Philips 65OLED807 vs 65OLED707

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod cujou2 10. 3. 2023 15:51

This is the way..... :D
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod goelr 10. 3. 2023 16:12

Není zrovna u QE65S95B velmi vysoká šance šmejdu?
Ven: Fiio M11 Plus ESS -> Limeears Pneuma
PC: Burson Playmate 2 -> Audioengine A5+
goelr
Junior

Odeslat příspěvekod cujou2 10. 3. 2023 16:38

Jo je.... Prohnuté obrazovky hlavně.....
Což lze rychle hned zkontrolovat již na prodejně. Kdežto flek co se objeví až za 2h ne :D
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 10. 3. 2023 17:02

Kolem Samsungu vyplouvají na povrch i další znepokojivé informace, jako je snížení jasu po aktualizaci SW z důvodu zvýšeného rizika vypalování obrazu, než je tomu u jiných typů OLED panelů.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod goelr 10. 3. 2023 17:17

Proste 65 oled do 50 tis asi nic moc jiného než LG C2 není, nebo je to loterie…achjo
goelr
Junior

Odeslat příspěvekod majkom 10. 3. 2023 17:22

65oled do 50 tisic lze koupit nekolik vybornych tv, jen nesmis byt trosku uchyl…, napr ted na mall.cz 65a90j, to snad nik nebude tvrdit ze to je spatna tv;)
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cujou2 10. 3. 2023 19:32

To je podle mě výborná TV!!! A toho úchyla si vyprošuji :D :D
A takto podle mne výborná TV nevypadá:) https://postimg.cc/FYwgwW8g
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S4nt4 10. 3. 2023 20:06

Zapnete rezim filmmaker a artefakty nebudou. Stale dokola. Vydavatel prece nedela zamerne film s rozpadlym obrazem. Nikdy jsem to teda nevidel. Vsechen bordel co nici obraz vytvari TV udajnym vylepsenim obrazu. Tzv. generuje naproste hlouposti co tam vubec nejsou a nemaji byt. To je cely problem obrazovych vad. Ano, timhle naprosto vyradite Sony z vyberu, coz me netrapi. Nemam rad jejich modry nadech, tim delaji jas.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cujou2 10. 3. 2023 20:19

SSakul píše:Ty šílené artefakty scén s nízkým bitrate např u Game of Thrones u Philips Oledů už se tady nějakou dobu zpátky na fóru řešily a osobně bych skrz to Philips nekoupil. Jednalo se o hodně problematickou scénu -
Game of Thrones S8 E03 Long night. Hezky to nebude vypadat na ničem, ale rozdíly tam jsou celkem výrazné. Pokud budeš koukat kvalitní obsah s vysokým bitrate, tak bych tomu nepřikládal tolik váhy, ale u toho nízkého bitrate jsou ty rozdíly vidět celkem dost.

https://m.youtube.com/watch?v=viGi4vFq2 ... e=youtu.be

https://m.youtube.com/watch?v=ATyKTDOE4 ... e=youtu.be

Tak jsem to pustil na Sony OLED a dalo by se říct skvělé, náznaky tam jsou ale.... oproti tomu Philipsu by se dalo říct zázrak,. podobné jako ten Panasonic... A Vincent Teoh používá filmmaker mode a tam to právě bylo u toho Philips u.. takže asi tak....
Ale s největší pravděpodobností tu Philipsku budu mít, nebo někdo jí má a může zkusit ten Game of thrones
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod majkom 10. 3. 2023 20:42

Jako vira ze nejnizsi trida philips bude lepsi nez stredni trida sony je fajn:) drzim palce;) to bych radeji prubnuk ten samsung, po kalibraci muze byt slusny
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S4nt4 10. 3. 2023 21:03

Ja zas nepobiram viru v SONY marketing. Ostatne realne vysledky vidite na svych TV. Jak se nekde resi artefakty, 9 z 10 jde o SONY. Koupi SONY by mel automaticky zanikat narok na jakekoliv komenty co se tyce obrazu. Politiku SONY jsem jiz nekolikrat komentoval. Zakaznik ma hlavne platit a na nic se neptat. Oni tomu rozumi nejlip. Jiste je jedno. Philips v rezimu filmmaker bude zobrazovat zamer tvurce. SONY bude za vsech okolnosti zobrazovat zamer SONY nehlede na ruzne artefakty apod lahudky.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod majkom 10. 3. 2023 21:11

V poradku:D
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cujou2 10. 3. 2023 21:19

S4nt4 píše:Ja zas nepobiram viru v SONY marketing. Ostatne realne vysledky vidite na svych TV. Jak se nekde resi artefakty, 9 z 10 jde o SONY. Koupi SONY by mel automaticky zanikat narok na jakekoliv komenty co se tyce obrazu. Politiku SONY jsem jiz nekolikrat komentoval. Zakaznik ma hlavne platit a na nic se neptat. Oni tomu rozumi nejlip. Jiste je jedno. Philips v rezimu filmmaker bude zobrazovat zamer tvurce. SONY bude za vsech okolnosti zobrazovat zamer SONY nehlede na ruzne artefakty apod lahudky.

Tak nevím, ale máš to nějak pomotané. V artefaktech si právě libuje Philips a asi moc nechápeš co je chrominance overshoot, ten tam tvůrce opravdu nepřidává, to máš pravdu... To je případ WOLED, kde Sony a Panasonic to má trochu lépe zvládnuté....
Se Sony jsem velice spokojen, jen prostě je tam pravděpodobně menší HW vada, což se může stát u jakékoliv značky..... Jinak obraz TOP i bez slavného Filmmakeru.... Ubral jsem trochu modré a není na co si stěžovat....
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 10. 3. 2023 21:28

S4nt4 píše:Ja zas nepobiram viru v SONY marketing. Ostatne realne vysledky vidite na svych TV. Jak se nekde resi artefakty, 9 z 10 jde o SONY. Koupi SONY by mel automaticky zanikat narok na jakekoliv komenty co se tyce obrazu. Politiku SONY jsem jiz nekolikrat komentoval. Zakaznik ma hlavne platit a na nic se neptat. Oni tomu rozumi nejlip. Jiste je jedno. Philips v rezimu filmmaker bude zobrazovat zamer tvurce. SONY bude za vsech okolnosti zobrazovat zamer SONY nehlede na ruzne artefakty apod lahudky.

Přiznám se, že to vidím dost odlišně. Asi proto, že nejsem ani fanda Sony, ani příznivce Philipsu.... vlastně nejsem příznivce žádné značky. Každá má své klady a zápory. Ovšem popisovat televizor Sony, který má jeden z neuznávanějších dopočtů a dávkování pohybu, jako artefaktový a oproti tomu stavět Philips do pozice dokonalého, protože FilmMaker Mode, pardon, ale asi máš potřebu koukat jinam. Mimochodem. Kupující, který si vybere Sony, si také dokáže vypnout dopočty a vytvořit tak jako FMM.

Ale souhlasím s tím, že Sony si říká o poměrně dost peněz, přičemž se, minimálně v ČR, netouží vydat směrem k zákazníkovi tak, jak to jsou schopny udělat některé jiné konkurenční značky.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod jardadts 10. 3. 2023 21:54

Cujou2:
Už jsem to psal jednou. Problém v GoT byl kvůli nízkému bitrate FHD rozlišení ,ve kterém kdysi HBO streamovalo. Dnes uź je GoT v 4K rozlišenî s vyšším bitrate a je po problému na všech TV.
TV Philips 65OLED856 , Sony UBP - X800 , Yamaha RX-A 2070 , Apple TV 4K,Focal Aria 948
jardadts
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka