LG sekání obrazu

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod messy 11. 12. 2022 17:28

To mas pravdu ;-)
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce.
messy
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 11. 12. 2022 17:30

Ne, máš pravdu Ty. Vždycky je dobré na to upozornit. Že je zbytečné se hrnout do updatu OS. Jenže v tomto případě je to trochu jinak. On může telku ještě vrátit (snad se nepletu). Takže kdyby došlo na problém, zabalí a koupí něco jiného.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 11. 12. 2022 17:41

Víte jak to je, když koupíte pěknou telku v akci za dobré peníze a víte, že už ji, nebo podobnou, za stejné peníze nekoupíte, pokud tu stávající vrátíte.
Pokud navíc nová, jiná telka jiné značky bude mít stejný problém, a později se zjistí, že chyba je jinde, bude to mrzet o to víc.

Pokud je společná družstevní anténa jediný zdroj, kde je problém s obrazem, asi bych zvolil jiného poskytovatele TV vysílání (IPTV, kabel, satelit - dle místních možností) a telku si nechal.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aurum 11. 12. 2022 18:05

Televize mě teda zkouší. Chci zkusit kratší kabel , ale nejde prozvonit stínění, tak hledám náhradní konektor nebo zítra koupím kabel kratší, abych pokračoval vylučovací metodou. Taky LG přede mnou precizně ukrylo údaj o síle anténního signálu. Pokusím se zajít i na bytové družstvo, jestli neví o nějakých problémech. Taky mám trochu lufta z toho, že když na nic nepřijdu, jestli v e-shopu nebude problém s vrácením. Jednak je celá rozbalená, kromě té tenké slídy na displeji.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 11. 12. 2022 18:10

Rozbalení na vrácení vliv nemá. Tys nesundal z displeje fólii?

Pro Tebe, jakožto kupujícího je ale teď důležitá ta věc, co popisujeme, tedy přijít na skutečný zdroj problému. Jestli, a zatím to tak vypadá, za zádrhelem stojí špatná kvalita signálu lokální kabelovky, jiný moderní televizor na tom může být podobně. Ano, jde se bavit o citlivosti interních tunerů a teoreticky o umění „zahladit“ případné chybování, ale...
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod aurum 11. 12. 2022 18:11

to Tombas: Něco na tom bude, vrátit televizi konečné řešení není. Co když je tam ale špatný tuner. No, pokusím se to vyzkoušet i jinde, pokud bude příležitost, přesto moc děkuji za nápady.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 11. 12. 2022 18:14

Ano, to už tu bylo. Chybný integrovaný tuner. Pokud to nevyzkoušíš na jiné anténě, nebudeš vědět. Nicméně by mohl napovědět dotaz na družstvo/správce kabelovky.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 11. 12. 2022 18:20

Pokud máš ještě čas a finanční rezervu, můžeš si z e-shopu vzít jinou TV na vyzkoušení, obě pak porovnat na shodném zdroji signálu a tu lepší si pak nechat.

Ano, je to trochu nefér vůči prodejci, který bude mít rozbalenou a vrácenou TV, kterou už musí nabídnout levněji, osobně s tím mám i lehký morální problém, ale na druhou stranu prodejci s tím musí počítat a jejich marže tyto výdaje snadno pokryjí.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 11. 12. 2022 18:26

Hmmm... to by možná musel vzít telku tak, aby byla z jiného data výroby, resp. jiná HW revize/jiná série... on psal, že převádějí DVB-T2 signál na DVB-T (jestli už nekecám), to jest signál, který se už dnes využívá, dá se říci minimálně. Takže by mohl narazit na kus ze stejné série, který má podobný problém. Ano, jsou to silné spekulace. Bohužel mu asi moc nikdo další nepomůže... protože většina lidí jede na DVB-T2, satelitu, DVB-C, IPTV.

Jinak si říkám, že dotaz na správce/družstvo/souseda může být řešením bez stresu. Anebo ještě líp. Ať se domluví s technikem správce a signál mu přeměří přímo v zásuvce. Třeba to vyjde a stihne se to do doby, než by se telka musela vrátit.

tombas vždycky si vyčítám, že radím -> tak vrať. Ale Tys to překonal dvěma TV :-D S tím mám, napsal bych, těžký morální problém. Nicméně chápu to. Je to prostě řešení/může to být řešení.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod aurum 11. 12. 2022 18:49

Hmm, prima konstruktivní debata, chlapi, vyčerpaly se asi všechny možnosti, vedoucí k vyřešení. Budu to kousek po kousku řešit, začnu asi na tom družstvu, ale dotáhnout domů z jiného eshopu podobné neštěstí, to bych asi nedal... :-) díky moc, budu informovat.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod GrayWolf 11. 12. 2022 19:20

Začal bych tím anténnim kabelem.
Na 20 m už bude docela velký útlum.
LG-OLED65CX, Onkyo 5+1, MMC Vorke6
GrayWolf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 11. 12. 2022 19:22

aurum možnosti znáš. A dodrž, co jsi napsal. Krok za krokem. Určitě se najde zdroj problému. Osobně bych volal někoho z kabelovky a ptal se, zda neevidují problém, resp. se domluvil na měření u mě doma.

Kabel samozřejmě jiný zkus. Zvláště, pokud máš něco dispozici.

A určitě napiš, jak pokračuješ.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod aurum 11. 12. 2022 20:44

Se ví, že napíšu, hodně mi pomáháte. Hned zítra koupím nový kabel ( nejspíš budou stejně všechny China), odpo se zastavím na družstvo, jenže když natrefím nějakou Lady, bude to na déle :-). Přesouvat TV na jiné místo k vyzkoušení se mi moc nechce, z hlediska velikosti a případného poškrábání, když to ale bude nevyhnutelné, pak budu muset. Folii jsem ještě nestrhl a dobře jsem asi udělal. Jsem na tyhle věci smolař, tak asi nějaký vnitřní pud :-).
Dobrou nedělní noc přeji.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 11. 12. 2022 21:48

Jak už jsme asi zjistili, nejedná se o kabelovku, ale o společnou DVB-T2 anténu. Převod z DVB-T2 na DVB-T je zvěrstvo, to snad už dneska nemůže nikdo myslet vážně. Ten přechod se plánoval nejmíň 5 let a dalších pár let to ještě jelo souběžně. Pokud má někdo ještě starou TV, tak ať si pořídí STB a nekazí kvalitu signálu ostatním.

Moje osobní řešení by bylo prostě zvolit jiného poskytovatele TV vysílání, byť za cenu nějakého měsíčního poplatku. Ta kvalita bude úplně někde jinde, tak proč si kazit zážitek na super OLED TV špatným signálem.

S tím vrácením TV to bylo myšleno tak, že vrátit jen jednu, ne obě.
Už tady byly případy, kdy se vracely 3 nebo 4 televize po sobě, než se snad vybrala ta správná.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aurum 12. 12. 2022 00:40

Ještě doplním.
Tu zkoušku v jiném bytě, na jiné anténě nebo kablu provedu jako poslední možnost. Připadá mi, že většina města jede na téhle družstevní :-), takže musím najít někoho s civilizovanější komunikací.
Teď k Tombasovu názoru. Ano, je to tak. Čekal jsem dlouho, až půjde cena LG Oled 55B2 pod dvacet tisíc nebo Oled 55C2 pod třicet tisíc. B2 šla pouze na 26, kdežto C2 na 28. Nebylo co řešit. Byla by škoda přijít o telku kvůli signálu pomalu z doby Marie Terezie. Čekat pak další rok na nějaké slevy, které už zdaleka nemusí být jako ty stávající. A co se týká jiného poskytovatele, no, je to teď všechno moc nahonem. Neznám podrobnosti, nechce se mi platit další poplatky, když momentální programy v základní nabídce a za pár kaček mi vyhovují. To je to, za pár kaček, není potom asi divu, že je to mizérie. A přišlo to v nevhodnou předvánoční dobu. Běhat po providerech, zkoušet, kombinovat, zjišťovat ceny, shánět na družstvu technika atd atd.... Takže, nastavím si upomínku na dva dny před koncem vrácečky a co stihnu, to stihnu. Když to nedořeším, nebudu riskovat vadný tuner a vrátím. Je fakt, že dál běží dvouletá záruka, ale.......
aurum
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka