TCL 2023 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Zdenda78 7. 11. 2023 09:20

Xiri123 píše:Díky za info! Máš pravdu, pohledal jsem a lidi se tomu na různých fórech věnují, jde o CPU MTK MT9615, kterým je osazen i poslední model C845, uvidíme, jak případně C955. Každopádně lidi to zmiňují, že ten CPU nedokáže podat plných 4K120FPS, je tam nějaká interpolace, kdy to (asi AI?) do těch 4K doplní "uměle", ale prý to má vliv na kvalitu, tomu už úplně nerozumím. Každopádně ohledně vhodnosti panelů LG na hry, zejména přes GFNow musím plně souhlasit, dokonce téměř celý OLED 2023 lineup televizí od LG je dle https://www.nvidia.com/en-us/geforce/pr ... ors/specs/
pro G-sync certifikován, líbí se mi LG C3 2023, což je celkem skok, ale asi půjdu spíš touto cestou na jistotu, byť za víc peněž. Díky moc!

Zdravím,
jak to dopadlo? máš LG C3? Spokojenost? Taky to řeším a TCL 845 zvažuji. Primárně na hry, ale PS5 takže G-sync tam nevyužiji.
Zdenda78
Junior

Odeslat příspěvekod Xiri123 8. 11. 2023 13:03

Ahoj! Hele nespěchal jsem na to, s tou myšlenkou tohohle konceptu jsem si hrál tak půl roku a teď před Vánoci se blíží konečně doba realizace :-D nechávám vždy myšlenky uzrát, abych neudělal nějakou "hurá akci" spontánní a pak toho litoval. Čínské Minisforum nechci, skládám komp z bazarových komponentů s GPU, které jako externí konektor bude mít HDMI 2.1 a umožní mi 120 Hz, ty miniPC mají velkou poruchovost a prakticky neopravitelnost (odejde větráček a téměř konečná). Zároveň jsem se byl podívat u pár lidí, kteří 55"-65" mají a došel k závěru, že pokud bych takhle velkou telku měl (jako monitor k PC) stejně bych musel korigovat vzdálenost, jak blízko bych seděl. Takže ještě, že jsem se neunáhlil. Teď tedy vyhrává řešení pořídit nějakou 40"-50", chci sedět relativně blízko a mít pocit, že jsem do té hry "vtažen" :-D Tyhle menší velikosti jsou navíc levnější. No a díky fin. úspoře je TCL stále ve hře, G-sync co jsem koukal využije člověk hlavně při nízkých FPS, ale díky GFN v Ultimate a rychlému netu nečekám, že bych se s tím setkal, chci maximalizovat potenciál toho panelu o 120 Hz a počítám, že 4080ka, kterou GFN Ultimate využívá, to ve hrách zvládne :) . Takže bych úplně na LG nelpěl, je to otevřené, dám vědět.

Teď se ztrácím v záplavě nových modelů TCL C803 C805 C809 co jdou najít na heurece, máte někdo tušení, jaké jsou rozdíly v nich? Na jednom bulharském foru jsem našel, že základní označení je C805 a ty C803 C809 atd. jsou nějaká alternativní označení, ale rozdíly v nich přece být musí, ne? Díky za odpověď ;-)

link na to bulharské forum:
https://forum.setcombg.com/tcl-%D1%82%D ... 0-106.html
Xiri123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tielk100 8. 11. 2023 13:45

Mají být opravdu stejné jsou to jen pro jiné trhy a nebo pro nadnárodní prodejce.
tielk100
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 8. 11. 2023 14:02

U TCL bych byl velmi opatrný, protože např. starší modely C725 a C729 byly naprosto jiné modely - C725 QLED 50Hz, C729 QLED 120Hz.
Chce to pečlivě prověřit specifikace.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 8. 11. 2023 14:05

Pokud to píše Hristoslav, pak je to na 99 procent pravda.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 8. 11. 2023 14:45

Hristoslavovi věřím, nevěřím TCL :hmm:
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Papin88 9. 11. 2023 12:54

Dobry den, vybiram TV TCL 85C845 vs 85C805
Bude to klasicke vyuziti pres o2 tv.. zadne hry ale nemam ji na 3 roky.. diky za rady..
Papin88
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 9. 11. 2023 17:56

INFO:

Jak vše vypadá, tak u C845 (obdobně i C745) se postupně na trh budou probojovávat modely s novějším čipsetem Pentonic (značeno v názvu televizoru X2). Jsou tam nějaké výhody do budoucna, ale zároveň by aktuálně měla být přímo podporována vyšší frekvence pro Dolby Vision (120 Hz), a to pro hráčskou část.

C805, tj. nový nižší model by měl běžet přímo na Pentonicu.

Nový čipset dostávají samozřejmě i další modelové řady.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 9. 11. 2023 18:55

Papin88 píše:Dobry den, vybiram TV TCL 85C845 vs 85C805
Bude to klasicke vyuziti pres o2 tv.. zadne hry ale nemam ji na 3 roky.. diky za rady..

Obrazově velmi podobné TV, C805 s mírně nižším jasem oproti C845. Pro hovoří novější čipset a pokud by byla cena nižší o více než 10%, volil bych C805.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdenda78 9. 11. 2023 22:00

MgX píše:INFO:

Jak vše vypadá, tak u C845 (obdobně i C745) se postupně na trh budou probojovávat modely s novějším čipsetem Pentonic (značeno v názvu televizoru X2). Jsou tam nějaké výhody do budoucna, ale zároveň by aktuálně měla být přímo podporována vyšší frekvence pro Dolby Vision (120 Hz), a to pro hráčskou část.

C805, tj. nový nižší model by měl běžet přímo na Pentonicu.

Nový čipset dostávají samozřejmě i další modelové řady.

Bohužel se k novému čipsetu X2 nechce z TCL nikdo vyjadřovat, aby neposlali do kopru jejich aktuální skladové zásoby v ČR.
Zdenda78
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 9. 11. 2023 22:15

Proč do kopru?

C845 funguje na původním čipsetu dobře. Valná většina běžných kupujících rozdíl nepozná/neocení/byl by jim šumák.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod S4nt4 9. 11. 2023 22:58

Od 9 mesice udajne bezi vyroba verze X2 v Polsku. Neni to zadny vymysl a ty francouzske 845X2 s Pentonic cem jsou realne kusy co ma par lidi doma.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 10. 11. 2023 08:00

Kdybych neměl informaci ověřenou, nedávám ji sem.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 10. 11. 2023 09:01

Jen tak pro zajímavost sem hodím starší článek o návštěvě továrny TCL v Polsku. Docela mě zaujal test gumovou paličkou. Bych řekl že do toho mlátí až moc�.https://www.cnews.cz/clanky/tcl-tovarna ... niled-x10/
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdenda78 10. 11. 2023 09:22

MgX píše:Proč do kopru?

C845 funguje na původním čipsetu dobře. Valná většina běžných kupujících rozdíl nepozná/neocení/byl by jim šumák.

Do kopru jsem myslel, že když budou v popisu uvádět lepší procesor X2 a cena bude stejná, nebo podobná, nikdo si již X1 nekoupí, pokud neseknou cenu. A je jedno, jestli to mu někdo rozumí, nebo ne. Nový procesor budou pro všechny vždy větší lákadlo :-). Ostatně i další výrobci TV vždy vyzdvihují nové procesory v každém popisu.

Jinak jsem položil dotaz přes FCB TCL a na trhu jsou, jen je otázka, kde? :-)
TCL Electronics
Dobrý večer,
děkujeme za Váš zájem. Už jsou v trhu.

-- 10. 11. 2023 08:23 --

MgX píše:Kdybych neměl informaci ověřenou, nedávám ji sem.

Já tI věřím, jen si myslím, že se logicky snaží doprodat staré zásoby. Pak teprve začnou propagovat nový procesor. Dělal bych to stejně .-)
Zdenda78
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka