TCL 2023 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Lostman1971 7. 12. 2023 13:42

Prosím o radu, mám čerstvě TCL 65C845 a nedaří se mi zprovoznit ovládání hlasem přes vestavěný mikrofon. Tj. nereaguje na příkaz "OK GOOGLE ani Hej Google“
Postupoval jsem i podle tohoto návodu a nic. (Mikrofon mám samozřejmě zatnutý, učet GOOGLE aktivní)

Před použitím této funkce zapněte vestavěný spínač MIC (vedle tlačítka napájení).
V režimu Google TV stiskněte tlačítko Google Assistant na dálkovém ovládání.
Vyberte „Ano, souhlasím“.
Aktivujte ji vyslovením „Hej Google“.

Read more: https://manuals.plus/cs/tcl/75-c845-min ... z8LCs1aWHj

Díky za radu.
Lostman1971
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 7. 12. 2023 14:08

Zkus přepnout prostředí do angličtiny. Tam překontroluj nastavení vztahující se k ovládání hlasem a vyhledávání hlasem. Následně v anglickém prostředí zkus hlasové vyhledávání/ovládání.

Pak dej vědět.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod xakrurychle 7. 12. 2023 15:05

tombas píše:Proběhla nějaká aktualizace? Systém, aplikace v TV, aplikace v telefonu?

Na telefonu ne a jestli system samovolne nevim, ale ja jsem neaktualizoval vedome nic.
xakrurychle
Junior

Odeslat příspěvekod S4nt4 7. 12. 2023 15:15

K zmenam/problikavani jasu. Vim, co seamiak mysli. Ma teda jiny SOC nez C805, coz me zarazi. Tohle byla jedina vec, ktere jsem si vsiml - velmi spatna, prvotni FW V018. Po instalaci FW 062 vse vyreseno. Vzdy stejne nastaveni kino, local dimming maximum. Podotykam, u uplne noveho SOC jsem s timhle pocital. Taky jsem veril, ze prijde hodne aktualizaci, momentalne 1. V aktualnim stavu s FW062 - bez vyhrad.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 7. 12. 2023 18:40

Lostman1971 píše:Prosím o radu, mám čerstvě TCL 65C845 a nedaří se mi zprovoznit ovládání hlasem přes vestavěný mikrofon. Tj. nereaguje na příkaz "OK GOOGLE ani Hej Google“
Postupoval jsem i podle tohoto návodu a nic. (Mikrofon mám samozřejmě zatnutý, učet GOOGLE aktivní)

Před použitím této funkce zapněte vestavěný spínač MIC (vedle tlačítka napájení).
V režimu Google TV stiskněte tlačítko Google Assistant na dálkovém ovládání.
Vyberte „Ano, souhlasím“.
Aktivujte ji vyslovením „Hej Google“.

Read more: https://manuals.plus/cs/tcl/75-c845-min ... z8LCs1aWHj

Díky za radu.

Máš TV přidanou do aplikace HOME? Podívej se tam do nastavení zařízení, případně bude potřeba propojit Google Home s TCL Home přes "nastavení > služby > Spolupracuje s Google Assistant > TCL Home...
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lostman1971 8. 12. 2023 00:04

Tak přepnutí v menu na Angličtinu a OK Google funguje.
Lostman1971
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bob Lee 8. 12. 2023 11:31

Prosím o radu/zkušenost. Mam 50C631 a modul CAM803 (na doporučení TCL podpory, protoze puvodni Skylinkova karta se chovala spatne = stejne jako ted CAM). Pri prepinani programu nebo i zcela nahodne se TV restartuje nebo zasekne - zamrzne. Prodleva pri vypnuti je taky strasne dlouha. Existuje reseni? Na podpore TCL mi stale opakuji, ze poslou servis (uz vymenen cely pocitac a stale stejne) a nic jineho (ani odstoupit od smlouvy) nelze. Dekuji Bob
Bob Lee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lostman1971 8. 12. 2023 15:21

Další dotaz začátečníka. Nejde mi připojit televize 65p845 do TCL Home. Jsem na stejné Wi-Fi (MagiConnect ji vidí a povoleni přístupu aplikace je zapnuté) a TCL Home ji nenajde. Nevím, kde je problém. Díky za radu .o)
Lostman1971
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 8. 12. 2023 15:47

TCL home by měla fungovat mj. jako dálkové ovládání a komunikuje s TV přes BT. Zapni v mobilu i na TV BT, pak dej v aplikaci "přidat zařízení" a buď vyhledat automaticky nebo ručně vybrat ze seznamu Smart TV.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 8. 12. 2023 20:43

Bob Lee píše:Prosím o radu/zkušenost. Mam 50C631 a modul CAM803 (na doporučení TCL podpory, protoze puvodni Skylinkova karta se chovala spatne = stejne jako ted CAM). Pri prepinani programu nebo i zcela nahodne se TV restartuje nebo zasekne - zamrzne. Prodleva pri vypnuti je taky strasne dlouha. Existuje reseni? Na podpore TCL mi stale opakuji, ze poslou servis (uz vymenen cely pocitac a stale stejne) a nic jineho (ani odstoupit od smlouvy) nelze. Dekuji Bob

No, osobně bych zkusil starší fialový IRDETO SMIT modul s původní ICE kartou, pokud něco takového máš. Jestliže jsou tam problémy, pak bych telku právě s tímto modulem resetoval do přepravního nastavení a následně znovu nastavil a naladil. U některých firmwarů a typů TV, lépe než fialový IRDETO SMIT modul, fungoval TechniSat TechniCrypt.
https://avmania.zive.cz/moduly-pro-sate ... iky#part=1

Je to nutné vyzkoušet a vždy záleží i na aktuální FW příslušného modulu. Někdy jej lze aktualizovat přes družici.

No a pak jedna taková boční informace. Na moji Sony je teď nový OS od Google. A když si přečtu, co se řeší, tak jeden bod obsahuje zprávu, že u určitých televizorů dochází k problémům u interního tuneru, teoreticky ve spolupráci s modulem. Protože některé problémy jsou provázané, je dost dobře možné, že technici TCL o něčem podobném ví, ale nemohou to komunikovat dál, protože firemní strategie a zásady interních komunikací v návaznosti na Google. Z mé strany se ale jedná opravdu jen o spekulaci, a to protože vím, že některé věci prostě přesahují jednu značku, právě u Google TV OS.

No a dále. Jestliže pozoruješ zpomalení a záseky. Doporučuji odpojení TV od zdroje napájení na více než pět minut. Po následném zapnutí nic nedělej, nikam nevstupuj, jen proveď restart. Mělo by to jít teoreticky dlouhým podržením tlačítka pro vypnutí TV na ovladači s následnou volbou RESTART. Po restartu nechoď nikam jinam než rovnou vejdi do živého vysílání, tedy přepni TV na interní satelitní tuner. Ověř výsledek snažení a dej sem zprávu.

-- 8. 12. 2023 19:45 --

Lostman1971 píše:Tak přepnutí v menu na Angličtinu a OK Google funguje.

Paráda, radost. Předpokládám, že když to vrátíš zpět na CZ prostředí, máš smůlu a zase nic, že ano?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Lostman1971 9. 12. 2023 10:23

Ano je to tak, po vrácení do češtiny OK GOOGLE nefunguje, ale je mi to divné, protože v této reklamně ji borec ovládá hlasem i nastavenou na češtinu. https://www.youtube.com/watch?v=5MNF_bAeOws
Lostman1971
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 9. 12. 2023 10:38

alexandr bray na AVmania.cz píše: Hlasové ovládání bez ovladače si vyzkoušíte u cizího jazyka prostředí (typicky angličtiny). Našinec s mateřštinou má smůlu. Vyhledávat jde. Bohužel stejně jako jinde u platformy Google TV nevyhledáte jednoduše aplikace v obchodě s nimi.

-- 9. 12. 2023 09:39 --

Někdy záleží na verzi softwaru. Však si napiš na podporu, zda něco vymysleli.

Toto opět není jen u TCL, je to věc, která jde zřejmě od Google.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Vla Bar 10. 12. 2023 16:05

Zdravím ve spolek.
Měl bych na znalé prosbu …
Přešel jsem na TLC z LG a nepřišel jsem na to, jak a zda vůbec lze pozastavit obraz v pozemním či sat vysílání.
U LG tomu říkali Timeshift. Další funkcí byla i možnost záznamu.

Děkuji za pomoc.
Vla Bar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Šimy 10. 12. 2023 19:20

Zdravím. Jaký je prosím vás rozdíl mezi tcl c735 a c745, oboje v 65”? Dohledal jsem někde na srovnávacích snad ze jedna je starší model ale parametry stejně..až na index kvality obrazu kde je to asi o 700bidi víc pro c745, ale jak moc to souhlasí..
Šimy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 10. 12. 2023 20:14

https://www.displayspecifications.com/e ... ca332584f3
C735 má trochu lepší zvuk
C745 má lepší a jasnější obraz s lokálním stmíváním
tombas
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka