Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
Doorn píše:Mám stejný názor, ale asi ho ti podavači dost ovlivnili, protože teď mi poslal https://www.datart.cz/televize-lg-55nan ... CtEALw_wcB S kodem vychází na 14 400.
A že LG má lepší ovladač, kterým může mířit a TCL má velkou spotřebu.Je to marné, vymyli mu mozek. Kažodpádně díky za rady, ale asi budou k ničemu.
MgX píše:Děkuji za upřesnění. Obecně televizor s IPS panelem nemá vyšší svítivost a hlavně kontrast než VA. Že to světlo je tvořeno v rámci LCD technologie podsvícením, je tak nějak známo. Nicméně asi výrobci používající IPS, zvláště pak u levnějších TV vědí, proč jejich telky tolik nezáří. A ano, určitě budou existovat i moderní výjimky.
Pandero, zkus si dát vedle sebe Samsung NeoQLED 55QN95B a TCL C835. A klidně při tom porovnání můžeš u TCL využít 65” velikost a u Samsungu 55”. Pak můžeš popisovat jednotlivá negativa při práci s podsvícením. Chápu, ty jako příznivce Samsungu budeš brát Samsung. Když Ti vyhovuje, je to v pořádku. A jestli chceš pořádnou černou, asi budeš muset přejít ke konkurenční technologii a prohlédnout se po OLEDu.
-- 17. 9. 2022 18:54 --
//ještě si dovolím upřesnit, že samozřejmě na spotřebu má vliv vícero věcí. Třeba i to, jaký zvukový/jak výkonný zvukový systém byl použit. Hrozně moc ale udělá uživatel nastavením. Kdo má rád záři, připlatí si.
Pandero píše:Viz. podsviceni - jde o to, ze pises, ze IPS panel ma horsi jas, ale to na panelu nezalezi. Priznivcem IPS nejsem, ale aby to bylo jasne.
Pandero píše:Co se tyce QN95B, tak tu mam aktualne v 65" doma a rozhodne jsem se tam s takovym bloomingem, jako u C835 nepotkal a cernou mam cernou. A pokud bych chtel OLED, tak bych si ho od Samsungu poridil, ale mam dost jasny pokoj a tam mi QLED vyhovuje vic.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků