Vyběr 55" 15 - 20 000 Kč

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Doorn 16. 9. 2022 18:33

Táta se byl kouknot do obchodu na ty TV a podavači ho odrazovali od TCL, že to je Čína a má špatný přístup k něčemu (Už si prý nepamatuje k čemu). A doporučovali mu Samsung a LG? Má něco v téhle kategorii smysl z těch značek nebo jen mají v obchodě větší provizi na Samsung a LG?
Doorn
Junior

Odeslat příspěvekod michalko58 16. 9. 2022 18:48

Predavaci zvycajne odporucaju to, z coho maju provizie alebo to, coho sa chcu zbavit.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod leroj 16. 9. 2022 19:43

ptát se prodavače co koupit, je cesta do pekla :)
leroj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 17. 9. 2022 07:10

Jistota pětileté záruky u TCL by u mě určitě převážila nad "nejlepším" doporučením prodejců, kteří často nemají o výrobku ani poloviční znalosti než zákazník.
Tím netvrdím, že se u TCL nebo jakéhokoli jiného výrobce nemůže něco pokazit, ať už v záruce, nebo těsně po ní. Stává se to všem značkám bez výjimky.

Raději se teď zaměř na kvalitu obrazu, zvuku a právě tu prodlouženou záruku.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Doorn 17. 9. 2022 07:53

Mám stejný názor, ale asi ho ti podavači dost ovlivnili, protože teď mi poslal https://www.datart.cz/televize-lg-55nan ... CtEALw_wcB S kodem vychází na 14 400.

A že LG má lepší ovladač, kterým může mířit a TCL má velkou spotřebu. :D Je to marné, vymyli mu mozek. Kažodpádně díky za rady, ale asi budou k ničemu. :D
Doorn
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 17. 9. 2022 10:59

Tak řekni otci, že to TCL osobně znám. Spotřebu jsem měřil u 65” verze a záleží na nastavení. Na avmanii ji dokonce testovali. Článek tam je.

U 65" verze se okamžitá spotřeba dá doladit pod 70 W. Takže 65" kráva má nižší spotřebu než 70 W žárovka. Tvůj otec chce 55", takže menší.

To, co se dozvěděl je zavádějící. Mrkni se na recenze ve světě u TCL a sám uvidíš. LG má IPS panel, TCL VA. Rozdíly si najdi sám. IPS nemůže mít takovou spotřebu, protože běžně osazované IPS panely nemají takový kontrast a svítivost, jako VA a ještě VA s mini LED podsvícením. Rozdíl v černé u IPS LG a VA tohoto TCL, které pracuje u 65" verze s 288 nezávislými zónami je démonický.

Ano, chápu. Táta věří prodavačům. Zcela jistě bude spokojený i s LG. Pak je ale zbytečné se bavit o čemkoliv. Ideální je, navštívit prodejnu, tam se dozví co je nejlepší a to si při spokojenosti koupí. Sám chodím pravidelně v předvánočním čase do obchodů s elektronikou, abych si poslech, kde jaký prodavač tvrdí o konkrétním zboží. Takto jsem si třeba vyslechl, jak oceňovaný model televizoru Panasonic, má vyblité barvy, což hned pan podavač demonstroval na příkladu a ukázkách. Nevydržel jsem to a do debaty se vložil.

Ať Tvůj táta vybere dle svého uvážení. Je to na něm. Rozhodně nemám chuť komukoliv cokoliv vnucovat. Jsou lidé, kterým IPS panely vyhovují a jsou plně spokojení. Sám mám takové v rodině. Jen v tomto konkrétním případě mě rozčilují informace, které mu někdo někde sdělí. TCL má daleko vyšší maximální možnou svítivost, která ho dává do radikálně jiné třídy než zmiňované LG. Takže ano, když to necháš u LG naplno a u TCL naplno, TCL Ti vypálí díru do hlavy a bude mít o něco vyšší spotřebu (logicky), než LG.

A TCL má v balení, alespoň u 65" verze, dva ovladače. Může si vybrat. Ano, LG má Magic ovladač s funkcí ukazovátka, což nelze kritizovat.

Zvuk u TCL zajištuje systém 2.1 2x15 W + 20 W. LG má 2x10 W. Ne zcela zanedbatelný rozdíl.

Kdyby mu řekli pravdu, a doporučili LG z nějakých logicky plynoucích a pravdivých důvodů, tak nemám co napsat. Ale toto mě dopálilo.

Možná bys měl otci říct, ať si jde sem přečíst a případně i napíše otázky. Rádi budeme reagovat. Jen upozorňuji, že já osobně nemám z těchto rad a doporučení jakéhokoliv výrobku ani korunu, takže nemám jakýkoliv důvod někomu lhát.

A zde jeden článek pro inspiraci...
https://avmania.zive.cz/jak-spravne-nak ... -podavacem

viewtopic.php?p=13316358#p13316358
Ve druhém linku máš názor i profesionálního kalibrátora.

-- 17. 9. 2022 12:47 --

Doorn píše:Mám stejný názor, ale asi ho ti podavači dost ovlivnili, protože teď mi poslal https://www.datart.cz/televize-lg-55nan ... CtEALw_wcB S kodem vychází na 14 400.

A že LG má lepší ovladač, kterým může mířit a TCL má velkou spotřebu. :D Je to marné, vymyli mu mozek. Kažodpádně díky za rady, ale asi budou k ničemu. :D

Ještě poprosím o jednu věc. Můžeš zde napsat, ve které prodejně tátovi přednesli ty zajímavé informace? Jen abych měl tuchu. Díky
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Pandero 17. 9. 2022 15:56

MgX: "IPS nemůže mít takovou spotřebu, protože běžně osazované IPS panely nemají takový kontrast a svítivost" - Jenom pro technické doplnění - IPS nemá nižší svítivost, protože ta v tomto případě nesouvisí s použitým typem LCD panelu, ale s tím, jak je udělané podsvícení, což jsou dvě rozdílné věci.

A co se týče TCL, tak osobně mi na většině modelů vadí jejich silný blooming. Opěvovaná 835 má v tmavých scénách tak silný blooming okolo světlých objektů, že je to vidět i při plném světle a to je něco, co bych nepřekousl.
Pandero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 17. 9. 2022 17:38

Děkuji za upřesnění. Obecně televizor s IPS panelem nemá vyšší svítivost a hlavně kontrast než VA. Že to světlo je tvořeno v rámci LCD technologie podsvícením, je tak nějak známo. Nicméně asi výrobci používající IPS, zvláště pak u levnějších TV vědí, proč jejich telky tolik nezáří. A ano, určitě budou existovat i moderní výjimky.

Pandero, zkus si dát vedle sebe Samsung NeoQLED 55QN95B a TCL C835. A klidně při tom porovnání můžeš u TCL využít 65” velikost a u Samsungu 55”. Pak můžeš popisovat jednotlivá negativa při práci s podsvícením. Chápu, ty jako příznivce Samsungu budeš brát Samsung. Když Ti vyhovuje, je to v pořádku. A jestli chceš pořádnou černou, asi budeš muset přejít ke konkurenční technologii a prohlédnout se po OLEDu.

-- 17. 9. 2022 18:54 --

//ještě si dovolím upřesnit, že samozřejmě na spotřebu má vliv vícero věcí. Třeba i to, jaký zvukový/jak výkonný zvukový systém byl použit. Hrozně moc ale udělá uživatel nastavením. Kdo má rád záři, připlatí si.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 17. 9. 2022 18:52

LG 55NANO86P s IPS panelem a edge podsvícením je to nejhorší, co lze na dnešním trhu koupit. Nedivím se, že se toho prodejci snaží zbavit. Pokud někomu vadí blooming na TCL C835, tak při pohledu na LG NANO by musel skočit z okna.
https://www.youtube.com/watch?v=F3i-i51TwJo
Jako beze srandy, tohle je katastrofa!
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 17. 9. 2022 19:17

Ono měkké podání, které IPS nabízí i s těmi různými anomáliemi, které jsou kritizovány, ale prostě některým očím udělá radost. Pravdou ale zůstává, že prodejce prostě typicky prodává, co prodat potřebuje. Jak jsem psal. Cenový rozdíl tam je. Avšak v rámci té ceny lze uvažovat i o dalších modelech. A ještě jinak, když mám strop na 20t a můžu vzít OLED/miniLED VA za tuto cenu, proč se hnát do IPS? Toto nepochopím.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Doorn 17. 9. 2022 19:21

Díky za vyčerpávající info. Nakonec si nechal říct a bere TCL.
Doorn
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 17. 9. 2022 19:30

Ne, ať koupí, co chce. A hlavně ať koupí tak, aby mohl vrátit. A ať si nenechá lhát. Od nikoho.

A jestli skutečně vzal TCL C835, tak ať si tady vytvoří vlákno a ptá se, co potřebuje. Jestli budu vědět, rád napíšu. Hlavně ať si tam nenastavuje ty automatický prvky. Ručně přehodí profil na filmový, upraví hodnotu jasu na přijatelnou... běžně to šíleně svítí. Tím i sníží spotřebu.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Pandero 18. 9. 2022 21:49

MgX píše:Děkuji za upřesnění. Obecně televizor s IPS panelem nemá vyšší svítivost a hlavně kontrast než VA. Že to světlo je tvořeno v rámci LCD technologie podsvícením, je tak nějak známo. Nicméně asi výrobci používající IPS, zvláště pak u levnějších TV vědí, proč jejich telky tolik nezáří. A ano, určitě budou existovat i moderní výjimky.

Pandero, zkus si dát vedle sebe Samsung NeoQLED 55QN95B a TCL C835. A klidně při tom porovnání můžeš u TCL využít 65” velikost a u Samsungu 55”. Pak můžeš popisovat jednotlivá negativa při práci s podsvícením. Chápu, ty jako příznivce Samsungu budeš brát Samsung. Když Ti vyhovuje, je to v pořádku. A jestli chceš pořádnou černou, asi budeš muset přejít ke konkurenční technologii a prohlédnout se po OLEDu.

-- 17. 9. 2022 18:54 --

//ještě si dovolím upřesnit, že samozřejmě na spotřebu má vliv vícero věcí. Třeba i to, jaký zvukový/jak výkonný zvukový systém byl použit. Hrozně moc ale udělá uživatel nastavením. Kdo má rád záři, připlatí si.

Viz. podsviceni - jde o to, ze pises, ze IPS panel ma horsi jas, ale to na panelu nezalezi. Priznivcem IPS nejsem, ale aby to bylo jasne.

Co se tyce QN95B, tak tu mam aktualne v 65" doma a rozhodne jsem se tam s takovym bloomingem, jako u C835 nepotkal a cernou mam cernou. A pokud bych chtel OLED, tak bych si ho od Samsungu poridil, ale mam dost jasny pokoj a tam mi QLED vyhovuje vic.
Pandero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 18. 9. 2022 22:30

Pandero píše:Viz. podsviceni - jde o to, ze pises, ze IPS panel ma horsi jas, ale to na panelu nezalezi. Priznivcem IPS nejsem, ale aby to bylo jasne.

Ano, psal jsem, že děkuji za upřesnění. Psal jsem to zjednodušeně, což chápu, že Ti nevyhovuje. Ono je pravdou, že televizor může svítit minimálně, ale pokud někdo podělá kompletní koncepci, tak může žrát jako kravka.

Pandero píše:Co se tyce QN95B, tak tu mam aktualne v 65" doma a rozhodne jsem se tam s takovym bloomingem, jako u C835 nepotkal a cernou mam cernou. A pokud bych chtel OLED, tak bych si ho od Samsungu poridil, ale mam dost jasny pokoj a tam mi QLED vyhovuje vic.

Tak to sis koupil, z mého pohledu, ten horší. Škoda. Ale příznivce značky prostě na ni nedá dopustit, což zase lze pochopit.

Předpokládám, že Tebou zakoupený model je tento.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Pandero 19. 9. 2022 09:32

Mnou zakoupeny model je tento: https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/qn95b-qled
Ale to ty moc dobre vis. Na C835 vidim blooming, na QN95B ne. Vyssi jas, vic zon s podsvicenim, design, sluzby, system - tvuj pohled mi urcite poteseni nezkazi. A nejde o priznivost k znacce, je spousta dobrych TV od ruznych vyrobcu. Ale taky spousta spatnych. A ja pisu, jak to vidi moje oci. Coz je neco, co ty, pokud se nepletu, podporujes, ne?
Pandero
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka