Philips 65OLED807 vs 65OLED707

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 14. 9. 2023 16:17

:D
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod martas38 14. 9. 2023 20:13

Já jsem to věšel s manželkou a měl jsem větší strach než ona :D
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Artass91 16. 9. 2023 14:09

Kluci, veseni celkem slo, ale muj 55"Philips Oled807 ma uprostred panelu promacklinu, pak z kazde strany mensi (prodejce to na moji zadost rozbalil a vyzkousel zepredu to nejde ani videt, pouze z uhlu). Jde to videt pri koukani z uhlu a za svetla (protoze svetlo se v tom miste hnusne vlni). Na kvalitu obrazu to vliv nema, jen pri sledovani z boku to vypada blbe.

Muzu vratit do 14 dnu, pripadne sleva 2000 od prodejce (byla by za 23tis).

Servisak bratranec mi rikal, ze je to bezne u Oledu, panel nikdy neni uplne rovny, nekde je to vic a jindy min.

Mate to nekdo podobne? Myslim ze za tu cenu bezkonkurencni. Jen si rikam, ze kdyz vezmu novou, treba to bude lepsi (ale muze byt i horsi).
Artass91
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 16. 9. 2023 16:24

Ne není to běžné, nikdy jsem to nikde neviděl a sám to na TV nemám. Určitě vyměnit.
Hodně často se na TV dívám po očku z boku a u OLED považuju za obrovský benefit, že to nezkresluje barvy a nesnižuje jas na rozdíl od LED TV.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Artass91 16. 9. 2023 16:36

Taky to zadne barvy nezkresluje, ani nemeni jas, obrazove bezchybne. Jen pri odrazech svetla (zrcadlo) je videt ten predek proste na 3 mistech dolik.

Uvidim vecer za tmy, zda to pujde nejak registrovat.
Artass91
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 16. 9. 2023 21:33

Rozhodně nic takového na OLED nemám, ani jsem si to na žádné nikdy nevšiml.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Artass91 16. 9. 2023 23:17

Podle vyjadreni servisu, je kazdy Oled panel nerovny (bratranec jich servisuje 2 Oledy tydne, maji to i v bulletinu od vyrobce, ze to neberou jako vadu a na funkcnost a kvalitu obrazu to nema vliv). Jen si toho clovek ani vsimnout nemusi. Naopak treba vadny pixel = vymena panelu. Na kvalitu obrazu ani tady to vliv vubec nema, obraz je uzasny a nic lepsiho proste neni.

Celkove je Tv vyborna zatim, Ambilight prijemny, svizny system. Dokonce jsem si zkusil obavanou scenu GoT a sice to dokonale neni, ale pri vetsim bitrate je to skoro nepostrehnutelne.

Takze se slevou tv za 23tis. Skvela koupe.
Artass91
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 17. 9. 2023 00:05

Pak není co řešit a gratuluju. Možná jsem si toho nikdy nevšiml, pro potěchu duše to hledat nebudu. Už jen proto, že můj OLED stál před třemi léty o něco víc, než dvojnásobek tvé ceny. Nová technologie...
Netuším, co je scéna GoT. Něco ze Hry o trůny?
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Artass91 17. 9. 2023 08:18

Doporucuju to vubec nehledat a neresit, jinak se budes akorat zamerovat zbytecne vzdy na nejaky nedokonalosti. O te scene z Hry o Truny je tu napsano hodne, myslim ze to resil zakladatel tematu. Jde o artefakty u sceny, kdy je velky boj ve tme. Nekomu to delalo strasny obraz, udajne bitrate u HBO byl nejaky hodne maly. Nicmene jsem prekvapeny, jak celkem hezky vypada i fotbal a sport obecne. Na stare TCL to bylo bud prilis zive a nebo vybledle a travnik strasne skaredy.

Celkove je u me asi muj problem videt taky pres den proto, ze mam vedle velka okna co jsou zprava od tv sviti z boku slunce, ve tmavsi mistnosti to asi poznat ani nepujde. Udajne pry je OLED jen dilm nalepeny na poechu, hrozne tenky a nikdy nebude rovny.

Jinak odezva panelu u PS5 hrani je velmi dobra, prijde mi celkove vse rychle a svizne. Game bar sice je jen info panel, v podstate tam nic nemenis, ale to ani neni potreba.
Artass91
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 17. 9. 2023 09:12

Jestliže by, čistě teoreticky, nerovnost na panelu ovlivnila kvalitu vjemu, pak zcela jistě je toto na vrácení/reklamaci, a může k tomu servis mít milionpět připomínek. Větší panely k tomu asi mají blíž. Vždy jde o míru nerovnosti. Jestliže se jedná o jemné „vlnění“, pak to ve valné většině případů vadit nebude. Ve chvíli, kdy se jde o „promáčknutí“ v jedné oblasti, může nastat diskomfort a potřeba řešit. Televizor je výrobek, který má předávat obrazovou informaci, potažmo informaci zvukovou. Je na výrobci, aby si zvolil výstupní kontrolu na adekvátní úrovni a následně ji i dodržoval.

Ad jakákoliv testovací scéna.
O výsledku pozorování, by se ideálně mělo hovořit ve spojení s aktuálním nastavením. Neboť Philips má touhu věci mazat a zakrývat, pak u sníženého nastavení pohybové plynulosti a ostrosti, se artefakty potlačí jakýmsi přemazáním. Vůbec nechci řešit, zda je to dobře/špatně. Prostě je to nějaké řešení, které přichází. Pro mé oko - Sony pracuje aktivně se šumem, Samsung se snaží agresivněji potlačovat cokoliv, Philips má určitou přebujelost a maže, Panasonic pracuje se šumem a obraz přepracovává, TCL nechává v obraze hodně surovosti a nechává na uživateli, jak si vše nastaví, přičemž ale mírně skrývá detaily, a to zvláště u horší kvality.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Artass91 17. 9. 2023 09:58

Samozrejme s tebou naprosto souhlasim, kdyby byl obraz jakkoli narusen a proste to kazilo zazitek a byla evidentni chyba obrazu, tak to jednal resim vracenim a zadruhe pokud by bylo behem zaruky, reklamace v tomto bude urcite posuzovana jinak. U me to je opravdu jen jakesi dolicky na vrchu, kdy pouze pri dopadu odrazu z oken (jako u zrcadla) clovek vidi to dopadajici zrcadlo zvlnene, obraz z Tv je naprosto v poradku. Nastesti. A neverim, ze by se to zhorsovalo. Nicmene zaruka je, kdyby neco.

Co se tyka vnimani tech neduhu obrazu, jak rikas, nekdo to urcite bere v pohode a jinemu to vadi. OLED je pro me naprosto spickove podani celkoveho obrazu, i kdyz ma svoje mouchy, pro me osobne je zkousnu vic nez ty neduhy u VA panelu - duchove, fleky u podsviceni atd.

Samozrejme dalsi reknou, ze jakmile by nejake nerovnosti videli, TV vrati. Kazdeho vec, samozrejme. Me to prvne dost rozhodilo, ale jakmile jsem zkousel Tv vecer, kdy nic na panel za svetlo a zrcadlo nedorazi, nikde nic videt neni a obraz je uzasny. Ted pres den uz mi to ani neprijde. Ale jak rikam, kdyby to narosovalo obraz a kvalitu projevu, hned vracim. Navic mi prodejce i tak da slevu 2000. Takze za tu cenu jsem velmi spokojeny.

To treba by me asi odvazeli, kdyby Tv stala treba dvojnasobek a po zaruce odesel panel a byl neopravitelny. To jsem cetl v tematu u Samsungu, ale to je mimo tema. Tato Tv se mi zatim zda jako vyborna, ale uvidime treba za rok.
Artass91
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 17. 9. 2023 11:46

Koukněte se v prodejnách elektro na zavěšené OLED jak jsou zvlněné, odrazy zářivek jsou jak mořské vlny, to je prostě vlastnost a způsobuje to hlavně to zavěšení, kdy je držák uchycen takřka ve středu panelu a tíhou se ta tenká obrazovka prostě deformuje. Modely s heatsink na zadní straně jsou v tomto směru tužší a tento problém není tak výrazný. Rovněž TV na stojanu se vlní podstatně méně. Např. LG model G, který je určen primárně k zavěšení, je oproti ostatním OLED citelně hrubší.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Artass91 17. 9. 2023 19:15

Vidis, to me vubec nedoslo. Zase si rikam, ze VESA ne proste primo urceny k tomu, ze se bude veset a tudiz to tam musi byt nejak silnejsi. Myslis, ze kdyby se TV sundala a dala na stojan, ze se to nejak srovna? Jako u nas to bohuzel jinak nejde, ale pro zajimavost.
Artass91
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 17. 9. 2023 20:20

Jestli se to úplně srovná nevím, ale mělo by to být minimálně lepší, než na stěně.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod michalko58 17. 9. 2023 21:01

Artass91 píše:Kluci, veseni celkem slo, ale muj 55"Philips Oled807 ma uprostred panelu promacklinu, pak z kazde strany mensi (prodejce to na moji zadost rozbalil a vyzkousel zepredu to nejde ani videt, pouze z uhlu). Jde to videt pri koukani z uhlu a za svetla (protoze svetlo se v tom miste hnusne vlni). Na kvalitu obrazu to vliv nema, jen pri sledovani z boku to vypada blbe.

Muzu vratit do 14 dnu, pripadne sleva 2000 od prodejce (byla by za 23tis).

Servisak bratranec mi rikal, ze je to bezne u Oledu, panel nikdy neni uplne rovny, nekde je to vic a jindy min.

Mate to nekdo podobne? Myslim ze za tu cenu bezkonkurencni. Jen si rikam, ze kdyz vezmu novou, treba to bude lepsi (ale muze byt i horsi).

Ja som si na svojej 65oled856 vsimol cca po pol roku nieco podobne, cca v strede obrazovky mam dve vlny. Neviem, ci to tam bolo hned od zaciatku, prisahal by som, ze nie (TV medzitym 2x cestovala do servisu, kvoli chybe vo FW - 1x vymena dosky, 2x stihli vydat novu verziu, kde to bolo opravene) ale vsimol som si to ozaj len nahodou pri vypnutej TV. Na kvalitu obrazu to vplyv nema.
TV nie je zavesena na stene ale normalne na otocnom stojane. Odhadujem, ze keby si ju zvesil zo steny, nic sa nezmeni.

Cloveka to chvilu stve, ked na to pride, ale casom to vstrebe a vybavene ;-)
michalko58
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka