LG sekání obrazu

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod polda 12. 12. 2022 01:27

To je těžký,koupit si kvalitní televizi a pouštět přes nejnekvalitni a nejslabší zdroj.
ČT má svoje iVysílání aplikaci.Možná i ostatní. Nějakou základní tv za málo by mohl mit internet provider.
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Albert.Bert 12. 12. 2022 02:16

Jenom otázka. Je to skutečně nějak vytvořený seznam od někoho, tedy jakási "kabelovka", nebo jen běžně naladěné DVB-T2 na společnou anténu? Měli jsme v domě v minulosti oboje, ale ta sestava kanálů/kabelovka byla velmi nekvalitní, stále to zlobilo a kazilo se, tak se to zrušilo. Zůstala nám jenom DVB-T2 společná anténa a každý si naladí sám co chce. Pokud tam máte společnou anténu, nemohlo by pomoci použít nějaký set-top-box? Možná mířím špatným směrem, ale nemohl by to set-top-box vyřešit? Ono je potom taky otázka, jestli vůbec máte možnost volně naladit kanály napřímo z antény, bez "zpracování" tím nějakým pochybným systémem.
Albert.Bert
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 12. 12. 2022 05:43

Nevím zda zaznělo a v návaznosti na příspěvek nade mnou…

U před předešlé TV jsem si musel pořídit set top box s DVBT-2.

Jestli ho ještě máš, vyzkoušej ho na nové TV.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 12. 12. 2022 08:01

aurum píše:...Čekal jsem dlouho, až půjde cena LG Oled 55B2 pod dvacet tisíc nebo Oled 55C2 pod třicet tisíc. B2 šla pouze na 26, kdežto C2 na 28. Nebylo co řešit. ...

No počkej, to jako fakt?
Tak to nic neřeš a vrať to, už to tady bylo ve vlákně "Akce, slevy...", LG OLED55C2 se dá bez kódu v akci pořídit za 23990,- a s nějakým spešl kódem pod 22 tis.
https://www.electroworld.cz/lg-oled55c22
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aurum 12. 12. 2022 08:13

to Tombas: Díky za info, před nedávnem to sjelo na 28, teď na 24, hmm. Aspoň by se situace trochu vyřešila. Pro zajímavost zkusím ten set top box, pokud ho najdu.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod aurum 13. 12. 2022 02:59

Set top box nenalezen, tudíž nevyzkoušen. TV jsem vrátil v perfektním stavu s neodlepenou fólií. Eshop nadšený nebyl, ale přiznal vrácení peněz do tří dnů, protože nejdřív musí TV na servis. Tak snad úmyslně nevyvolají nějaké poškození. Později mě trochu zaskočil email o přijaté reklamaci a něco tam bylo o třiceti dnech, jakoby šlo o klasickou reklamaci. Tak doufám, že je to jen nějaký pracovní postup. Jak jsem psal výše, televizor jsem předal v naprosto stejném stavu, v jakém jsem ho koupil a kdyby prodejce napadly nekalé myšlenky, asi bych byl nucen se silně bránit. To je zatím vše v seriálku o jedné televizi. Konzultantům moc děkuji.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 13. 12. 2022 05:20

Předpokládám, že při předání TV jste sepsali jasné odstoupení od kupní smlouvy. Pak by žádné čachry nastat neměly.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod aurum 13. 12. 2022 06:49

to Mgx: Formulka "Odstoupení od kupní smlouvy" v dokumentu přímo nefiguruje, ale je vypsaný typ reklamace: Odstoupení do 14 dnů a vrácení peněz na účet. Snad by neměl být žádný problém a obchod budu nadále považovat za slušný.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 13. 12. 2022 07:32

To by mělo být v pořádku.
Budeš kupovat stejný model nebo vybereš něco jiného?
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aurum 13. 12. 2022 07:52

Hmm, v prvé řadě si od těch stresů odpočinu :-). Sám ještě nevím jak dál, ale až to bude aktuální, tak se s vámi poradím. Během posledních pár dní jsem si přečetl mnoho článků o televizorech, kde mám velké mezery, jsem spíš počítačový typ. Porovnání systémů, Oled vs Led vs Qled atd. Asi 15 let (nevím přesně) používám Oled na mobilech a jsem si jistý, že bych na jiný typ nepřešel. Před nedávnem jsem si pořídil NTB s Oled displejem a jsem jím nadšený (po různých přizpůsobeních atd). U televize si ale až tak jistý nejsem. Možná, kdyby s tou C2 nebyl žádný technický problém, za pár týdnů bych z ní byl rovněž nadšený a nedal na ni dopustit. Teď ale fakt nevím. Nejsem filmový fanatik, TV z větší části používám jako kulisu k počítači, ale když mě něco zaujme, rád se pokochám hezkým obrazem. Taky bych se rád zeptal na vaše názory, ohledně typů televizorů, protože o nich určitě dost víte. Uživatelský názor se může lišit od spousty ofiko článků. Zatím počkám a až se dostanu k mým financím, začnu vážně přemýšlet. Hezký den.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 13. 12. 2022 09:47

Já si myslím, že s tou C2 žádný technický problém nebyl, jen se to nepotkalo s "kvalitou" družstevní antény nebo místní kabelovky.
Těžko budeš hledat lepší obraz než má C2 za takovou cenu. Vlastně nic lepšího do 25 tis. není.
K tomu kvalitnímu obrazu je potřeba mít i kvalitní signál, znáš to přísloví s opicí a banány.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod majkom 13. 12. 2022 10:09

hehe, 55c2 muze mit ted v ew za 18 tisic... kdyz pouzije slevovy kod a veme jeste na ew kartu body... to za vraceni a znova koupeni stoji bych rekl:D a za usetrene penize si muze predplatit iptv na cca milion let a vyresi i problem s kabelem/kabelovkou:)
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 13. 12. 2022 11:09

majkom neprovokuj! :D nebo si budu muset udělat pod stromeček radost a taky si jednu 55C2 koupím. o<:)
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 13. 12. 2022 16:05

aurum píše:to Mgx: Formulka "Odstoupení od kupní smlouvy" v dokumentu přímo nefiguruje, ale je vypsaný typ reklamace: Odstoupení do 14 dnů a vrácení peněz na účet. Snad by neměl být žádný problém a obchod budu nadále považovat za slušný.

Někteří obchodníci se zbytečně nedrží standardizovaných postupů a formulací. Nicméně účel tam napsán je jasně. Takže bych neřešil, co si vymyslí. Televizor byl vrácen bez poškození - hotovo.

Jinak, jestli můžu, za sebe... možná jsi skutečně měl problém, který plynul ze způsobu příjmu televizního signálu. Sám jsem nedávno tyto věci řešil pro dalšího člověka. Měl jsem hovor s technikem lokální kabelovky (podobný systém, jako využíváš Ty). Tam to sice bylo složitější, ale nakonec se vše vyjasnilo. Někdy člověk může zavrhnout zbytečně jinak výborný produkt. Nicméně Tě vůbec nepřemlouvám do nové koupě stejného typu. Je to na Tobě. Spíš si říkám, abys pak neměl problém i čímkoliv dalším, moderním. Respektive se skoro čímkoliv dalším.

Pro mě je celkem škoda, že jsi nenašel původní settopbox. Domníval jsem se, zřejmě mylně, že jsi ho měl doposud připojený. Pak by se dalo orientačně vyhodnotit chování v aktuálním čase.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod aurum 13. 12. 2022 17:46

to MgX: Díky za názor. Nakonec jsem to vyřešil tak, jak bys to asi řešil i ty. Přišel mail, že reklamace je již na účtárně, peníze tedy skoro na cestě. Po další, asi správné úvaze, jsem se rozhodl objednat tu samou za podstatně lepší peníze. Za zlomek z ušetřených peněz si vyřeším signál a třeba ta nová bude mít o fous citlivější tuner a neobjeví se ani kostička :-). Samozřejmě s tím nepočítám, ale co kdyby. Takže za nedlouho tady možná bude druhý díl epizody "O jedné televizi" :-)
Všem moc děkuji za konzultaci, především tobě, tombas-ovi a majkomu.
Bude mi potěšením s vámi opět něco řešit :-) :-) :-) (doufám, že bezztresově). Hezký den
aurum
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka