Pandero píše:Mnou zakoupeny model je tento:
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/qn95b-qledAle to ty moc dobre vis. Na C835 vidim blooming, na QN95B ne. Vyssi jas, vic zon s podsvicenim, design, sluzby, system - tvuj pohled mi urcite poteseni nezkazi. A nejde o priznivost k znacce, je spousta dobrych TV od ruznych vyrobcu. Ale taky spousta spatnych. A ja pisu, jak to vidi moje oci. Coz je neco, co ty, pokud se nepletu, podporujes, ne?
Pandero netoužím s Tebou bojovat. Jen abychom si rozuměli. A netoužím hanit jakéhokoliv výrobce. Vždy se věnuji popisu konkrétního výrobku. Každý má cosi lepšího/horšího. Základem spokojenosti kupujícího je, aby si koupil, co jemu vyhovuje. Celou dobu, po mnoho let, které zde působím, tvrdím pořád to stejné. Ale rozhodně mně vždy vadily lži a lidská hloupost. A to byl tento případ s radou od prodavačů. Jak sám vidíš, nevyjádřil jsem se k tomu jen já, ale i další.
Ptal jsem se schválně, zda je to model z mého linku. Proč? Ne abych provokoval, ale abych Ti prezentoval jejich závěry. Proč? Protože jsou velmi podobné těm mým. Z mého pohledu TCL C835 je lepší než QN95B. V obraze i zvuku. A pro mě i v možnostech... typicky pro podporu DTS, Dolby Vision a samozřejmě i kvůli stabilnímu operačnímu systému Android TV, který nabízí nemálo aplikací, her a vyžití obecně.
Bohužel u souboje C835 proti QN95B vidím práci s podsvícením opačně, než Ty. Jasně, může to být klidně tím, že jsem viděl povedenější kusy C835 a méně povedené QN95B. Počet zón u QN95BN ani neznám, respektive si tuto hodnotu nepamatuji. Jenže počet zón je dobrý základ. Jde o to, jak s ním výrobce naloží. TCL s ním pracuje výborně a váhá pouze v určitých několika případech.
Ad vyšší jas... kdybych chtěl být protivný, zeptám se, jestli myslíš ten údajně
„naboostovaný“, nebo ten po úpravě softwaru. Nechce se mně hledat, kolik kdo naměřil u Samsungu a u TCL v rámci stejných velikostí úhlopříčky a stejné velikosti obrazců. Třeba to doplníš Ty. Oba dva televizory svítí hodně. Jen u TCL jsem schopen si podsvícení snížit bez navýšení negativ (hlavně mihotání PWM).
TCL má pro mě, když už tedy jsme u designu, hezčí výraz. Působí více honosně. Ale rozhodně Samsung má hezčí ovladač. Jen je jeden a ne každému vyhovuje redukovaný počet tlačítek. Já s ním rozhodně problém nemám. Ale dva je víc než jeden.
Ad služby... netuším přesně, co tím myslíš. TCL teď jede pětiletou záruku. To je služba pro mě zajímavá.
Ad systém... Tizen rozhodně nabízí hodně, ale Android TV nabídne krapet víc. Pro mě... ano. Samsung dost zredukoval věci v menu, TCL je tam má klasicky nasázené. Uživatel má větší volnost.
A když se vrátím k mnou prezentovanému linku a testu QN95B, pak závěry
avforums.com píše:Very expensive
Blooming
Local dimming dims peak highlights and APL
Black crush
Dirty screen effect
No Dolby Vision
Video processing adding too much sharpening
Build quality average for the price point
Jsou přesně takové, jako já znám tento model. Pro mě tam chybí PWM, který prostě nedávám. Jestliže ty máš lepší kus a jsi spokojený, mám radost, ač tomu nemusíš věřit, i já. Kdybych kupoval 65" QN95B,
dám za něho v průměru dvojnásobek,
než dám za 65" TCL C835. I kdybych měl štěstí na Tvůj kus Samsungu, tak promiň, ale rozhodně bych za něho nedal 2x tolik, než mohu dát za TCL. V té ceně bych kupoval úplně něco jiného.
-- 19. 9. 2022 19:05 --A na závěr si dovolím vrátit se k tématu, které řeší tazatel. Zatímco QN95 tatínkovi nekoupí, protože cena je radikálně vyšší než jeho strop i u 55" modelu, tak C835 ano, protože i mimo akci ji převyšuje méně citelně. V akci je dokonce televizor nabízen v jeho limitu. Takže trochu nechápu, proč tu vlastně Samsung QN95B řešíme