Philips, Panasonic, LG? OLED nebo i miniLED?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tombas 21. 10. 2022 21:20

Micro dimming je deklarovaná vlastnost u všech úhlopříček TV TCL C835 (i C735), takže pokud by tuto funkci nějaká verze FW zablokovala nebo odstranila, je to důvod k reklamaci.
To srovnávací video TCL vs. Philips je silně zavádějící. Nastavení TCL není korektní, jas a podsvícení je tam na max. kamera je taky přeexponovaná. Tu TV jsem viděl a při správném nastavení ten obraz u TCL takhle rozhodně nevypadá. Je to vidět i v několika krátkých záběrech, kde upravil nastavení, že černá je černá a nedochází k téměř žádnému bloomingu.
Doporučuji si pustit nějaký korektní nezávislý test, na YT už jich je dost a udělat si vlastní závěr.
Nejlépe je si ji vyzkoušet osobně.
Tím samozřejmě netvrdím, že je ve všech parametrech lepší než OLED, to určitě ne, ale každá technologie má své výhody i nevýhody. Třeba lesklý povrch OLED je jak zrcadlo a ve světlých místnostech ve dne toho na obrazovce moc neuvidíš.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Danny02 21. 10. 2022 21:27

Dobře, ale proč tam píšou ať se vrátí na FW 463 a udělá znova test? Prý, že nějaké pískání se ozývá z TV? Jako nějaké cívky myslí nebo co?

Každopádně se na TCL budu muset zajít podívat naživo a pak se rozhodnout.

Jo a nemáte zkušenosti s OLED od Hisense?
TV: Philips 55OLED706, Soundbar: JBL Bar 500, Mobil: Google Pixel 9 Pro 16 GB / 256 GB - Obsidian
Danny02
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 21. 10. 2022 21:44

Někdy může pískání způsobovat vysokonapěťový zdroj, tj. trafo v napájecí části. Už jsem o tom slyšel a četl u různých značek TV i monitorů, ale osobně jsem se s tím nesetkal.
To se dá zjistit ve 14 denní lhůtě.
Pokud jde o FW, tak ty bývají často nevyzpytatelné, to by zrovna majitelé Philipsů, ale třeba i Sony mohli vyprávět.
Ale i FW je součástí TV a pokud nefunguje jak má, je to důvod k reklamaci.

-- 21. 10. 2022 23:24 --

https://www.youtube.com/watch?v=p3lsnk3ZASw
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 22. 10. 2022 01:43

Takhle dřív pískaly plazmy a obvykle to věštilo brzkou smrt vysokonapěťového zdroje.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 22. 10. 2022 10:22

Netuším, co způsobuje nejnovější software v TCL 65C835. V kusu, který jsem měl možnost si zkoušet po dobu několika týdnů se žádné pískání neobjevilo. To jsem si ho nastavil i na velmi nízký jas. Konkrétně v mém kusu žádné pískání nebylo. Na rozdíl od mého OLED Sony, kde po vypnutí pozoruji vrčení zdroje, které se zjevuje při práci televizoru v pohotovostním režimu.

Je otázkou, zda nový firmware potírá nějakou položku Micro Dimming, nebo skutečné lokální tlumení podsvícení. Pakliže se jedná o první jmenovanou funkci, tu ať klidně deaktivují, sám si nevzpomínám, zda v C835 byla, ale velmi dobře vím, že jsem měl aktivní pouze Lokální tlumení a to na Vysoký.

Otázka problémů s firmwary padá napříč celým spektrem výrobků. To není jen o TCL. Nicméně je důležité si to na fóru zveřejnit, prodiskutovat, vysvětlit a hlavně.. pravdivě si napsat, k čemu skutečně dochází, kdy k tomu dochází a proč.

Pořád čekám na reálné nové majitele C835, kteří by do příslušného vlákna, kteréžto zde na fóru je, přispěli svými postřehy ke konkrétním kladům a záporům. Každý o C835 píše, ale bohužel se nejedná o reálné postřehy. A pozorovat videa, jak vypadá ten/onen televizor je k ničemu. Stačí jinak nastavit kameru anebo telku a máte výsledek, který chce mít autor.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod MgX 22. 10. 2022 12:11

Jen doplním, že konkrétně u C935 je i položka Micro Dimming. Takže teď jde o to, co je jako vypnuté. Jestliže skutečně toto, pak konkrétně já s tím problém nemám, protože funkci jsem neměl aktivní.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod michalko58 22. 10. 2022 19:25

Tak, 806 uz je stredna trieda, tam nie je o com a mal by byt z tychto dvoch jasnym favoritom.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Danny02 24. 10. 2022 17:44

Koukám teď na Philips OLED706. Na Mall za 17 990 Kč. Přemýšlím že bych vzal. Co myslíte C835 nebo 706?

https://www.mall.cz/televizory/philips-55oled70612
TV: Philips 55OLED706, Soundbar: JBL Bar 500, Mobil: Google Pixel 9 Pro 16 GB / 256 GB - Obsidian
Danny02
Junior

Odeslat příspěvekod Vose 27. 10. 2022 05:07

Tak mall.cz to vyřešil a Philips je objednaný, už jenom vyzvednout.
Vose
Junior

Odeslat příspěvekod Danny02 27. 10. 2022 07:27

Taky jsem koupil. Za tu cenu nejlepší koupě. Dneska mi dojde :)
Danny02
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 27. 10. 2022 08:08

Tak na Mall už je nedostupná, jste jim vykoupili všechny zásoby.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod majkom 27. 10. 2022 09:19

by to chtelo nejake fajn akce na 65ky:)
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Danny02 27. 10. 2022 12:16

Jo no :D Já kupoval v úterý večer a ukazovalo 20 kusů skladem. Jinak v pondělí jak začala ta akce, tak jich tam bylo myslím nějak 40 kusů.
Danny02
Junior

Odeslat příspěvekod HavranP 18. 1. 2023 17:29

Obecně k miniLED TV - v testech, např. Flatpanelshd nebo Rtings, vždy zmiňují u kvality obrazu "kvetení" ?! Máte někdo praktické zkušenosti ?
Havran
HavranP
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 18. 1. 2023 17:44

Chce-li někdo precizní práci s podsvícením bez kompromisu, kupuje OLED. Ať chceš, nechceš, u miniLED bude vždy větší/menší kompromis.

Osobně jsem viděl několik miniLED a konkrétně u TCL C835 a C935 v 65" jsem byl hodně překvapený, jak dobře to mají zvládnuté. Až na pruhy kolem filmů, které, jak se běžně uvádí, z nějakého důvodu lehce svítí.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Předchozí stránka