Musím říct že mne překvapilo večerní sledování - chvíli jsem i vypl ambilight, aby to bylo trochu objektivní srovnání.
Schválně jsem si pustil přes KODI přímo v TV film, který jsem si řekl že by mohl TV potrápit - pouze FullHD, nic moc bitrate, mnoho temných scén... (film REC 2 - 8,2gb)
Chvíli režim EXPERT 1 s doporučeným nastavení dle recenze (
https://www.flatpanelshd.com/review.php ... 1668415089 ), chvíli režim filmmaker.
Čekalo mne příjemné překvapení - žádný růžový nádech (Sony mělo), žádný viditelný vertical banding, mini náznak chrominance overshoot (ale nic extrémně rušivého a všiml jsem si ho snad jen 2x, i Sony tuto vadu mělo...), konstantní šedá po celé ploše (Sony mělo vlevo viditelné ztmavnutí), krásný pohyb kamery - zkoušel jsem pure cinema a movie, ale ještě je možnost osobní s mnoha nastavením - u Sony pouze posuvník 0-1-2-3.
Vypadá to že jsem chytl dobrý panel.
Hodně artefaktů bylo vidět při prohlížení knihovny v Kodi kde jde vidět takový jakoby náhled/pozadí z filmu, ale jestli to bude jen tam tak to je paráda...

Ambilight má sice funkci barva zdi, ale máme zde sytou vínovou a to nezvládá moc... Nicméně ve finále bude na druhé straně obývaku na bíle stěně - uvažuji natřít vinylovou bílou kvůli homogenitě stěny, co myslíte?
Disney plus - Mandalorian v Dolby Vision bright - krásný obraz (pouze 1x náznak chr. overshoot)
Kodi - Čelisti (4K velmi vysoký bitrate/remaster) - HDR 10+ adaptiv se ukázalo, zde už bylo na začátku u ohně dost chrom. overshoot - ale dá se to asi tolerovat... To je tak asi jediný problém této TV co se týče obrazu... Budu to ještě sledovat...
Takže řeším jen s MALL že je mírně prohnutý/deformovaný panel nahoře - je zbytečně tenká - tenčí než Sony.... jestli ještě dostanu nějakou slevu tak budu velmi spokojen, ale TV si, alespoň zatím to tak vypadá

, nechám i tak...