Philips 65OLED807 vs 65OLED707

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod cujou2 14. 4. 2023 20:05

Ano. S tím souhlasím. Ale vlastně skoro vždy používáš aplikaci třetí strany ne? :) Tím chci naznačit že aktuální Android je hodně v pohodě.....
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jan Lukáš 14. 4. 2023 20:19

U mé Sonky dochází k restartům při dívání DVB-T2, hlavně na multiplexu Novy a Primy. Jinak snad nikdy při sledování Netflix, HBO, YouTube nebo DSVidea.
Jan Lukáš
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cujou2 14. 4. 2023 21:56

Bohužel s DVBT2 nemám zkušenosti... Koukal jsem jen na MS ve fotbale a žádný restart.... I tak je ale divné že to dělá u konkrétních programů... Nebo to jsou nejčastější programy a pak se rozdíl slévá....
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod majkom 14. 4. 2023 23:23

Jan Lukáš píše:U mé Sonky dochází k restartům při dívání DVB-T2, hlavně na multiplexu Novy a Primy. Jinak snad nikdy při sledování Netflix, HBO, YouTube nebo DSVidea.

Skus zakazat hbbtv, nekdy hodne davno me blbla sony s primou, duvud byl zmrsena implementace hbbtv, kdyz sem to zakazal, restarty prestali (bylo to ale fakt davno, jeste pred prechodem sony na android)
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 15. 4. 2023 09:06

Problém s HbbTV měl kdysi Android TV obecně, dá se říct napříč značkami.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod 2x4b 15. 4. 2023 17:24

Potřebuji rozměr 48. Není náhodou zrada to, že u 807 modelu v rozměru 48čky není EX panel? Není pak kvalita obrazu lautr stejná, jako u 707čky tím pádem a nevyplatí se kupovat namísto 20 tisíc za 707čku, tak 25 tisíc za 807čku?

Jinak srovnání obou je tady, obraz vypadá na řadě 807 lépe, zjevně. Ale tam testují 55tku, která EX panel má.
https://www.youtube.com/watch?v=-CrUPMw ... 0%9F%87%A6
2x4b
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cujou2 4. 5. 2023 23:13

Zdar.
Tak jsem si všiml příspěvku od Tombase, jestli kolegovi nestačí zvuk z Philips 807...
Já dodělal obývák... A zvuk? Ještě není zapojen....
Takže jedu ze zvuku 65Oled807. A?? Jestli tedy nikdo neslyšel pořádně 5.1, tak mu to asi může stačit....ale i má žena která je proti mým každým změnám v repro/receiver já co řeším akustiku místnosti atd.. Tak mi sama od sebe řekla... Co to jako je???? Já ji říkám no to je zvuk z TV, má to i SW,. mělo by to být jedno z těch lepších co leze z TV, tak se tak na mě nevěřícně podívala a řekla aha..
. Tak už to chápu......
Takže asi to může stačit někomu.... Ale za mě...? Těžká nouzovka, už se těším až vše zítra zapojíme.... Ale abych nekecal.... Není to jako z obyč TV Samsungu co znám(TV 75"cca 25tis, nebo LG OLED ve stejné cenové relaci...), ale prostě je to úplně mimo na co jsme zvyklí.....
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 5. 5. 2023 06:23

Cujou2, jenže to zase srovnáváš nesrovnatelné. Já se ptal na ten zvuk z TV OLED807 ve vztahu k 8 let starému stereo soundbaru LG, ne k domácímu kinu 5.1 s AVR přijímačem a sestavou beden.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Artass91 11. 9. 2023 16:08

Ahoj vsem a zkusim obnovit diskuzi. Po neopravitelne chybe byvale TCL C835 mam moznost mit Philips 55OLED 807 za 25tis.

Chci se zeptat, mate ji nekdo na drzaku? Nevadi to TV a panelu? Cetl jsem, ze je nachylnejsi na prohnuti panelu.

Jinak jsem bral OLED za nejlepsi moznou kvalitu obrazu a pak tady ctu diskuzi o vsemoznych problemech, pritom vsude v recenzich vychvalovana kvalita obrazu :-) Za tu cenu si myslim zadna tak kvalitni Tv, aby mela Android nebo Google Tv (jede KODI), ma 100Hz panel, DV nebo Atmos a kvalitni obraz nebo celkovy system jsem nenasel.

Jinak zvlada Tv bez rozsireni pameti filmy a serialy pres Kodi bez problemu? U TCL se mi stavalo, ze se zasekl velka velikost filmu nebo se zacal sekat. Udajne mala pamet. Tady to snad bude ok.

Ve svetle mistnosti je panel lepsi nez napriklad u jinych Oled panelu? Nebo je porad spatne videt? Mam Tv vedle okna na drzaku, prime slunce je jen chvili, ale mistnost svetlejsi (nicmene mohu zatahnout a je to ok).

Dekuju
Artass91
Junior

Odeslat příspěvekod Pebu86 11. 9. 2023 19:51

Zdravím, mám Philips 55OLED855, bohužel ne na držáku, tak v tomto neporadím. TV mám na otočné noze, takže si ji nastavují podle toho, odkud se na ni dívám. TV hraje na panelákový obývák solidně a určitě je lepší zatáhnout žaluzie nebo závěs, panel je celkem lesklý. S Kodi žádné problémy nejsou, zatím přehrál vše. Občas bojuji s titulkami, ale i ty zvládá korektně. Android super a I když TV používám jako monitor ke konzoli, žádné vypálení.
Pebu86
Junior

Odeslat příspěvekod Artass91 12. 9. 2023 00:19

Dekuju moc, jsem rozhodnuty. Jen mi vrta hlavou:

1. Drzak na OLED Tv musi byt nejaky specialni nebo staci bezny jako pro LED? Mam tento: https://www.drzakylcd.cz/otocny-drzak-t ... -sp400-p4/ takze bych musel dokupovat a prevrtavat. Nerad bych ale nejak tlacil na panel nebo ho nicil kvuli jinemu druhu uchyceni u drzaku.

2. mam v miste zaveseni zvlastni zed za TV. Temer uprostred co je zavesena TV je zed vykrojena dozadu (vedle je krb, takze je to z duvodu toho) a tedy od zdi (zacatek drzaku ve zdi) po TV je 49,9cm. Toto vykrojeni je cca stejne tak siroke. Boky TV konci pred zdi cca 5cm od ni jiz mimo vykrojeni. Myslite ze Ambilight bude pouzitelny? Nikdy jsem to nemel, vsude sama chvala, nechci si to znechutit. Tak se omlouvam za mozna zvlastni dotaz. Vypnout ho nechci, kdz je to vysada techto TV.
Artass91
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 12. 9. 2023 04:21

Jestli je vedle blízko umístění TV krb, tak jí to rozhodně nemusí dělat dobře. Nemyslím Ambilightu, ale obecně teplo z krbu televizi.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Artass91 12. 9. 2023 07:25

Jine umisteni bohuzel momentalne mozne neni, Tv tam byvala i driv (i kdyz ne chytra) a nebyl s tim problem. Teplo jde spis z druhe strany (pruduchy) a zepredu (dvirka). Navic krbem se jen pritapi, nefunguje porad.

I kdyz OLED panel se urcite zahriva vic nez bezny LED, spis resim styl drzaku a jeho mozne nezadouci ucinky na panel.

Ale asi zbytecne, kdyz podporuje VESA standard a hmotnost tv neprevysuje hmotnost drzaku, je to v pohode.
Artass91
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 12. 9. 2023 07:41

Pokud na tu TV vyloženě přímo nesálá teplo, neměl by podle mě být problém. Topím v krbovkách, sice jsou na druhé straně místnosti, ale ten teplý vzduch na TV rovněž musí působit a je to u mě vlastně hlavní zdroj tepla a není s tím problém.
Stejně tak bych se nebál držáku. Pokud podporuje držák i TV VESA standard, není co řešit. Mám nějaký opravdu jednoduchý nenatáčecí držák na zdi, na kterém před OLED visela podstatně menší, byť možná těžší plazma a vše je ok (držák ji samozřejmě dle specifikace unese s rezervou).
Co se týče topení, nemám pocit, že by OLED hřál víc jak LED. Ve vytápění byly přeborníky právě plazmy. Pamatuju, že v přechodných obdobích stačilo zapnout plazmu a hned bylo teplo :D Panel LED i OLED je na dotek vlažný. Plazma vyloženě hřála.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Artass91 12. 9. 2023 08:12

Super tak to mam radost a neni co resit �� Uz se na ni tesim a snad budu spokojeny.
Artass91
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka