikdy to nezisti. a ked na to pride, uz bude neskoro, lebo si zvykla :-D
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod majkom 12. 9. 2022 11:54

Vem 55 oled, nic lepsi nesezenes a jeste se i vejdes do 25k
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 13. 9. 2022 07:50

Na Alze TCL c835 v 55 za 21200.- + 5 let záruka zdarma. Myslím že je úplně zbytečný pokud by teda 55 prošla vymýšlet něco jiného
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 13. 9. 2022 10:39

Samozřejmě. Je to tak. Může mít 55” televizor za super peníze.
MgX
Administrátor

Předchozí stránka