No, Apple TV+ nemám, ale dívám se že mají 7 dní na zkoušku, mohu zkusit, ale myslím že je to zbytečné...

Ta zmíněná vada -chrominance overshoot/artefakty/šum tu prostě je... Ale v Dolby Vision je opravdu minimálně, občas to zahlédnu, ale neřeším, je to tam jen krátce a ve velmi malém měřítku... Tato vada se vyskytuje při pohybu kamery (stíny, nezaostřené osoby v pozadí apod.). Když dám pauzu tak zmizí. Ale jak budu mít zanedlouho větší pozorovací vzdálenost, pochybuji že ji v Dolby Vision vůbec uvidím... v klasickém SDR signálu možná jo.
Ještě se chystám na film REVENANT který mám ve FullHD Bluray, a porovnám jej potom s 4K Bluray. To bude taky taková zkouška ohněm. Ale TV už každopádně doma zůstává, o tom žádná...
Menší problémy jsem jen zaznamenal v pohybu kamery (občasný skok snímku) v aplikaci Disney, ale i tak bych řekl že je pohyb kamery skvělý, nerušivý. Nakonec jsem zůstal u všech případů v režimu movie. V Kodi jsem s pohybem kamery velmi spokojen s tímto režimem.
Obraz je přirozený, barvy také, pohyb kamery skvělý, kdo chce trhaný obraz tak si ho taky může navolit... prostě TV do pohody, ambilight je třešnička na dortu. Mám jej hodně stažený ale i tak to má něco do sebe, dokonce i na té vínové barvě stěny. Jsem zvědav jak to bude potom vypadat na bíle matné vinylové barvě.....
Jen ten ovladač..... Zbytečně veliký a čidlo na rozsvícení reaguje hůře než na Sony, a taky rychle zhasíná.....
Pro někoho můžou být problém odlesky panelu, ale to mi moc nevadí, na druhé straně tam bude svítit slunce jen dopoledne, a dá se to i tak přežít... v tomto bylo Sony také lepší...