Philips 65OLED807 vs 65OLED707

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod majkom 11. 3. 2023 18:50

Ja to chapu, ale stale je to nekolik desitek postizenych lidi… tedy bud to vetsins nevidi/nevadi jim to nebo maj kusy s minimalnym oroblemem… v obou pripadech pak vyrobce nema duvod to prehnane resit bych rekl.. ja na svem tv zadny banding/nerov omerne podsviceni nepozoruji, mozna tam je ale ori sledovani tv me nic nerusi, nemam duvod tedy patrat jak to vypada pri sedem podkladu a hledat jestli nahodou nekde neni nejaky problem s podsvicenim… ale, u mne to prislo vekem a detma:)) na blbosti nemam cas/chut:)

-- 11. 3. 2023 18:57 --

eiben píše:
majkom píše:A pak to vrati a koupi konecne tu lg;)

proc by to vracel s OLED chybu neudelas

Long story short - nebude to prva oled kterou bude vracet;)

-- 11. 3. 2023 18:59 --

S4nt4 píše:Ja zas nepobiram viru v SONY marketing. Ostatne realne vysledky vidite na svych TV. Jak se nekde resi artefakty, 9 z 10 jde o SONY. Koupi SONY by mel automaticky zanikat narok na jakekoliv komenty co se tyce obrazu. Politiku SONY jsem jiz nekolikrat komentoval. Zakaznik ma hlavne platit a na nic se neptat. Oni tomu rozumi nejlip. Jiste je jedno. Philips v rezimu filmmaker bude zobrazovat zamer tvurce. SONY bude za vsech okolnosti zobrazovat zamer SONY nehlede na ruzne artefakty apod lahudky.

Vincent tomu urcite nerozumi, kdyz opakovane vyberie sony oled jako nejlepsi tv na trhu;) philips nejak zatim u neho nevyhral, divne, asi neumi zap out filmaker mode, ci?
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S4nt4 11. 3. 2023 19:27

Nepopiram technicke kvality SONY A90j a A95k. Riddle tu i nekde postoval obraz po kalibraci a parada. Nemam co vytknout. U nejdrazsi TV na trhu tohle cekam uz z tovarny. Ignorace FM je nadutost pouze SONY. Po kalibraci na vyrobci uz vubec nezalezi, obraz totozny. Detaily softwarove urovne. Jakekoliv zasahy TV do obrazu odporuji memu zameru. Co je na disku at je 1:1 i na TV, zjednodusene :)
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tony70 11. 3. 2023 20:49

cujou2 :

[/quote]V tomto je opravdu QD OLED jinde.... Má samozřejmě zase něco jiného....[/quote]

Mohu vědět, kde jinde je QD OLED?

SAMSUNG stahuje jas u svých "hvězdných" QD OLED TV, jelikož je obraz nejen přepálený tak, že se v něm ztrácí detaily, ale hlavně má mnohém větší náchylnost na jakékoliv vypálení než poslední generace WOLED panelů od LG!
A to stejné se týká i SONY, které podléhlo vidině obrovského jasu a osadilo si QD OLED panelem SAMSUNG svou vlajkovou lod´... Vyumělkované barvy a jas, ve kterém se ztrácí podstatná část detailů. Ano, tak v tom je QD OLED opravdu jinde ...
Home cinema : OLED PANASONIC TX-65JZ2000E * Ultra HD Blu-Ray PANASONIC DP-UB9000EGK * PANASONIC SA-BX500EG-K * 4 x PANASONIC SB-PF800E-M * 3 x PANASONIC SB-PS800E-M * PANASONIC SB-WA800E-M *
Music : TECHNICS SC-A600 * TECHNICS SB-C600
Tony70
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cujou2 11. 3. 2023 23:10

V homogenitě obrazu a čistoty při nízkém jasu je jinde, DSE, žádný chrominance overshoot jako u WOLED, Vinětace atd... V tomhle je jinde. To co zminuješ je taky pravda, proto jsem psal že má taky svoje....
Jinak Panasonic je taky v hledáčku, řada 1000, ale prý nic moc motion interpolace... Nemám rád trhaný obraz, a nebo potom artefakty v tom, či soap...
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 16. 3. 2023 08:10

Jak to vypadá s tou Philipskou? Vzal jsi ji, nebo jsi to nakonec zrušil?
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cujou2 16. 3. 2023 09:17

No takhle. Stále je objednaná/nezaplacená. Ale asi jí zruším, protože předevčírem jsem objednal 65OLED807 za těch 38tis.(tedy stejná cena jako byla u Mall) ale u AmbiTV, a je tam 5 let záruka..... Jen je nanic, že u vrácení do 30dní musím platit a objednávat sám odvoz... Protože mrkni tady na 4% šedé a 10% šedé, je to celkem tragédie....
https://www.flatpanelshd.com/review.php ... 1668415089

-- 16. 3. 2023 09:21 --

Tak tam je těch fleků hned nespočet....
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Elvisak77 16. 3. 2023 10:25

Zdravím, u Ambi jste ji měl taky za těch 38tis? Teď už ji mají po slevě za cca 45.. Nebo jak se lze dostat na nižší cenu jako byla u Mall?
Děkuji za info
Elvisak77
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 16. 3. 2023 10:32

cujou2 píše:No takhle. Stále je objednaná/nezaplacená. Ale asi jí zruším, protože předevčírem jsem objednal 65OLED807 za těch 38tis.(tedy stejná cena jako byla u Mall) ale u AmbiTV, a je tam 5 let záruka..... Jen je nanic, že u vrácení do 30dní musím platit a objednávat sám odvoz... Protože mrkni tady na 4% šedé a 10% šedé, je to celkem tragédie....
https://www.flatpanelshd.com/review.php ... 1668415089

-- 16. 3. 2023 09:21 --

Tak tam je těch fleků hned nespočet....

Tak jsem to pročetl, ale podle mě to žádná katastrofa není. Píšou, že je to viditelné při dlouhé expozici a nízké úrovni jasu na jednobarevné ploše, ale při běžném sledování si toho nevšimli.
Možná by tomu taky trochu pomohlo to čištění plochy, ale pořád je to lepší než většina LCD a mnoho WRGB OLED TV - viz. LG C2 z vedlejšího vlákna.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cujou2 16. 3. 2023 10:58

No, asi jsem zase vychytal nějakou jednodenní slevu...

Jinak, ano píšou to tam že to nejde vidět, no upřímně, tomu moc nevěřím, ten banding je tam celkem dost, i ty spoty a když se podíváš na recenzi na té samé stránce na tu Sony A80K, tak tam je to teda o dost lepší...
Jak říkám, aktuální TV co mám, je v tomto dost dobrá, jen se bojím že ten flek bude třeba za rok trvalý/horší. U té Philipsky je těch 5let záruky docela terno... S tím že v nejhorším jí pošlu zpět do 30ti dní za cca. 3-4stovky, nebo kolik může stát doprava....
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod majkom 16. 3. 2023 13:03

U te sony muzes mit 5 let za cca 3k, stale vide menej nez ten philips:D
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cujou2 16. 3. 2023 13:13

8748kč chtějí za prodloužení o 3 roky....
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 16. 3. 2023 14:12

Docela pálka. :hm
Mimochodem ta uniformita mi přijde lepší, než u toho Panasoniku LZ2000. To je nějaké nová nemoc těch OLED panelů? Dříve jsem si toho ani nevšiml, nebo se to tolik neřešilo.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod majkom 16. 3. 2023 15:11

cujou2 píše:8748kč chtějí za prodloužení o 3 roky....

Uz sem ti to jednou psal, u sony dealera kouois 5 letu zaruku k a83k za cca 3 tisic, posilal sem tu snad i link
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cujou2 16. 3. 2023 15:13

cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod majkom 16. 3. 2023 15:23

Jop
majkom
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka