Philips 65OLED807 vs 65OLED707

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod cujou2 6. 4. 2023 22:21

Jojo je to tak jak píšeš.... Možná je to i tím že zrovna ten Netflix mám jen ve FHD - tak to vynikne ještě více... I když Sony a Panasonic to má někdy trochu lepší, ale zase někdy horší :D. Na toto je bohužel jen řešení zatím QD OLED... Nebo vlastně Mini-led. Ale tam jsou zase jiné problémy :D. Tak ještě Micro led asi.... :)
Ale jak mi říká žena.... Ale za 25, a ještě s blikátkama? :D :D :D to vydržíme ne? Pak si koupíš novou za rok, za dva .... :D :D
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jardadts 6. 4. 2023 22:28

Cujou2: bude to FHD rozlišením a nízkým bitratem. Díval jsem se na tu scénu v 4K Dolby Vision a obraz je v pořádku a to jsem hledal chyby jako ty.
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cujou2 6. 4. 2023 22:33

Ok. Díky za vyzkoušení, tušil jsem že to bude tím :).
I tak by to ale mohli trochu vychytat, že? Bylo to vyloženě rušivé.... Budu muset asi připlatit :D. Ale to už je Disney, HBO, Netflix, Tidal Hifi, koncesionářské poplatky.... No hrůza toto :D
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S4nt4 7. 4. 2023 00:03

Kvalita stream sluzeb neni buhvico ani ve 4K. Jejich predstava je obecne 20GB 4K. BR 3x tolik, o zvuku se nema smysl bavit. Vse samozrejme DV.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cujou2 7. 4. 2023 10:37

Ok.
4K Full HDR Jurský park 3 - nedávno mi tu někdo nevěřil že to nejde přes Kodi normálně přes ethernet. Nešlo to na Sony, nejde to ani na Philips - seklo se to přesně v tom samém místě.
Nahodil jsem tedy redukci do USB 3.
Tento film jsem kvůli dětem viděl na Sony OLED minimálně 10x, takže asi chápete, že se na to dívám i z té technické stránky... Dnes poprvé na Philipsu .
Chrominance overshoot se zde vyskytuje bohužel docela často, hlavně na začátku filmu.... Ne v tak hrozné podobě (pouze hrany osob ve stínu a v pozadí, nebo třeba při ztmavnutí a následném zesvětlení obrazu apod. ale je to tam).... Na Sony? Ani 1x za celý film..... Takže asi tak.....
Edit: ale abych byl zase upřímný, neruší to tady jako u low bitrate..... Takže asi akceptovatelné... ale jde to lépe...
EDIT2: Ten Android je prostě BEST. Remap ovladače funguje. Prime Video jsem předělal na Disney +, Rakuten TV je HBO Max, a to logo jakoby Windows( aplikace Smart TV) spustí KODI na filmy z NAS.... :tleskani
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod majkom 7. 4. 2023 12:45

Nezavidim ti, podle mne si zadnou tv neuzijes:)))
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cujou2 8. 4. 2023 15:12

Ale jo, užiji, ale prostě nechápu, že když se vyloženě zeptám, jestli ta vada existuje, a lidi řeknou že ne, a já ji pak hned vidím, i v Dolby Vision, tak pak to moc nechápu.....
Takže až budu mít čas udělám finální "ščot„.
Už to mám celkem uloželé v hlavě a vím plusy a mínusy. Není to samozřejmě perfektní TV. Podle mne je nejdůležitější, jak kvalitní panel se dostane ke koncovému uživateli. A potom, kdyby všichni měli stejně kvalitní panel, tak potom se pozná která TV je lepší, o dost jednodušeji. Ale jelikož víme že existuje "panel lottery " tak je to trošku složitější - píše to i uživatel Riddle - hned po zakoupení doporučuje kontrolu panelu/homogenity.....
Každopádně mohu hned říct že posterizace/chrominance overshoot je u Philipsu největší problém. Našel jsem i další problémy, co se týče motion/pohybu, i když je na velmi dobré úrovni, ale to se rozepíšu ve finálním zhodnocení.......
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S4nt4 8. 4. 2023 16:18

25k a radsi se bude hledat svaty gral xD
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 8. 4. 2023 17:11

cujou2, to je ten tvůj problém, že ty problémy, nedostatky a chyby hledáš. Naprostá většina lidí nic nehledá, zapne telku, vybere barevný profil a užívá si filmy, seriály a pořady.
Když se zeptám mámy, jestli ví co je posterizace nebo chrominance overshoot, bude na mě koukat jak z jara. Když dostala novou TV, tak byla nadšená, jak má nádherný obraz a žádné chyby nehledala, prostě jen čistá radost. A tak by to mělo být. :)
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 9. 4. 2023 08:21

Mám už ale občas pocit, že cujou2 přičítá některé vady signálu a případně kalibrace samotnému panelu.

