TCL 2023 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 10. 11. 2023 09:26

Anebo málo :-)
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Buccaneer87 10. 11. 2023 12:40

Zdravím...hledám TV na přehrávání filmů a hraní na xbox series x. Zatím se rozhoduji mezi TCL 65C845 a TCL 65C805. Je svítivost a reproduktory na C805 dostačující? Nebo by jste mi doporučili nějaký úplně jiný model?

Co mě zarazilo, tak na internetu je jen pár obchodů, které nabízejí C805. Ostatní obchody mají C809. Je to úplně ta stejná TV? A taky v tom odkazu na to bulharský forum tam je přehled jednotlivých modelů a ve sloupci s C805 je v technických parametrech u obnovovací frekvence 120/144Hz napsáno červeně (50-120Hz). U jiných modelů to není. Nevíte co by to mohlo být?

Předem děkuji za odpověď.
Buccaneer87
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S4nt4 10. 11. 2023 13:22

Cokoliv s Pentonicem nebo LG SOC bude idealni volba pro Xbox. Vse funguje jak ma.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ali4ee 11. 11. 2023 09:47

Potreboval by som poradiť - známy si kúpil 55C805, experimentoval s ňou a dostal sa do SAFE mode - cyklicky sa mu menia farby na celej obrazovke, vľavo dole má SAFE Mode nápis, nad tým má PM a počítanie času, ako dlho je v tomto režime. Na diaľkové TV nereaguje. Ak TV vypne, pri zapnutí má červenú obrazovku s nápisom P MODE a potom sa mu už len cyklicky menia farby. Ako sa dostať z tohto režimu TV? Vďaka.
Ali4ee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 11. 11. 2023 11:59

Dotaz zní… co bylo cílem experimentu, že to došlo takto daleko? To asi nebyla náhoda, že?
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod S4nt4 11. 11. 2023 12:57

Neco podobneho se resilo na XDA foru. Rucni laborovani s FW, do Pentonicu dal fw v500 pro starsi SOC. V tomhle pripade bohuzel servis TCL.

-- 11. 11. 2023 12:10 --

„Obnovení TCL 50C805K bez dálkového ovládání
Pokud nemáte dálkové ovládání TCL 50C805K, váš televizor vstoupil do smyčky restartu nebo nereaguje, můžete TCL resetovat do továrního nastavení pomocí fyzických tlačítek na zadní, spodní nebo boční straně televize.
1- Nejprve najdeme tlačítka napájení, zvýšení hlasitosti a snížení hlasitosti TCL 50C805K.

Musí být umístěny na zadní straně televizoru, na jeho pravé straně nebo ve spodní části obrazovky TCL.
2- Dále odpojíme TCL 50C805K od elektrického proudu, vytáhneme ho ze zásuvky nebo vypneme vypínač na pásku, kde je připojen, abychom jej nechali bez elektřiny.
3- Stiskneme současně tlačítka napájení a snížení hlasitosti TCL 50C805K, držíme je stisknuté a připojíme televizi TCL k elektrickému proudu.
4- Podržíme tlačítka napájení a snížení hlasitosti, aniž bychom je kdykoli uvolnili, dokud neuvidíme logo TCL nebo logo Android TV.

Ve chvíli, kdy vidíme logo, můžeme tlačítka uvolnit.
5- Televizor TCL 50C805K se restartuje a obnovení továrního nastavení bude trvat několik minut nebo sekund. Po obnovení jej budeme muset znovu nakonfigurovat, vybrat jazyk, internetové připojení, naladit kanály, nainstalovat aplikace nebo nakonfigurovat zařízení Bluetooth.'

Snad to pomuze. Postup z XDA
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Papin88 12. 11. 2023 19:37

Objednal jsem 85C845 z datartu vip za 52.300kc nebylo co resit.. Vcera mi ji dovezli a mam verzi X2, uz mi visi na zdi a je to parada..
Papin88
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zdenda78 12. 11. 2023 19:54

To je slušná velikost. :-) Z jaké vzdálenosti se na to díváš?
Zdenda78
Junior

Odeslat příspěvekod ZPeter 12. 11. 2023 21:15

Ahoj,mam novu tcl c935 a celkom zapasim z webovym prehliadacom.S ktorym sa vam najlepsie pracuje? A pouzivate do,ci ste dokupili klavesnicu?
ZPeter
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 12. 11. 2023 21:23

Zápasím snad s každým webovým prohlížečem u každého televizoru. Prostě mně nějak nesednou, nevyhovují. Pro ovládání lze využít vícero typů klávesnic. Pro rychlé nasazení mám přenosnou malou bezdrátovou od Logitechu.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod ZPeter 12. 11. 2023 21:31

Ved toto,je to moj prvy androidovy tv a myslel som,ze to bude jednoduchsie.Stiahol som "zakladny web.prehliadc" nieco ako google a este "webontv" ale ani jeden nic moc...
ZPeter
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Papin88 13. 11. 2023 07:43

85” mam pokoj 70m2 takze puvodni 50” uz byla mala pred 7 lety co ji mam.. Jinak gauc mame 3m od tv a prijde mi to v pohode. Jedine co jsem cekal lepsi a ksem zklamany je zvuk.. na to ze to ma 70w a woofer tak musim zapojit zpet soundbar. Zvukove nastaveni je tam velmi skromne a temer bez jakekoli zmeny ze ktete bych rekl wau
Papin88
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 13. 11. 2023 09:33

Já teď nedávno reklamoval c845 s nefunkčním 60w subwoofrem. Jsi si jistý že ti funguje? Když přepínám zvukové profily rozdíly jsou značné
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xakrurychle 13. 11. 2023 10:59

Mám "potíže" s AirPlay na C845. Respektive, jsem třeba v YT applikace a pustím AirPlay z mobilu, když AirPlay vypnu, systém mě nevrátí do YT aplikace, ale AP se vypne, skočí na mě default stránka s informacemi o AP, musím dát tlačítko zpět a manuálně prostě zas přejít tam, kde jsem byl... je to SW bug? Má to tak být? Je to dost "nevychytaná" věc.
xakrurychle
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 13. 11. 2023 11:21

Toto bych asi neřešil. Osobně mě YT rozčiluje v tom, že když mám na TV (Android OS - Sony), dva účty pro televizor, pak se mně, jako hlavní osobě (hlavní/prvně navolený účet), zobrazují na Home Screenu videa z druhého účtu, nikoliv z mého. Proč tam tedy mám možnost udělat dva profily, když vidím náhledy videí někoho jiného?

Tebou zmíněné jsem právě zkusil na Sony TV, tam pokud rozkoukám něco na YT, spustím třebas fotky přes AP a následně AP ukončím, pak se vrátím dokoukání videa na YT. Pro úplnost... na Sony budu mít asi jinou verzi Google TV OS, což může také přispět k rozdílnému chování.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka