Philips 65OLED807 vs 65OLED707

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Artass91 17. 9. 2023 21:15

Jojo, ted uz to ani nevnimam, obraz je opravdu vytecny. Za tu cenu je to luxus.

Jen teda dnes se dcerce stala zvlastni vec:

Zapla Tv, vse se tvarilo normalne, ale kdyz dala bud normalni televizni vysilani nebo jakoukoli streamovaci sluzbu, tak jel pouze zvuk, pripadne veskere infopanely (druh streamu, nazev, kolikata minuta, pauza, proste vse krom obrazu toho filmu/vysilani/serialu :-)) no hrklo ve me, ale proste jsem vedel, ze kdyz ostatni menu atd ukazuje normalne, ze to bude nejaka blbost.

Nakonec jsem se ďostal k restartu androidu, po najeti vse jelo uplne v pohode. Nechapu a treba na predesle Google Tv nikdy nic takoveho. Snad jen vyjimecne, prvotne me to teda pekne vylekalo.
Artass91
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 18. 9. 2023 07:19

To je jeden z těch důvodů proč jsem psal,že nechci Android. Kodi mám na Vero 4K+ a ani nevím, že ta krabička leží někde v TV stolku a výkonu má na rozdávání. Osobně považuju Android za zdroj problémů na čemkoliv a je jedno jestli je to TV, DAP a nebo telefon.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 18. 9. 2023 07:35

Samotný Android většinou funguje spolehlivě a bez problémů. Ty komplikace nastávají, když si výrobce TV udělá vlastní nadstavbu, UI rozhraní, když tvůrci aplikací dostatečně rychle nereagují na aktualizace systému apod.
Systém je to otevřený a tak si do něj může každý hrabat, jak se mu zamane.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 18. 9. 2023 07:52

Což je ovšem realita i u velkých výrobců jako Sony. Jejich restarty systému způsobené červeným tlačítkem jsou už legendou.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod michalko58 18. 9. 2023 07:56

Ano, moze sa stat, ze ked ma clovek novu TV, vselico tam ponahadzuje, poskusa a povyhadzuje a on ten system niekedy potrebuje restart aby sa spamatal.

Na druhu stranu, ak sa objavi nejaky problem v Androde je vysoka sanca, ze bude opraveny, co sa o uzavretych systemoch vzdy povedat neda.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Artass91 18. 9. 2023 08:08

Jo, souhlasim. Android, si myslim, vetsinou chteji konkretni lidi kvuli urcitym aplikacim a nebo si mproste zvykli. Pokud se to stane obcas, vyjimecne a pomuze obycejny restart, proste to zkousnu. Tezke je, kdyz clovek proste nevi, stava se to casto a popravde si nemyslim, ze jine systemy nemaji svoje mouchy.

Ja chtel Kodi, zadne dalsi krabicky, ovladace, prepinani na jiny vstup. Zvlast kdyz to casto pouzivaji deti a manzelka, kterym casto nevysvetlis, ze musi zapnout jeste toto, prepnout tamto, najet tam. Toto je pohodlne a (vetsinou) funkcni.

Ja uz ke konci vybiral jen mezi Philipsem a Sony, ale Sony proste mi prijde ze ma ceny uplne extra nahore a akce nebo slevy na ty dobre modely proste nebyvaji.
Artass91
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 18. 9. 2023 08:19

michalko58: Sony měla dlouhodobý několik let trvající problém (dost možná trvá), že pokud bylo aktivní tzv. "červené tlačítko", docházelo k náhodným restartům TV, poměrně častým. Řešilo se to vypnutím červeného tlačítka, ale to u většiny TV defaultně zapnuté a spousta lidí (včetně mé ženy) to aktivně používá. Hodně o tom problému najdeš i zde na fóru.

Artass91: jak jsem psal, ani nevím, že tam ta krabička je. Ovládá se to jedním ovladačem od TV (podpora HDMI CEC) a vzhledem k optmalizaci vyloženě pro Kodi je to svižnější, než na TV a má to mnohem delší podporu. Vyjde nový Android, nebude k dispozici na tvoji TV a většina aplikací obvykle s jejich aktualizací přestává fungovat.
Co se týče Sony, je to prémiová značka a spolu s Panasonicem má bezkonkurenčně nejlepší nastavení obrazu z výroby a nepotřebuje kalibraci obrazu, která tě vyjde na nějakých 5-6 tisíc, pokud to budeš chtít mít tip top. Navíc si tyto dvě firmy vybírají od LG ty nejlepší OLED panely s nejlepšími parametry. A za to se prostě platí.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Artass91 18. 9. 2023 08:55

Ja tomu naprosto rozumim, chapu ze za kvalitu se plati. Treba za nekolik let, az budu znovu resit Tv, jiz bude rozpocet adekvatni k cenam techto znacek. Momentalne mi za tu cenu prislo jako nejlepsi Philips 807. A i bez kalibrace je pro me ten obraz takovy, jaky si predstavuji (s kalibraci to urcite bude dokonale).
Artass91
Junior

Odeslat příspěvekod michalko58 18. 9. 2023 12:44

martas38 píše:michalko58: Sony měla dlouhodobý několik let trvající problém (dost možná trvá), že pokud bylo aktivní tzv. "červené tlačítko", docházelo k náhodným restartům TV, poměrně častým. Řešilo se to vypnutím červeného tlačítka, ale to u většiny TV defaultně zapnuté a spousta lidí (včetně mé ženy) to aktivně používá. Hodně o tom problému najdeš i zde na fóru.

Artass91: jak jsem psal, ani nevím, že tam ta krabička je. Ovládá se to jedním ovladačem od TV (podpora HDMI CEC) a vzhledem k optmalizaci vyloženě pro Kodi je to svižnější, než na TV a má to mnohem delší podporu. Vyjde nový Android, nebude k dispozici na tvoji TV a většina aplikací obvykle s jejich aktualizací přestává fungovat.
Co se týče Sony, je to prémiová značka a spolu s Panasonicem má bezkonkurenčně nejlepší nastavení obrazu z výroby a nepotřebuje kalibraci obrazu, která tě vyjde na nějakých 5-6 tisíc, pokud to budeš chtít mít tip top. Navíc si tyto dvě firmy vybírají od LG ty nejlepší OLED panely s nejlepšími parametry. A za to se prostě platí.

S cervenym tlacitkom tu, myslim, malo problem viacero vyrobcov a nielen Sony + Android. Ona to ale moze byt niekedy aj chyba konkretneho vysielatela.

Ak vyjde novsi system, aplikacie zvycajne normalne funguju este dlhe roky. to ti skor umrie TV, ako ti na Androide nepojde nejaka aplikacia. Naopak, pri uzavretom systeme ti moze zo dna na den prestat fungovat YT a nespravis s tym nic. Na androide to vies poriesit instalaciou nejakej inej aplikacie ako je oficialna.
Plne chapem, ze dedikovana skatulka byva lepsia ako nejake univerzalne riesenie, ale stoji to dalsie peniaze, je to dalsi pozierac elektriky, treba dalsi ovladac (CEC nie vzdy funguje spravne), prepinat vstupy a podobne. All in one je skratka pohodlnejsie, tym ale netvrdim, ze vo vsetkom lepsie.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Astim 18. 9. 2023 18:04

Dobrý den.V pátek jsem koupil Philips 65 oled 907 a při instalaci Kodi jsem narazil na problém,že televize nepřečte zip soubor na flešce.Televize našla film a zip soubor ne.Nahrál jsem tedy soubory na flešku samostatně zkusil jsem i jiné formátování a nic.Potřebuji nahrát repozitář cz/sk doplnků a nevím tedy co dál.Jak pročítám zdejší příspěvky tak tu řada lidí Kodi používá.Jak se vám podařilo zprovoznit Kodi na tv Philips?Předchozí tv Sony xf 9005 s tím problém nemá.Ta na flešce vše přečte.Poradíte někdo jak by se to dalo řešit?
Astim
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 18. 9. 2023 18:42

michalko58: já jsem se vyjádřil nepřesně. Nefungují pluginy ve starší verzi Kodi. Vyžadují novější verzi Kodi a ta existuje jen pro novější verzi Androidu, takže začarovaný kruh.
A právě pro ty pluginy si 95% lidí Kodi pořizuje, které to jsou ani myslím nemusím psát ;-)

Astim: Musíš to instalovat přímo v Kodi. Je to tuším Nastavení/Doplňky/Instalovat repozitář ze souboru. Nebo tak nějak, nejsem teď doma. A tam ti to Zip soubor přečte.
https://repo.xbmc-kodi.cz/
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jito 18. 9. 2023 19:34

Astim- nedoporučuji instalovat z Zip souboru- přijdeš o automatickou aktualizaci.
Vždy jde zadat on-line cesta k Zip souboru a autoupdate addonu bude funkční.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod michalko58 18. 9. 2023 19:46

martas38 píše:michalko58: já jsem se vyjádřil nepřesně. Nefungují pluginy ve starší verzi Kodi. Vyžadují novější verzi Kodi a ta existuje jen pro novější verzi Androidu, takže začarovaný kruh.
A právě pro ty pluginy si 95% lidí Kodi pořizuje, které to jsou ani myslím nemusím psát ;-)

Astim: Musíš to instalovat přímo v Kodi. Je to tuším Nastavení/Doplňky/Instalovat repozitář ze souboru. Nebo tak nějak, nejsem teď doma. A tam ti to Zip soubor přečte.
https://repo.xbmc-kodi.cz/

Ano, tie addony v Kody su zaujimave, ale ja som im akosi na chut neprisiel. Ten zacarovany kruh je neprijemny.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Astim 19. 9. 2023 13:38

Dík všem za odpovědi na můj dotaz. michalko58:Já to právě instaloval přímo z aplikace Kodi.Když jsem zasunul flešku do portu usb v televizi tak naskočilo info o flešce a podrobnosti o nahraném obsahu kde ty zip soubory nebyly vidět.Pak jsem spustil Kodi Nastavení/Doplňky/instalovat repozitář ze souboru zip.Potom ve výběru jsem kliknul na jednotku usb s těmi soubory a ty tam nebyly.Pak jsem zkusil to samé na tv Sony a tam ty soubory byly vidět v Kodi.Tak je to takové zklamání že tv.Philips vidí na flešce jen fotky a videa. jito:Já tak už používám Kodi řadu let a vždy když se aktualizuje nová verze a jsou nějaké nové addony a Kodi nefunguje,tak na stránkách xbmc -kodi jsou nějaké opravné fixy a zas jedu dál. On-line cesta k zip souboru by byla fajn,ale nevím jak na to co zadat a pod.Ale i tak díky za reakci na můj problém
Astim
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Astim 22. 9. 2023 15:20

Tak problém se zip soubory na tv Philips oled 907 vyřešen.Na radu od kolegy jito jsem zadal on-line cestu k souboru a tam už byl zip soubor funkční.Vše funguje jak má.Dík
Astim
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka