TCL 2023 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 14. 11. 2023 13:20

Zdenda78 píše:A jak to dopadlo? Už máš zpět z reklamace? Jak se vlastně reklamuje velká TV TCL? Předpokládám, že krabici již nemáš. Musí se to někam odvézt? Posílat je asi nereálné.

Reklamoval jsem přímo u TCL, zavoláš nahlásíš problém a oni ti mailem pošlou odkaz kde vyplníš údaje. Pak tě kontaktuje servis a domluví se s tebou kdy si pro tv přijedou. Já krabici měl tak jsme to dali do ní, jinak se to balí do strečky. Ovladač, stojan, šňůra od napájení zůstává u tebe doma. Borec byl ze značkového servisu Samsung a v podstatě jenom jezdí po ČR a tv s vadou vozí do jejich centrály v Liberci nebo Trutnově(teď si nemůžu vzpomenout). Vadu jsem nahlašoval 2.10, pro tv si přijel 16.10 a podle servisního listu byla opravena 19.10 to byl pátek. 22.10 ráno v 7:30 jsem měl telefon že stojí s tv před barákem, no náhodou jsem byl doma. Domů už to poslali přepravcem. Takže nic nikam nevozíš s ničím se netaháš. Předpokládám že pokud bys neměl krabici tak ti to doveze přímo servis, popřípadě ti to strčí do nějaké své vlastní.
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdenda78 14. 11. 2023 14:42

A C805 má kalibraci z výroby? Když zmiňuješ C845 bez kalibrace?
Zdenda78
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 14. 11. 2023 14:49

Nemá, myslím dodatečnou profi kalibraci, jako dělá např. tady na fóru přítomný @riddle, což samozřejmě obnáší nějaké náklady.
Není to nezbytné, ale dokáže to z dané televize vytáhnout maximum.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdenda78 14. 11. 2023 15:07

myslel jsem si to. Pak si ale může nechat udělat kalibraci i na C845, ne? :-)

"Pak je tu otázka, zda nepřinese lepší obrazový výsledek C805 s provedenou kalibrací než zhruba ve stejné ceně C845 bez kalibrace."
Zdenda78
Junior

Odeslat příspěvekod xakrurychle 14. 11. 2023 15:12

Kolik takova kalibrace stoji?
xakrurychle
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 14. 11. 2023 15:15

Napiš riddle. Cena bude odlišná... dle TV, dle vzdálenosti atp.

A nezapomeňte, že u některých TV se kalibrace může po resetu minimálně částečně vytratit. Osobně bych kalibroval až po nějaké době od zakoupení.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 14. 11. 2023 15:18

Zdenda78 píše:myslel jsem si to. Pak si ale může nechat udělat kalibraci i na C845, ne? :-)

To samozřejmě může, ale už je cenově zase někde jinde.

Nedokážu říct, kolik stojí kalibrace, ale je to dost individuální podle času stráveného při kalibraci a až do jaké hloubky se kalibruje.

-- 14. 11. 2023 14:20 --

MgX píše:Napiš riddle. Cena bude odlišná... dle TV, dle vzdálenosti atp.

A nezapomeňte, že u některých TV se kalibrace může po resetu minimálně částečně vytratit. Osobně bych kalibroval až po nějaké době od zakoupení.

Co vím, tak kalibrační soubory se zálohují, dají se znovu obnovit po továrním resetu TV, ale asi to není na dvě kliknutí.
Jiná situace je např. u záruční výměny základní desky nebo panelu, tam se musí celý proces udělat znovu, protože vstupní parametry budou jiné.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 14. 11. 2023 16:58

Zdenda78 píše:myslel jsem si to. Pak si ale může nechat udělat kalibraci i na C845, ne? :-)

"Pak je tu otázka, zda nepřinese lepší obrazový výsledek C805 s provedenou kalibrací než zhruba ve stejné ceně C845 bez kalibrace."

Rozdíl v ceně mezi 805 a 845 jde právě použít k uhrazení profi kalibrace.
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Buccaneer87 15. 11. 2023 17:43

Tak c805 právě dorazila tak uvidíme. Jen se chci zeptat. Kde prosím najdu tlačítko na vypnutí mikrofonu? Údajně by někde na tv mělo být ale asi sem slepej. Diky
Buccaneer87
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S4nt4 15. 11. 2023 17:58

Spodni hrana. Jak je logo TCL, leva strana nahmatas maly prepinac.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Buccaneer87 16. 11. 2023 12:52

S4nt4 píše:Spodni hrana. Jak je logo TCL, leva strana nahmatas maly prepinac.

Supr díky :) když vypnu mikrofon, tak tv napíše, že je mikrofon deaktivován a rozsvítí diody u loga Tcl. Což dle informací z netu by tak mělo být, že když je vypnutej mikrofon, tak svítí diody. Ale když tv vypnu ovladačem a znovu zapnu, tak už se diody nerozsvítí...znamená to, že se automaticky mikrofon zapnul?? Protože když vypnu tv kompletně z el. sítě a znovu zapnu, tak po najetí TV napíše, že je mikrofon vypnutý a diody svítí...tak tomu moc nerozumím. Díky
Buccaneer87
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 16. 11. 2023 13:00

Jestli je ten přepínač mechanický, tak se mikrofon znovu sám nezapne.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ali4ee 16. 11. 2023 13:36

Ďakujem za nakopnutie. Podarilo sa mu TV vrátiť späť do normálneho režimu.

Apropo - TV má len jeden fyzický vypínač, nemá fyzicky ovládanú hlasitosť. Takže známy skúšal len to jedno tlačítko. V návode vraj nie je ani zmienky o fyzickom tlačidle na TV.

S4nt4 píše:Neco podobneho se resilo na XDA foru. Rucni laborovani s FW, do Pentonicu dal fw v500 pro starsi SOC. V tomhle pripade bohuzel servis TCL.

-- 11. 11. 2023 12:10 --

„Obnovení TCL 50C805K bez dálkového ovládání
Pokud nemáte dálkové ovládání TCL 50C805K, váš televizor vstoupil do smyčky restartu nebo nereaguje, můžete TCL resetovat do továrního nastavení pomocí fyzických tlačítek na zadní, spodní nebo boční straně televize.
1- Nejprve najdeme tlačítka napájení, zvýšení hlasitosti a snížení hlasitosti TCL 50C805K.

Musí být umístěny na zadní straně televizoru, na jeho pravé straně nebo ve spodní části obrazovky TCL.
2- Dále odpojíme TCL 50C805K od elektrického proudu, vytáhneme ho ze zásuvky nebo vypneme vypínač na pásku, kde je připojen, abychom jej nechali bez elektřiny.
3- Stiskneme současně tlačítka napájení a snížení hlasitosti TCL 50C805K, držíme je stisknuté a připojíme televizi TCL k elektrickému proudu.
4- Podržíme tlačítka napájení a snížení hlasitosti, aniž bychom je kdykoli uvolnili, dokud neuvidíme logo TCL nebo logo Android TV.

Ve chvíli, kdy vidíme logo, můžeme tlačítka uvolnit.
5- Televizor TCL 50C805K se restartuje a obnovení továrního nastavení bude trvat několik minut nebo sekund. Po obnovení jej budeme muset znovu nakonfigurovat, vybrat jazyk, internetové připojení, naladit kanály, nainstalovat aplikace nebo nakonfigurovat zařízení Bluetooth.'

Snad to pomuze. Postup z XDA

-- 16. 11. 2023 13:41 --

Známy testoval C845 a C805. C845 vrátil, lebo našiel jeden vypálený pixel - v hornom čiernom páse bol červený pixel pri sledovaní Netflix a to len pri niektorých filmoch. Kvôli tomu pixelu TV vrátil. Mal aj problém s Kodi - C845 zamrzla, keď vypol Kodi. Keď z Kodi vyšiel cez tlačítko "Home", C845 normálne fungovala.
C805 nemá žiaden problém s Kodi pri jeho ukončení. C805 sa mu zdá svižnejšia.
Ali4ee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 16. 11. 2023 13:46

Buccaneer87 diody s vypnutým mikrofonem neřeš. Je to pokaždé trochu jinak s každým novým FW, resp. systémovou aplikací.

Někde jsem slyšel, že údajně dle požadavku Google, to při vypnutí má svítit. Což otravuje. Ale pokud vím, vypnout to nelze. Paradoxně stavovou LED ovlivním v nastavení, ale pokud se aktivují tyto, tak už ne.

Tudíž buď aktuálně rád, že Ti to nesvítí pořád. Mně u TCL C845 při vypnutí mikrofonu šoupátkem, LED svítily stále.

Mikrofon na TV máš deaktivován.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod TheSubways 24. 11. 2023 14:42

Je TCL 75C745 za 27k Kč dobrý kup? Jsem rozhodlý pro nákup TCL, nicméně nevím, zda se vyplatí připlácet 9 tisíc za TCL 75C805.

Použití na Netflix, IPTV a PS5.

Moc děkuji za případnou radu.
TheSubways
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka