Nova TV 75 palcu, nahradra za starou 10 let LCD

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod micves 30. 10. 2022 19:49

Zdravim, hledam pro rodice novou TV. Sam mam Samsung QLED 65 palcu koukajic z tri metru. Hledam pro ne neco podobneho. Maji vetsi obyvak, vzdalenost od TV je cca 4 metry. Hledam TV do 50 000. Samsung nebo LG, oni maj ted LG, ale rozbodne systemove rozhrani nebude porovnatelne s tim, co ma LG ted. Co si myslite, ze ma lepsi uzivatelske rozhrani? Chteji koukat na netflix, ale zaroven na stahnute seriály z ulozto, coz jsem jim rikal ze bude s takovou TV nekoukatelne. Maji jeste skylink a O2tv.Televize bezi, kazdy den 5 hodin nonstop se da rict. Spis za svetla nez za tmy.Co za TV a jakou technologii by jste mi doporucili? Laicky, se mi chce vzit jedna z tech nejvyssich rad od LG, tedy OLED, ale vzhledem k zivotnosti a divani za svetla nevim jestli je to dobry napad. Doporucili by jste i jine znacky a rozhrani?

Dekuji predem za odpovedi. :)
micves
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ppepko 30. 10. 2022 20:18

Ja som kupil sony 75X90J a som spokojny, Android, aplikacie, kodi prehra cokolvek a menu a ovládanie to ma celkom prehladne a komfortne ...
ppepko
Junior

Odeslat příspěvekod Fery54 11. 2. 2023 18:25

Zdravím všechny TV rádce. Postem si také dovolím aktualizovat tohle vlákno a požádat vás o radu.

Již jednou jsem zde na fóru hledal odbornou pomoc (jsou to téměř 2 roky), protože naši chtěli kupovat novou TV. Nakonec se k tomu dokopali až nyní a myslím, že už definitivně. Chtěl bych Vás tedy ještě jednou požádat o radu, pro případ, že by se něco změnilo (i když sám se snažím nabídku sledovat, ale např. v nabídce QLED od Samsungu se celkem ztrácím...). Tedy k věci.

Náš rozpočet je do 35 tis. TV sledujeme z přibližně 5,5 metru. Jako hlavní zdroj sledování je satelit přes Skylink a občas streamovací služby (Netflix, HBO, Disney). Místnost je trochu světlejší, ale nijak výrazně. Budeme sedět přímo naproti TV s výjimkou menší sedačky, která je do mírného úhlu.

Dnes jsme byli omrknout několik TV a našim padla do oka velikost 70-75 (sice se líbil i OLED 65, ale velikost dostane přednost). Vcelku se nám zalíbil Philips 70PUS8536 (ostatně jeho předchůdce jste doporučovali již předtím). S ohledem na rozměry, obraz, cenu, záruku + ambilight se to zdá jako dobrá volba.
Dále máme v užším výběru TCL 75C735. Neměli jsme možnost přímo vidět, ale se značkou mám zkušenost od přítelkyně. Opět pro ni hraje cena, obraz + záruka. Navíc se dá sehnat momentálně s nějakým robotem (na CZC, ten by šel asi obratem na prodej) nebo se soundbarem (Mall.cz)
V úvahu přichází i nějaký Samsung (dnes jsem na jejich webu našel např. QE75Q70A za 33k + slevu na druhý produkt), ale jak jsem již psal, tam se vcelku ztrácím, který QLED by za to stál. Našim se také líbilo LG, ale tam si nejsem vědom nějakých větších výhod (snad krom chytrého ovladače). Tak nějak jsem doufal i v nějaký miniled, ale v prodejně byl vystaven pouze TCL a nejel na něm plynulý obraz, pouze obrázky, které nevypadaly, kdo ví jak super...

Můj dotaz tedy zní. Jakou TV byste doporučili pro dané specifikace do 35 tis? Rozpočet beru opravdu jako maximum. Děkuji za všechny rady.
Fery54
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 11. 2. 2023 19:12

Pokud Philips, tak alespoň 75PUS8807, což je 100Hz TV.
Tady je rozbalená PML9506, což je výborná mini LED od Philipse za cenu normální LCD.
Ale chce to opatrnost, zda nebyla vrácena kvůli nějaké vadě
https://www.mall.cz/televizory/philips-75pml950612-b
LG do 35 tis. nemá nic zajímavého, resp. obrazově dobrého. Za pozornost stojí až modely QNED 86/87, které jsou ale za dvojnásobek. Teoreticky by se dala i QNED81.
TCL C735 úplně v pohodě, ale na ten soundbar se vykašlete, ten za moc nestojí a ani za ten tisícový příplatek.
Samsung nevím.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 11. 2. 2023 21:34

V Datartu je TCL 75C835 přes VIP účet za 36200.-
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Albert.Bert 12. 2. 2023 15:44

Samsung "sedmdesatkové" série nebrat, je to "jen" dražší "šedesátka". Tj. třeba zmíněná Q70A (což je navíc ročník 2021), pokud Samsung pak v této cenovce a velikosti se vejde nanejvýš základní QE75Q60B (neni špatná, ale v této velikosti uz bude videt každý nedokonalý detail, což platí obecně u všech výrobců). Lepší volba bude ale ten Philips 8807, to je velmi dobrý základ, už jen kvůli tomu Amilightu, ten jediný mě u mého Samsungu mrzí.
Albert.Bert
Junior

Odeslat příspěvekod Fery54 13. 2. 2023 19:34

Děkuji všem za info :) Ještě se nicméně potřebuji doptat... Je velký rozdíl mezi 70PUS8536 a tou 75PUS8807. TV, co je momentálně doma, je stará asi 10 let, takže s obojím to bude obrovský skok. Naši jsou navíc běžní divácí, žádní vyložení fajnšmekři. Proto je zajímá, zda se vyplatí připlatit těch 10 tisíc.
Ta PML9506 vypadá určitě zajímavě a také je v našem hledáčku, ale rozbalená nepřichází moc v úvahu. Leda vyčkat na nějakou slevu, což by snad nemuselo snad ani tak trvat.
Za tip na QE75Q60B děkuji, už jsem se na ni také díval a v ceně kolem 30 se jeví jako dobrá volba, nicméně Samsung mi přijde, že zde není moc protěžovaný v téhle kategorii.
Osobně vidím jako nejvýhodnější poměr cenu výkon TCL 75C835, ale klidně mě uveďte z omylu. Ostatně budu rád, pokud mi doporučíte i nějakou TV, která zde nebyla uvedena. Má otázka je vlastně prostší, pokud byste mi měli doporučit dvě/tři TV s budgetem do 35 tis (70-75 palců), jaké by to byly?
Děkuji.
Fery54
Junior

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 13. 2. 2023 22:28

Nechci malovat čerta na zeď ale mám pocit že se zde začaly často objevovat dotazy ohledně proplémů tv Philips a streamovacích služeb-hlavně sekání obrazu atd.
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 13. 2. 2023 22:55

Je to trochu loterie, ale to je u každé značky. Nemyslím si, že by každý kus měl nějaké problémy. Občas se objeví problém u jakékoliv značky nebo modelu a výhodou je nákup přes internet s možností vrácení po důkladném odzkoušení.
Taky není dobré hned aktualizovat firmware, raději tuto volbu přeskočit a v menu vypnout, vyzkoušet funkčnost a pokud je vše OK, tak aktualizaci nedělat, případně počkat na informace o funkčnosti a stabilitě poslední verze FW.

Ve vlákně LG někdo zmínil aktuální valentýnské slevy až -25% na stránkách lg.com
možná by se tam dalo něco v dané ceně vybrat.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod michalko58 14. 2. 2023 07:18

Praveze naopak, aktualizovat hned po kupe, aby si to clovek vyskusal v najnovsej verzii, a ked to bude zle tak to moze vratit.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Fery54 14. 2. 2023 19:37

Díky za info, předtím, než TV aktualizuji, ještě si něco pohledám :)
Abych se tedy vrátil k jádru otázky, kterou chci rozlousknout. Pokud byste mi měli doporučit dvě/tři TV s budgetem do 35 tis (70-75 palců), jaké by to byly?

PS. na stránky lg.com jsem se díval. Ještě ráno byly všechny produkty dostupné, teď už není možnost vybrat ani jednu TV. Nicméně tam trochu předpokládám, že i tak by buď byly lepší variatny nebo hodně nad budget.
Fery54
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 14. 2. 2023 22:18

To není jen tak vybrat 3 modely z té široké nabídky, protože každý člověk má jiné preference, očekávání. Rozdíly u TV jsou dost velké - v použitém panelu, výbavě, operačním systému, technologii podsvícení, to vše hraje roli. Pokud je to TV pro hráče, pak je určitě dobré mít 120-144Hz panel, na běžnou TV stačí i 50/60Hz. Pro sledování Netflixu a podobných je důležitý max. jas pro HDR, spousta TV má jen kolem 400nitů, což opravdu na nějaký výraznější efekt nestačí.
Jak máme vědět, co bude vyhovovat zrovna tobě (rodičům)?
Nějaké tipy jsi dostal, běž se na ně podívat a nechej si je předvést, půjč si ovladač, projdi menu a nastavení, zaměř se na odezvu ovladače, plynulost pohybu, rovnoměrnost podsvícení, čistotu panelu, barevné nastavení...

Za mě osobně má nejlepší poměr cena/výkon TCL 75C735
Nejsnazší ovládání a uživatelskou přívětivost LG 75NANO81Q
Philips 75PUS8807 má jako jediný ambilight.

Nejlevnější miniLED je asi TCL 75C835, pak už je všechno dost výrazně nad limitem.
Docela širokou nabídku má i Sony, ale v těch jejich modelech se nevyznám.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fery54 15. 2. 2023 00:03

Rozumím, je mi jasné, že každému sedne něco jiného. Pochopitelně jsme se byli mrknout, ale problém je, že vidět více TV v 75 palcích je celkem problém. Většinou byly k dispozici jen ty menší modely. Navíc, abych se přiznal, tak podle té staré LCD bylo vše jako mílový skok. Vzhledem k tomu, že požadavej je, aby TV vydržela, tak proto se tak ptám. Rád bych jim vybral něco, co opravdu poslouží a úplně rychle nezestárne :)
Děkuji za tipy :)
Fery54
Junior

Odeslat příspěvekod michalko58 15. 2. 2023 07:15

Co u teba znamena, "aby TV vydrzala"?

Ak sa jedna o dostupnost aplikacii, tak najdlhsiu podporu bude mat system Android. Z vyssie spomenutych TCL a Philips.
Ak tym myslis to, ze sa TV nepokazi, to ti nedokaze povedat nikto. Zvycajne to byva stastie/nestastie na dany kus, nezavisle od vyrobcu. S vydrzou 10 rokov by som dnes predbezne nepocital, ale mozu sa vyskytuju aj take pripady :-)

Philips ma obcas 5r zaruku priamo v cene, co ti moze dodat viac kludu. Este donedavna ponukalo take nieco aj TCL na vybrane modely. Takato zaruka sa da vsak casto v priplatit aj u inych znaciek.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod tombas 15. 2. 2023 10:58

TCL má stále prodlouženou záruku na 5 let (po registraci) na QLED modely, tedy s označením "C" v kódu - 75C735, 75C835, ale třeba i 75C635, což mimochodem taky není špatná TV za velmi dobrou cenu, alu už jen 50Hz a jas není vyšší než 400nitů.
https://www.alza.cz/75-tcl-75c635-d7087 ... d_wk690f70
tombas
Pokročilý

Další stránka