Philips 65OLED807 vs 65OLED707

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod cujou2 12. 4. 2023 08:56

Ano, normálně stáhnuté v TV z Google play....
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michalko58 13. 4. 2023 06:38

Ok, mozem potvrdit, ze pocas vcerajsieho skusania Buton Mapper sa problem s ukazovatelom hlasitosti neprejavil. KONECNE to vyriesili.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod stan11 13. 4. 2023 16:41

Zdravím,chtěl bych se zeptat na tyto konkrétní tv,kolik mají RAM a velikost úložiště ,dík.
stan11
Junior

Odeslat příspěvekod jardadts 13. 4. 2023 18:06

Cujou2: vyzkoušej něco z produkce Apple TV+. Strašně by mě zajímalo ,jestli tam něco najdeš :-).Ideálně přímo z aplikace ,protože přes Kodi nikdy nevíš co je to za soubor.
See,For all manking ,Teď Lasso ,Acapulco nebo dokument Maličký svět.

-- 13. 4. 2023 19:08 --

Stan11:
Ram 4GB
Úložiště :16GB

https://www.displayspecifications.com/en/model/b5a52a4c
TV Philips 65OLED856 , Sony UBP - X800 , Yamaha RX-A 2070 , Apple TV 4K,Focal Aria 948
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michalko58 14. 4. 2023 06:01

Este treba dodat, ze z tych 16GB je pre pouzivatela dostupnych cca 4,3 alebo 5,3GB - teraz z hlavy to presne neviem.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod cujou2 14. 4. 2023 09:31

No, Apple TV+ nemám, ale dívám se že mají 7 dní na zkoušku, mohu zkusit, ale myslím že je to zbytečné... :) Ta zmíněná vada -chrominance overshoot/artefakty/šum tu prostě je... Ale v Dolby Vision je opravdu minimálně, občas to zahlédnu, ale neřeším, je to tam jen krátce a ve velmi malém měřítku... Tato vada se vyskytuje při pohybu kamery (stíny, nezaostřené osoby v pozadí apod.). Když dám pauzu tak zmizí. Ale jak budu mít zanedlouho větší pozorovací vzdálenost, pochybuji že ji v Dolby Vision vůbec uvidím... v klasickém SDR signálu možná jo.
Ještě se chystám na film REVENANT který mám ve FullHD Bluray, a porovnám jej potom s 4K Bluray. To bude taky taková zkouška ohněm. Ale TV už každopádně doma zůstává, o tom žádná...
Menší problémy jsem jen zaznamenal v pohybu kamery (občasný skok snímku) v aplikaci Disney, ale i tak bych řekl že je pohyb kamery skvělý, nerušivý. Nakonec jsem zůstal u všech případů v režimu movie. V Kodi jsem s pohybem kamery velmi spokojen s tímto režimem.
Obraz je přirozený, barvy také, pohyb kamery skvělý, kdo chce trhaný obraz tak si ho taky může navolit... prostě TV do pohody, ambilight je třešnička na dortu. Mám jej hodně stažený ale i tak to má něco do sebe, dokonce i na té vínové barvě stěny. Jsem zvědav jak to bude potom vypadat na bíle matné vinylové barvě.....
Jen ten ovladač..... Zbytečně veliký a čidlo na rozsvícení reaguje hůře než na Sony, a taky rychle zhasíná.....
Pro někoho můžou být problém odlesky panelu, ale to mi moc nevadí, na druhé straně tam bude svítit slunce jen dopoledne, a dá se to i tak přežít... v tomto bylo Sony také lepší...
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jan Lukáš 14. 4. 2023 18:34

Ahoj,
Mám zájem o Phillips OLED 807.
Protože mám doma starší Sony s androidem, (řada XE) kde dochází náhodným samorestartům a zamrzání TV ( za 1-2 dny), chci se zeptat, jestli tento problém netrápí i TV Philips.
Na fóru jsem nikde nic nenašel, ale prodavač v Datartu mě od toho odrazoval a doporučoval Samsung,nebo LG.
Děkuji za info
Jan Lukáš
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 14. 4. 2023 18:46

Proč u Sony neřešíš ten problém?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Jan Lukáš 14. 4. 2023 19:02

Já to zkoušel řešit přímo se Sony, ale tudy cesta nevedla. A na fóru je více majitelů kteří mají se Sony v obdobných ročnících stejný problémy s restarty.
Proto jsem se chtěl optat, zda Phillips s androidem těmito restarty netrpí.
Jan Lukáš
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 14. 4. 2023 19:05

Nenavrhli řešení? Výměnu desky?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Jan Lukáš 14. 4. 2023 19:10

Ano, výměna desky kterou si zaplatím.
Protože mi Android vyhovuje, koukám po Philipsu, konkrétně 807
Jan Lukáš
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cujou2 14. 4. 2023 19:28

U Philipsu 807 zatím po 2 týdnech ani 1 nevyžádaný restart... Pokud u Sony už není záruka, tak restarty začaly až po záruce??? Jak dlouhou? Jinak né vždy pomohla výměna desky.....
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod majkom 14. 4. 2023 19:34

sony 65a83k - za cca 5 mesicu nebo kolik ji mam, asi tak 2-3 restarty (z pravidla problem s app HBO), jinak rock solid...
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cujou2 14. 4. 2023 19:39

Vlastně mohu také doplnit zkušenost se Sony 65A83K. Samovolný restart byl snad 1x a to jsem měl 2 tyto TV. Seklo se to asi 2x... Za cca. 5 měsíců....
EDIT: Většinou při aplikaci Kodi :)
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 14. 4. 2023 19:57

Jenže pokud se něco sekne při aplikaci třetí strany, tak to nelze brát za jednoznačný problém systému.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka