Philips 65OLED807 vs 65OLED707

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod cujou2 6. 4. 2023 09:52

Ne, to už jsem odečetl :). Bylo tam 14h....
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michalko58 6. 4. 2023 10:24

tombas píše:Zvlněný obraz u zavěšených OLED je zcela normální, je to vidět v každé elektro prodejně, jak se ty odrážející se zářivky na panelech pěkně vlní. Je to samozřejmě způsobeno nedostatečnou tuhostí panelu, resp šasi, které zpravidla tvoří jen minimálně prolamovaný plech, zezílený jen v místě pro šrouby držáku.
Stejný důvod má zvlnění nebo prohnutí panelu, ke kterému může dojít už u výrobce nebo pak při rozbalování. V nejhorším případě může panel i prasknout.

Jinak jsem taky docela překvapený, že cujou2 nachází jen drobné nedostatky, hlavně aby to tak zůstalo.

Nemam TV na stene. Je len na normalnom originalnom otocnom stojane.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Braňo Bercel 6. 4. 2023 10:25

Ak to prehnutie rohu nevidno pri normálnom sledovaní tv, tak by som to tiež asi nevracal.
Pri inom kuse môžeš mať panel mega rovný, ale obraz bude pre teba nesledovateľný...
Braňo Bercel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michalko58 6. 4. 2023 10:29

cujou2 píše:Ne, to už jsem odečetl :). Bylo tam 14h....

Tato hodnota sa vynuluje pri vymene dosky, cize keby niekto velmi chcel, vymeni dosku a TV, ktora bezala 2 roky v obchode, preda ako novu.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod jito 6. 4. 2023 11:07

cujou2 píše:
jito píše:Tak placebo dělá hodně...

Jak to myslíš? :)

Vzhledem k tomu, že mám doma model A83J, tak žádné tebou vyjmenované neduhy nepozoruji.
Jestli to třeba nebude profesionální kalibrací TV?
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod S4nt4 6. 4. 2023 11:28

Vidim tady spokojenost. Takze zdejsi diskuze prece jen k něčemu vedla. EX panel, to musi byt nekde znat. Byla by prece hloupost vydavat novy panel, co je horsi kez predchozi. Pokrok musi byt znat. Ikdyby stesti na kus, gratuluji. Cena je na 65 opravdu velmi prijemna. Nechapu mistni prispevky placebo apod. naprosto zbytecne, u SONY prodava marketing a realita neni dulezita. Jiz jsem si zvykl na jejich zakazniky a mantru XR cognitive, vsichni ostatni jsou blbci a nicemu nerozumi xD
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cujou2 6. 4. 2023 11:32

Jito: Ne to nebude..... Je to prostě o náhodě - jak dobrý panel se k Tobě dostane.... A ostatní věci jsou dané. A já tu Sony nehaním, jen je srovnávám, něco je lepší u Sony, něco u Philipsu.... Ale měl jsem 2 kusy - každý měl jiný panel (co se týče homogenity a bandingu a barevného nádechu), a měl by být vlastně stejný že :), ale o tom že po zahřátí vyleze flek ... to už je zase HW za panelem...

AD. výměna desky po 2 letech - vzhledem k tomu že se tato TV prodává cca. půl roku tak se nebojím že bude stará 2 roky.... ;-)
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cujou2 6. 4. 2023 13:16

Takže Mall se ozval :). Buď dostanu 2tis na ruku, nebo 2300kc na nákup, nebo mohu TV vrátit.
Dokázal jsem to!! Za 25tis. je ještě lepší :D
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 6. 4. 2023 13:21

Tak to koukám, to se pochlapili a za 25 tis. 65" oled je fakt super! A navíc s parádním obrazem. Tak ať slouží spolehlivě k maximální spokojenosti.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod majkom 6. 4. 2023 13:51

No, jen je prohla;D
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michalko58 6. 4. 2023 14:00

cujou2 píše:Takže Mall se ozval :). Buď dostanu 2tis na ruku, nebo 2300kc na nákup, nebo mohu TV vrátit.
Dokázal jsem to!! Za 25tis. je ještě lepší :D

To znamena, ze o tom prehnuti museli vediet, ale zas 25k (podla aktualneho kurzu 1067,- €) za 65" oled 8xx serie je super cena. :tleskani
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod cujou2 6. 4. 2023 14:24

Nevím, podle mě o tom nevěděli ( zvláštní je že na krabici byla nálepka Alza SK Senec), ještě po mně chtěli více fotek a abych jim znázornil kde to je že to na fotkách nevidí.... Tak jsem znázornil, přidal nějaký nalezený mini škrábanec - to v popisu ale bylo (na fotce to vždy více vyleze) a je to.
Jak jsem psal, TV bych si nechal i bez té slevy. A to malé prohnutí..... To nejde ani vidět a nemá to na nic vliv.... Neřeším.
Klasická záruka tam je, panel je čistý, co více si přát.....
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cujou2 6. 4. 2023 21:48

No, ale musím uznat že chrominance overshoot je tady celkem dost.... Určitě častěji než u Sony... Zkoušel jsem všemožné nastavení a nejde se toho zbavit. Budu to muset asi přežít.....
Kdo má Philips i jinou OLED : zkuste Netflix : Vražda v Paříži: 54:26 začíná slow motion a jak Sandler skočí po Aninstone a padají do vody tak přesně v 54:34 - 54:42 je to celkem brutální..... Bohužel no.... :(
Tipuji že u Sony bude tato scéna OK.
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 6. 4. 2023 22:11

Bohužel. Na různých fórech jsou toho mraky a je to problém WRGB OLED u všech značek, vč. Panasoniku a Sony.
Řeší to uživatelé, testeři i výrobci.
Trochu by mohlo pomoct zvýšení jasu, případně nastavení úrovně černé, ale to se moc nehodí do úplně tmavých místností.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod S4nt4 6. 4. 2023 22:19

Jaka je kvalita videa? 4K BR? Ma to odkud brat data, bitrate? Sledujes vubec film nebo jen hledas vady? Ona je totiz mozna kazda rada zbytecna a spokojeny nebudes nikdy. Jak pohled z okna to nebude. Jak jsem zminoval, neni dokonala TV nehlede na penize.
S4nt4
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka