TV 75" Sony XR-75X90J fleky

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod davesikki 13. 9. 2022 20:58

Dobrý večer. Chtěl jsem si udělat radost koupí nové TV a výběr nakonec padl na Sony XR-75X90J. Odpoledne jsem si ničeho nevšiml, ale teď večer zapnu Ligu mistrů a v dolní části obrazovky jsou vidět dva fleky , první tak 10x10cm, druhý 5x5cm viz.fotky (Nevím jak moc dobře do půjde vidět). Když jsem se na to zaměřil tak jsou ty fleky i v menu a vlastně všude a fakt mi to leze na nervy. Dotaz zní. Je to vada nebo vlastnost LCD. Mám ještě 14 dní na vrácení. Díky za rady David
Přílohy
20220913_213234_resized.jpg
20220913_213200_resized.jpg
20220913_213131_resized.jpg
davesikki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 13. 9. 2022 21:11

Koukám na to na mobilu a v tom malém zobrazení to vypadá zvláštně. Není to jen povrchové oťapání displeje?
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 13. 9. 2022 21:11

Asi vada, vrať to, ale upozorni prodejce, jinak to dostane někdo jiný.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod davesikki 13. 9. 2022 21:15

MgX píše:Koukám na to na mobilu a v tom malém zobrazení to vypadá zvláštně. Není to jen povrchové oťapání displeje?

Bohužel není, Tv jsem očistil a je to tam pořád �
davesikki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 13. 9. 2022 21:18

Tak potom TV vrátit, ale upozornit.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 14. 9. 2022 06:53

Já bych teda nikoho na nic neupozorňoval. Dopadne to tak že se vtom bude někdo šťourat a ještě mu řeknou že se pokouší vrátit zboží které poškodil při vybalování.
Osobně teda nemám s něčím takovým zkušenost, netuším jak se k něčemu takovému staví prodejce. Vždy když tady někdo vracel tv z důvodů třeba špatného podsvitu tak se nepamatuju že by mu někdo doporučoval aby na nějakou vadu upozorňoval
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 14. 9. 2022 07:08

Ale prodejce by i tak měl vrácené zboží kontrolovat na poškození a funkčnost, takže by tu vadu měl zjistit i bez upozornění. Teprve potom vrací peníze.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Zafata 14. 9. 2022 08:23

Pokud jsi to kupoval v Mallu nebo v CzC tak neupozornovat. Misto vraceni penez ve 14 denni lhute to poslou na reklamaci a ty budes cekat mesic nebo i vic jako ja na penize. Ano ja upozornil na vadu a mel z toho akorat problemy.

Celkove ty dva obchody durazne nedoporucuji. Vlastnik je Allegro.pl a vse se posila do Polska na reklamaci atd. Takze to vse trva.
Zafata
Junior

Odeslat příspěvekod leroj 14. 9. 2022 09:26

no já bych ty dva obchody zase důrazně doporučil: v Mallu vrácena TV úplně bez problému a bez kontroly a v CZC reklamace PC a postavili se k tomu opravdu dobře (dokonce uznali záruku po záruce)

vrácení v 15. denní lhůtě neslouží k vrácení z důvodu závady, ale kvůli tomu, že se mi výrobek "nelíbí" (kupuju ho na slepo a po vybalení zjistím, že mi nevyhovuje)
pokud má výrobek závadu, tak je potřeba uplatnit reklamaci, což pochopitelně nikdo nedělá - zabalí a vrátí bez důvodu, tím si ušetří starosti a čekání na vyřízení. no a chudák ten, kdo to dostane po něm (o důkladné kontrole vráceného zboží bych si nedělal iluze)

tuto TV zabal a vrať - pokud to neuděláš, tak tě ty fleky budou štvát čím dál víc...
leroj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 14. 9. 2022 09:32

Jsou i případy, kdy se dá s prodejcem domluvit na výměně kus za kus a reklamaci si pak pořeší sám prodejce a po opravě nabídne zboží se slevou.
Takhle mi alza po roce!!! používání vyměnila settop box za nový kus s tím, že si vadný vyreklamují.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Zafata 14. 9. 2022 11:09

Jojo tak doporucuj ja bych tam nekoupil ani tuzku.

Mall koupena nova Tv a poslana pouzita ( vystavena) jeste delali, ze se spletli. Uz je to tak 3 roky. Nadherne se vraci 65 palcova TV.

Czc staci si precist tak 3 mesice zpatky recenze uzivatelu na heurece a jasne jde videt, ze ten obchod jde do kopru od te doby zmeny majitele. Recenze kde nekdo resi problem.

Jinak bych o CzC nerekl ani spatneho slova do te doby.

Dokonce mi bylo receno na infolince, ze kazda drazsi vec co zakoupis v CzC je poslana do servisu aby ji zkontroloval technik a uznal, ze je v poradku a mohl ti vratit penize ve 14 denni lhute. Na mou namitku, ze behem te cesty to muze kdokoliv rozflakat mi bylo receno, ze se to stat nemuze � Rikam fajn takze nemam zadny papir, ze jsem zbozi predal v poradku.

Takze asi tak. K tomu doporuceni.
Zafata
Junior