LG sekání obrazu

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 13. 12. 2022 18:10

Jsem rád, že jsi se zdejším fórem spokojen. Cílem je, aby lidé byli se zakoupenou technikou skutečně spokojeni, a to bez ohledu na značku a její cenu.

Pokud budeš mít další nové dotazy, určitě se budeme snažit poradit/pomoct. Je dobré, když radí více lidí. Protože stará pravda říká... víc hlav, víc ví :-) Takže jsem rád, že tu kluci jsou a pomáhají, byť je to stojí čas.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 13. 12. 2022 21:28

A hlavně našim cílem není poškozovat třeba obchodníky tím, že nabádáme lidi, aby vraceli zboží, ale snažíme se především vždy odhalit příčinu problémů a následně pomoct s řešením dle vlastních zkušeností a svého nejlepšího svědomí.
Ne vždy se to podaří k plné spokojenosti, někdy je na vině nastavení, zdroj signálu, jindy třeba vlastnost nebo závada samotné TV nebo jejího SW, případně i vzácná souhra náhod a okolností.

A jak už píše MgX s těmi hlavami... no je to pravda. Cenná je hlavně i zpětná vazba, abychom věděli, zda to pomohlo či nepomohlo.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aurum 14. 12. 2022 16:12

Dovolím si ještě jedno pozastavení nad 55C2. Na tom Electro Worldu je mopžnost objednání 55C2 ve dvou verzích 55C21 a 55C22. Co jsem už dříve vyčetl, obě tato označení by měla směrovat pro náš (evropský trh), ale liší se značně v ceně. Je to jen nějaká specialitka, psychoakce od e-shopu, nebo o co tady jde? Taková malá hádanka k zamyšlení na večer :-)

https://www.electroworld.cz/vysledky-vy ... led%2055c2
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod bembelin1 14. 12. 2022 17:16

V barvě zadního plastu TV
C21-černý
C22-světle šedý skoro bílý
bembelin1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aurum 14. 12. 2022 18:24

Tak to jsem nepostřehnul, díky za info.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod majkom 14. 12. 2022 18:52

Dle info od ofiko dealera je pro cr trh jen c21, c22 je prej pro jiny.. co je koneckoncu sumak
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod valemiro 15. 12. 2022 07:42

Nie. bembelin 1 má pravdu.
valemiro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod majkom 15. 12. 2022 08:48

Ja jen reprodukuji co mi tvrdili na lgshop nebo lgstore, uz nevim ktery z nich to byl
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 15. 12. 2022 09:27

Pro přesné určení modelu, země určení a provedení by bylo potřeba znát celé produkční označení, ne jen obchodní název.
Kompletní zdroj zde:
https://cz.tab-tv.com/vysvetleni-cisla- ... 2011-2022/
Přílohy
LG-OLED-Modell-Number-2016-2023-cz.jpg
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aurum 18. 12. 2022 15:23

Pro toho, koho to zajímá, shrnu. Televize druhá zakoupena, trochu seká, skoro stejně jako ta první, především na ČT programech. Budu řešit u poskytovatele, možná je i změna poskytovatele. Rozdíl mezi C21 a C22 je, jak psal výše Bembelin1 v barvě. U C22 je zadní kryt bílý a stojan spolu s obvodovým rámečkem (6,5mm) středně šedé barvy.
Jinak velká spokojenost, 4K spolu s HDR tvoří fantastický, pohádkový obraz.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod aurum 20. 12. 2022 23:44

Ať neotvírám nové vlákno, poprosím někoho, kdo má LG Oled o informaci. V nastavení obrazu trochu plavu, zkouším kdeco, ale mám dojem, že to není ještě ono. Potřebuji TV nastavit do třech základních parametrů. Jeden by byl eko režim, televize čistě jako kulisa, jen občasné mrknutí, druhý na běžné sledování a třetí v HDR. Vše jako v tmavé místnosti. Zatím to ovládám tak, že jas nijak nenastavuju, kontrast cca 75 procent, no a pak jen úsporou energie: Obecné / Péče o Oled / Vlastní péče o nastavení / Úspora energie / Krok úspory energie / a tady si vyberu auto-vypnuto-minimum-střední-maximum. Tímto krokem vlastně řídím jas obrazovky. Možná to není správná metoda, proto se ptám, jak lépe nastavit.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 21. 12. 2022 06:27

Rtings.com a tam si dej vyhledat svůj model a najdeš tam doporučené nastavení. Je to tak složitý, že by mě ani nenapadlo v tom laborovat metodou pokus omyl. Nevím jak eko, ale normální sledování, herní režim a HDR tam je, veškerý eko blbiny všichni u OLED vypínají co vím.
Další možnost je, nechat si TV odborně zkalibrovat, což je nejlepší cesta. Živí se tím uživatel riddle tady z fóra, ale něco to stojí a zabere to nějaký čas, ale nastaví i věci, ke kterým se běžný smrtelník nedostane, používá kalibrační sondu atd.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aurum 21. 12. 2022 18:13

to martas38: Díky za informace.
edit: Mohu tě, prosím, poprosit o link k nastavení LG55C2 na tebou doporučeném Rtings.com. Nějak se k tomu nemohu dopídit.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 21. 12. 2022 19:47

Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod aurum 21. 12. 2022 20:10

Paráda, moc děkuju.
aurum
Junior

Předchozí stránka