Do diskuze se aktuálně moc nezapojuji, nicméně u některých záležitostí, které popisuje, mám trochu pochybnost.

Dále prosím všechny diskutující, ale i cujou2. Používáte pro rychlý popis problému anglické výrazy. Jestli můžete, popište v češtině, stačí krátce, co vidíte. Diskuze čtou i lidé, kteří neznají tyto výrazy, lidé starší atp. Navíc i z hlediska jakési širší diskuze je lepší onen slovní popis při uvedení konkrétního díla a času, kde k anomálií dochází, případně přímo určení konkrétního místa ve scéně.

Děkuji všem.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 9. 4. 2023 10:17

Bohužel některé anglické a zažité výrazy lze v češtině dost těžko popsat, aby přesně vystihovaly daný problém nebo nedostatek, ale jinak souhlasím.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 9. 4. 2023 10:38

Mně nejde o překlad anglických výrazů. Nicméně jde popsat, že v temné scéně vidím část „duchů“, které tam být nemají, protože ona část má být černá. Nebo... ve chvíli, kdy džunglí prostupuje slunce dochází k chybě při příletu letadla. Nejsou na něm vidět detaily, je přepálené...

To jen pro příklad.

Když se chce, všechno jde.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod michalko58 11. 4. 2023 07:43

cujou2 píše:Ok.
4K Full HDR Jurský park 3 - nedávno mi tu někdo nevěřil že to nejde přes Kodi normálně přes ethernet. Nešlo to na Sony, nejde to ani na Philips - seklo se to přesně v tom samém místě.
Nahodil jsem tedy redukci do USB 3.
Tento film jsem kvůli dětem viděl na Sony OLED minimálně 10x, takže asi chápete, že se na to dívám i z té technické stránky... Dnes poprvé na Philipsu .
Chrominance overshoot se zde vyskytuje bohužel docela často, hlavně na začátku filmu.... Ne v tak hrozné podobě (pouze hrany osob ve stínu a v pozadí, nebo třeba při ztmavnutí a následném zesvětlení obrazu apod. ale je to tam).... Na Sony? Ani 1x za celý film..... Takže asi tak.....
Edit: ale abych byl zase upřímný, neruší to tady jako u low bitrate..... Takže asi akceptovatelné... ale jde to lépe...
EDIT2: Ten Android je prostě BEST. Remap ovladače funguje. Prime Video jsem předělal na Disney +, Rakuten TV je HBO Max, a to logo jakoby Windows( aplikace Smart TV) spustí KODI na filmy z NAS.... :tleskani

To s tym Jurskym parkom som bol asi ja. Budem ho musiet niekde zohnat :D

Ovladac si premapoval cim? Lebo aplikacia Button Mapper ma taky "nešvar", ze pri zmene hlasitosti ti ukazovatel zostava na obrazovke niekedy takmer az minutu a toto ja osobne nie som schopny tolerovat.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod cujou2 11. 4. 2023 15:44

Ok. Já se polepším :).
Jinak ta aplikace se jmenuje Button Mapper (3.09 flar2.homebutton) a Tebou zmiňovaný problém nemám.... Vše funguje jak má. Tedy, hned po zapnutí TV to nejde, to napíše třeba po stisknutí tlačítka Rakuten, že aplikace neexistuje. Ale po chvílí, až najede komplet android a korektně se sama zapne zmíněná aplikace, tak pak vše jede ok...
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michalko58 12. 4. 2023 06:12

No, uz dlhsie som tu aplikaciu neskusal, tak je mozne, ze sa tento problem uz vyriesil. Pripadne ma Philips nieco na novsich modeloch inak a problem sa tam neprejavuje. Skusim a dam vediet.
To je verzia z Google Play, ano?
michalko58
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka