Sony Bravia OLED XR-65A83K

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod majkom 1. 1. 2023 13:41

Je to ironie, protoze pokud chces vyuzit fill stream bravia core, musis jet pres wifi:)
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 1. 1. 2023 13:46

Ano, přesně tak. Pakliže pustíš film s vysokou kvalitou, dostáváš se nad limit, kde si ještě telka se špičkami poradí přes vyrovnávací paměť. Takže nakonec musíš přepnout na Wi-Fi. A zde u Google TV Sony... s lehkým zmatkem. Protože pokud necháš zasunutý konektor síťového kabelu od netu a aktivuješ Wi-Fi, tak se na ni nedostaneš. Musíš nejdříve kabel odpojit a teprve následně se síť spojí. Nechápu. Stačilo by normální dialogové okno, či logika typu... poslední bere vše, další je zálohou v případě nedostupnosti.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod majkom 1. 1. 2023 14:15

Prej se to zmeni od 2023 modelov, novy chipset by mal podporovat gigabit lan.. snad vyrobcovia budu realne gigabit osazovat
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marts 1. 1. 2023 17:08

Bravia Core stream má maximálku 80Mbps ne? Tam by měl pořád ten ethernet stačit. Nebo se jedná o nějaký jiný streaming?
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Expert

Odeslat příspěvekod jito 1. 1. 2023 17:10

Jede i přes 100 a peaky je další problém.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod MgX 1. 1. 2023 18:43

marts píše:Bravia Core stream má maximálku 80Mbps ne? Tam by měl pořád ten ethernet stačit. Nebo se jedná o nějaký jiný streaming?

Je to zvláštní. Psalo se o tom hodně. Nicméně, když jsem to zkoušel, tak špičky dosahovaly v orientačním měření výš než uváděných 80Mbps. Proto docházelo k zásekům při netu skrze drát.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Sony 6. 1. 2023 22:11

Zdravim,taky bych chtel prispet k teto tv.Kupoval jsem to pred Vanocemi a bohuzel obrazovka byla ohnuta viz: https://i.postimg.cc/43h4D5FM/220221221-085430.jpg
Takze odstoupeni od kupni smlouvy do 14ti dnu,ale co me prekvapilo velice tmavy obraz o DV ani nemluvim samozrejme jsem zkousel ruzna nastaveni i podle webu ale nic nepomohlo,navic obraz z T-Mobile TV-Go nekoukatelny a to se pise upscaling od 480. Takze za me OLED uz nikdy vic. Mozna byla vadna cela,nebo spatny kus.Kupovano v Sony Centrum
Sony
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod majkom 7. 1. 2023 07:27

Takze jeden vadny kus rovna se oled nikdy… tak jo, snad nenarazite na vadny miniled nebo qled, bo budete bez tv;)
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cujou2 10. 1. 2023 17:16

Takže k mé reklamaci :D
Právě mi volal technik z TVS Ostrava. Maji zhasnuté, 3 lidi se na to dívají a nic nevidí. Dívají se na 50% šedé, zkušební obrazce, vyhledávání YouTube a menu TV. Nic nevidí. Tak jsem jim říkal že jim pošlu moje fotky. A taky jsem se ptal jestli se dívají na 5% a 10% šedou - nedívají - nemají. Takže posílám i tyto videa, prý si to teda pustí přes USB, ale jinak to vidí na vrácení TV bez zásahu.... :D
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cujou2 18. 1. 2023 18:38

Update.
I po zaslání všech fotek a zkušebních videí, byla reklamace firmou Sony zamítnuta, ale už to tam v sevisu alespoň viděli.... Vlastnost, která se projevuje více či méně.
Nicméně, klobouk dolů Ostravské prodejně Electroworld Avion. Nabídli z dobré vůle, vrácení peněz, výběr jiné TV, nebo tu samou novou.
Zítra nám tedy přivezou nový kus..... Snad lepší :D
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod majkom 18. 1. 2023 19:05

EW obecne alespon z me zkusenosti ma dobre sluzby na prodejne.. ale clovek se musi vyhnout jejich info lince, to je jedna velka tragedie
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 18. 1. 2023 19:53

cujou2 píše:Update.
I po zaslání všech fotek a zkušebních videí, byla reklamace firmou Sony zamítnuta, ale už to tam v sevisu alespoň viděli.... Vlastnost, která se projevuje více či méně.
Nicméně, klobouk dolů Ostravské prodejně Electroworld Avion. Nabídli z dobré vůle, vrácení peněz, výběr jiné TV, nebo tu samou novou.
Zítra nám tedy přivezou nový kus..... Snad lepší :D

Díky za informaci. Electroworld tedy rozhodně klobouk dolů.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod cujou2 22. 1. 2023 11:48

Tak musím říct že nový kus je excelentní. Žádný Banding, homogenita skvělá. Jsem velmi rád že jsem tu reklamaci zkusil, a EW ji takhle vyřešil.
Sprovoznil jsem na TV Kodi, jedu přes ethernet, přes Nas Synology. ET mimozemšťan 4K cca. 50gb vypadá famózně. DTS jede, ale DTS-HD asi ne? Ukazuje mi to jen DTS. Ještě uvidím...
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jito 22. 1. 2023 13:15

DTS-HD z TV nedostaneš.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Radek68cz 23. 1. 2023 19:28

Prosím o radu. K přehrávání filmů používám Kodi nainstalované v TV. Nastavení neumožňuje vyšší rozlišení než 1920 x 1080. Předinstalovaný MediaPlayer si načetl z QNAS (se dvěma HDD) jen několik adresářů z prvního disku, druhý HDD s filmy bohužel ne. VLC má taky rozlišení jen FullHD. Jaký přehrávač používáte na filmy v 4K kvalitě? Už se v tom vrtám 14 dní a jsem bezradný. Díky.
Radek68cz
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka