TCL 2023 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 6. 2. 2024 10:59

Ohledně X1 a X2 četls pár příspěvků dozadu?
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod paveeeel 6. 2. 2024 11:06

Ked v tomto fore do "hledání v tomto tématu..." napisem X2 nenajde mi to ziadne vysledky, ale mas pravdu, prispevky existuju. Ok, idem si to prelistovat rucne.
paveeeel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 6. 2. 2024 11:12

paveeeel píše:Ahojte, rozmyslam, ze si kupim 65C845 . Co myslite, je uz vo vsetkych shopoch novsia verzia 65C845 X2 alebo mozu mat niekde este na sklade starsiu verziu?

65C845 je aktualne mozne kupit za 24.5k CZK. Alternativne rozmyslam este nad 65U7KQ za 21.2k CZK. TV budem pouzivat na netflix / herny monitor k PC. Stoji C845 za rozdiel tych 3000 korun?

Hisense 65U7KQ není přímá konkurence TCL C845, je to ve všech ohledech nižší model, i když výborný. Zaměř se na Hisense 65U8KQ https://www.alza.cz/65-hisense-65u8kq-d ... htm?evt=ac
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Amos 6. 2. 2024 12:12

Viktor Viktorovic píše:Ahoj,

minuly piatok som objednal 55c845 na Alze a dorazila X1.
Napr na mall.cz maju Product Information Sheet kde uvádzaju Identifikační značka modelu 65C845X2/55C845X2

az mi alza vrati peniaze skusim to na mallu..

Dnes došla z Mall 55c845 X1. Tudíž ji budu vracet. Sice se slevou vyšla na 18900, ale je to X1 :(
Amos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Majkl777dsadsddas 6. 2. 2024 12:42

Pokorně Vás všechny zdravím. Já se tu trošku vyleju s dovolením.

Po 8 letech jsme s ženou usoudili, že by to chtělo trošku větší obraz pro ty naše staré oči a tak jsme se rozhodli, si ten barevný nesmysl pořídit nový.

Nejsme nikterak nároční, chtěli jsme 55' alespoň 100 HZ, sem tam něco zahrát a na něco kouknout v krásné kvalitě. Vždy jsem měl LG, Samsung, bez problémů.
Priority se mění a dávat 60 tisíc za TV, která byla podle našich představ se nám nechtělo.
Po všech možných recenzích, video testech a doporučeních, jsem sice se skepsí, ale i s nadějí a větší důvěrou než jakou jsem měl dříve k tomuto výrobci(doba se přeci jenom posunula), a budgetem 25 tisíc uchýlil k nákupu TCL 65C845.Že já vůl to dělal :)

Nebudu to moc rozepisovat, komu by se to chtělo číst?! Tak aspoň takhle.
Televize dorazila, (PLANEO ELEKTRO).Obrovská krabice, euforie, radost.
"Ty jo ona je velká, krásný desing a ta černá?!'!"
Nemohu se dočkat, až si na ní pustíme třeba nový avatar v perfektní kvalitě. Jenže po pár minutách si všímám červené tečky přímo uprostřed obrazovky. Vypnu Tv zapnu Tv uf, tečka zmizela. Zapínáme znovu...1-2 minuty a kuk, jsem tam ZASE:)
Následuje výměna hdmi kabelu, restart tv, obnova nastavení obrazu. Kalibrace pixelu a obrazu. Nic nepomáhá. Televizi jsme prostě nechtěli hned vracet, docela jsme se i těšili. "Třeba to je jen prkotina."
Reklamace - Verdikt - Vadný panel. Momentálně čekám až si pro ni přijedou ->Zlost, frustrace a důvěra zase na nule.
Od té doby jsem televizi začal víc zkoumat a více se zajímat o technologii kolem. A mám podezření, že ten můj kus je: Vystavený exemplář, který někde svítil 24/7.Nebo kus vrácený ve 14 denní lhůtě bez nějaké preciznější příjímací a výstupní kontroly PLANEA s tím, že už si toho předchozí uživatel všiml. Spadla při přepravě a nebo, což je pro mě asi nejpřijatelnější teorie a tou je, že TCL je prostě SH1T!
Přirovnal bych to k čínským napodobeninám originálních výrobku z wishe. Má to perfektní čísla, super reklamu, ale kvalita je minimálně mizerná. Pořád doufám, že se pletu..
Ta cena mi mohla hodně napovědět, ale jak říkám televize už není vůbec priorita a i těch 25 je momentálně hodně za tenhle odpad.

Aktuálně pozoruji při tmavém obrazu po stranách prosvítá jas bílou barvou směrem ke středu ve tvaru jakoby rohlíku. Při všech vstupech.
Ve vrchní části televize se při rychlejším obrazu přes celou její délku("INTELIGENTNÍ" systémy OFF) obraz láme jako přes zrcadlo a to jsou jen ty neduhy, co jako naprostý televizní amatér pozoruji a které jsem začal pozorovat až na základě toho červeného pixelu. 80% běžných lidí jako já, kteří nic zkoumat nebudou zřejmě nic nepoznají a tohle je celkem strašidelné?!

Opravdu jsou všechny kusy takhle mizerné a nekvalitní ? Celkem mě to i zajímá a mám v plánu zajít někdo do obchodu, abych to zjistil. A vůbec bych neřešil jestli je daná věc X1 nebo X2, v první řadě by vás měl zajímat fakt, jestli ten výrobek vůbec funguje jak má :) Pokud nejste hráči tak x1 by mohla byt jistější co se obrazu týče. X2 není ještě vychytaná a pochybuju, že nějaký UPDATE opraví ty chyby co mám já. Nemožné. Jen mazání medu kolem pussynky.
Snaží se překonat konkurenci cenou a výkonem a to při technologiích a postupech které v TCL mají a montážníky z Polska za 10 hrubého nikdy nedokážou. Kvalita se dřív nebo později projeví. Mně v tomhle případě hodně brzy. Sám jsem ji dával 2 roky, ne 2 týdny.
Obraz mi přijde jakoby rozhádaný pocitově, panely snad nejsou ani souměrně vedle sebe nanometricky přesně, ale to už možná ze zlosti přeháním.

Absolutně se na ní nemohu dívat, mám jen zlost a to nemluvím o zvuku , který při hlasitosti 25 a vypnutých veškerých basech rezonuje s celou televizi i při hudbě jako je Eva a Vašek. Snad i ten sub je zničený..nebo nekvalitní ? .. těžko říct..
To že musíte pokaždé znova spojovat bluetooth zařízení s televizí už je jen pomyslná třešnička na téhle parádní reklamní magii s názvem TCL 65C845. O:-)
Neříkám že se to nemůže stát u jiné značky, ale? Ale .. nedoporučuju tuhle televizi ani náhodou a lituju, že jsem se nechal ovlivnit. Pokud chcete opravdu klid a kvalitní tv připlaťte si a nebo se na televizi úplně vyserte. Stála mě momentálně 5 let života.

Omlouvám se je to psáno z vášně. Buďte zdraví
Majkl777dsadsddas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jarešek 6. 2. 2024 13:25

Tak tohle zamrzí, dnešní doba je šílená. K..ví všechno, od mixérů po auta. Není to jen Čína.
Kdysi jsi koupil např. ledničku a měl si ji bez problému půl života, dnes ti zdechne týden po záruce. Za Samsung S24U dáš raketu, aby jsi zjistil, že to je předražená marketingová mr.ka, která má problémy s fotoaparáty a displejem, hlavně že má titanové plátky po obvodu. Dnes ti opravdu máloco udělá radost, jede se na spotřebu-kvantitu. Kupovat je třeba každý rok nový klump, hlavně že mají řeči o udržitelnosti a zeleném údělu.
jarešek
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 6. 2. 2024 13:41

Tohle musí být fakt smůla na kus.
Ano, TCL má s kvalitou trochu větší problémy než třeba Samsung nebo LG, ale zase to není tak, že každý kus je vadný.
Ten červený pixel by mohlo vyřešit zakázání Game mode na všech vstupech HDMI. Podsvícení je opravdu kusová záležitost a tam záleží na štěstí.
Žádný prodejce TV před odesláním nekontroluje, prostě pošle bednu a hotovo.

Pravda je, že X1 nebo X2 by nemělo být rozhodující pro to, zda si TV nechat nebo vrátit, zvlášť pokud není primárně na hry z konzole.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 6. 2. 2024 15:49

Majkl mě by zajímalo za kterou značku se podle tebe výplatí připlatit abys dostal lepší kvalitu. Mě se po 5 letech podělalo podsvícení u Philipsu, když sem hodil řeč se servisákem bylo mi řečeno že by si v žádném případě nekoupil Samsung. V mojí nejbližší rodině se po skončení záruky porouchaly 2ks LED LG v rozmezí pár měsíců, přestaly přijímat signál z antény. Znám týpka který vychytal 3ks top modelů OLED od Sony s vadou, žádná mu nevydržela víc jak 3-4měsíce. Vždy problém s panelem.
Podle mě pokud jsi nevychytal na tv nějakou super cenu měl jsi ji vrátit, navíc o tomhle problému s vadným panelem se tu psalo( ano to jsi nemohl vědět). Nebylo by k zahození pokud to jde nějak zjistit kolik má tv naběháno v servisním menu. Jinak TCL má po registraci záruku na 5let, takže oproti jiným značkám máš aspoň nějakou naději že v případě poruchy se s tebou bude někdo bavit.
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 6. 2. 2024 18:29

Majkl777dsadsddas OK. Žil jsem několik dlouhých týdnů s TCL C845X1 a po dořešení problémů, které způsobovala aktualizace aplikace Google TV, byl jediným zádrhelem prográmek Kodi. Jinak nic. Telka fungovala bez konfliktu, obraz mě za tu cenu opravdu neurážel, stejně tak zvuk. Pro magora mohlo vadit, že černé pruhy kolem obrazu nejsou úplně černé... dobrá. Jinak ale paráda včetně pohybu. Co se týká méně kvalitních videí, dokázal jsem si obraz vylepšit v nastavení. Hotovo. Za ty peníze nebylo co řešit.

Máš využít možnost vrácení a hotovo. Respektive... mohl jsi to využít.

A ano, zřejmě by nebylo od věci, kdyby se TCL sestavovalo u nás. Možná by pak těch reklamací ubylo. Na televizor máš záruku, takže pokud to ještě neřešíš, dořeš. Následně si kup to, co si myslíš, že bude lepší a výhodnější.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Amos 6. 2. 2024 18:44

MgX píše:Majkl777dsadsddas OK. Žil jsem několik dlouhých týdnů s TCL C845X1 a po dořešení problémů, které způsobovala aktualizace aplikace Google TV, byl jediným zádrhelem prográmek Kodi.

Můžu se zeptat, s čím žiješ teď?
Jako jakou televizi máš teď?
Díky
Amos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ripper6 6. 2. 2024 20:57

Sony u me zase restartuje xh9096 a to jsem mel za to ze se to prece zlepsi po firmware aktualizacich. Na zacatku vecne vypadal zvuk pres eARC.
Ve forech mi napsali, ze Sony se spatne synchronizuje s AVR Onkyo.
To se spravilo, ale pak jednu dobu se restartovala kazdy tyden!
Opet udelal jsem vse co lidi nasli ve foru, to resili polaci. Az po dalsi aktualizaci asi za rok a pul uz to +- drzi. Ted se restartuje 1x mesicne :)
A nejlevnejsi taky nebyla 55 palcu Sony stala prumerne 26 000czk, mel jsem kupon tak 23 000czk.
Jak drahou TV mam koupit aby tim netrpela? :D

Koukal jsem i po Sony x95L ale nevim zda je dostatecne draha.

TCL je tedy levne dobre podivna cena, ale podivnou cenu ma i Hisense :(
Celkove ale i v zahranici jsem cetl ze TCL maji problemy a i podpora je na nic. Ze tam se pomoci nedovolas. Je tak uplne jedno ze TCL dava ted 5 let zaruku na TV. Proste lidem rekli at zkusi A,B...C. Nejde jo?
Tak podpora uz se neozvala. Chtel opravit jo TV? Nemame nahradni dily :lol:

Spolehlivost je však špatná. Poté, co měl tento TCL TV asi rok a půl, obrazovka zčernala. Kontaktoval jsem technickou podporu a poté jsem postupoval podle jejich pokynů a vyzkoušel několik druhů resetů a restartů. Nic. Bez ohledu na to, jak levná je televize, měla by skutečně vydržet déle než 18 měsíců. Hrozný.
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 6. 2. 2024 21:33

Amos píše:
MgX píše:Majkl777dsadsddas OK. Žil jsem několik dlouhých týdnů s TCL C845X1 a po dořešení problémů, které způsobovala aktualizace aplikace Google TV, byl jediným zádrhelem prográmek Kodi.

Můžu se zeptat, s čím žiješ teď?
Jako jakou televizi máš teď?
Díky

Stačí mrknout zde na fóru. Je to tu mnohokrát. Sony A83J.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod ripper6 6. 2. 2024 21:48

Jo chtel bych se jen zeptat, kdyz uz je tu rec o vraceni, problemu TV, jak zdejsi TV posilaji zpet do kramu?
Vim mohu si sehnat treba PPL?

Jenze co sundani z drzaku, sam 65 palcu nevim nevim zda bych zvladl sundat a pak snest po schodech.
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 7. 2. 2024 04:56

Sám bych to rozhodně nedělal.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Jirka-CZ 7. 2. 2024 13:54

Pokud by byla tv vrácena, tak by to na ní muselo být poznat ne? Ty fólie se loupou snad všude. I já jsem na některé zapomněl a loupala je pracně manželka při leštění. Také šrouby od stojanu jsou originálně svařené v sáčku.(neoriginální svár by byl vidět.)Jinak pokud jde o Planeo, tak měli začátkem roku akci za cca 23t. Pak tv nebyla a na dotaz kdy budou skladem a zda budou znovu za 23t mi bylo napsáno, že budou až v únoru a cenu nevědí. Ale na stránkách měli skladem na vybraných prodejnách. V e-shopu ne. Někde v zahraničí jsem četl názor, že chyba pixelu může být způsobena hned zapojením do sítě v zimních měsících. Já musel podepsat protokol, že pustím až po 6-8h od předání (přivezl Datart). Možná na tom něco bude.
Jirka-CZ
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka