TCL 2023 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod jito 24. 2. 2024 18:47

Nepoužívané aplikace určitě odinstaluj nebo pokud to nejde deaktivuj. Ale ne v nějakém servisním módu, to je zbytečné.
Pro systém to bude jedině dobře.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod MgX 24. 2. 2024 19:01

Souhlas s jito.

Občas stejně dojde k tomu, že nakonec v určité verzi softwaru zjistíš, že tu nevyužívanou aplikaci tam raději necháš. Důvodů je víc. Hlavně určitá provázanost dál. Nicméně úplně běžně odinstaluju, co nechci a deaktivuji v aplikacích, co nelze odinstalovat.

Nicméně Ti v žádném případě nedoporučuji hrabat se, v tomto směru, v servisním menu.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod slava688 24. 2. 2024 21:43

Ok,provedeno,diky
slava688
Junior

Odeslat příspěvekod Majkl777dsadsddas 25. 2. 2024 09:02

Tak mám OLED Samsung qes90c.
Chlapi jestli mate peníze navíc tak určitě doporučuji. To je jiný svět :) Absolutně neporovnatelné. Od ovladače na solární nabíjení, přes neskutečné nastavení obrazu, přes automaticky přesouvající se pixely, po desing a az po to, že ta TV netopí jak topení (c845).Obraz je neskutečně příjemný a přesný. Absolutně nikde žádný ghosting.
Pozorovací úhly jsou téměř neměnné. Ach Jo pláču radostí. To je paráda. Tohle je fakt jiný svět. Tak snad se za týden neposere jak ta moje c845. To by bylo srandy tady, na můj účet �
Majkl777dsadsddas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Joško 25. 2. 2024 09:49

Majkl : výborná voľba. Budeš neskutočne spokojný. Som o to presvedčený. Všetci ti to prajeme a želáme roky radosti vždy keď ju zapnes.

PS : v poslednom príspevku si písal že ti telka hriala. U mna po celej noci na 60% jasu je studená. Nemáš doma nahodou podpetie el. energie ?
Joško
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 25. 2. 2024 10:22

Z toho „topení“ jsem taky překvapený.

Jinak zmiňovat pozorovací úhly OLED proti LED je mimo mísu. To jsou známé klady a zápory (hodilo by se napsat - vlastnosti), které kupující má řešit před konečným rozhodnutím. Ne být překvapený po zakoupení.
Až budeš mít telku tři roky a stále budeš spokojený, pak budeš vědět, že to byla dobrá volba.

Mimochodem... jaký tam byl cenový rozdíl?

//ještě dodám...

Solární ovladač občas dělal problémy, uvidíš zda již vyřešeno.
Automatický přesun pixelů je u OLED skoro automatický, protože ochrana proti vypálení. LCD se povětšinou až tak chránit nemusí.
Úplně nechápu tu oslavu obrazového nastavení s přívlastkem „neskutečné“.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Joško 25. 2. 2024 10:37

MgX : mám na teba prosím jednu otázočku ak môžem.

Pripojím dva obrázky s TV. Neviem sa dopátrať čo je skutočná pravda o HW C845X2. Ide o veľkosť RAM.

Ktorá info je správna a nepoznáš SW iný ako AIDA64 ?
Přílohy
IMG_4638.jpeg
IMG_4639.jpeg
Joško
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 25. 2. 2024 10:46

Rád bych pomohl. Můžu se zkusit zeptat, pokud je to důležité.

Nicméně sám jsem X2 k podrobnějšímu zkoumání neměl. Používám AIDA software, který vždy psal informace dobře. Samozřejmě může dojít k tomu, že část RAM je nějakým způsobem blokována, či „brána odjinud“. Pak software oznámí, že je tam RAM menší velikosti.

Ono stačilo u X1 provést reset linuxového prostředí (tedy reset na vyšší, než uživatelské úrovni) a některé hodnoty byly taky jiné. Ano, je to i kvůli tomu, že se tímto způsobem vymazalo část demo prostředí, kdy běžně toto obsahuje demonstrační ukázkové video/videa.

-- 25. 2. 2024 10:48 --

Zásadní pro chod jakéhokoliv výrobku je optimalizace. Množství RAM může být někde vyšší, ale kvůli vyšší rozežranosti prostředí to stejně nemusí mít pozitivní vliv.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Joško 25. 2. 2024 12:11

MgX píše:Rád bych pomohl. Můžu se zkusit…

Veľmi pekne ďakujem
Joško
Junior

Odeslat příspěvekod fireman666 25. 2. 2024 13:04

ahoj zdravim vsetkych.ma konecne sa mi podarilo spojazdnit wifi na Tv 55c805.Ale dnes som prvy krat zapol PS5.samozrejme hned som si vsimol,ze obraz zacal preblikovat.tak ako na tomto videu https://www.youtube.com/watch?v=HrDffTa ... aphicsTech
plus,zvuk sa sam hocikey zvysi,znizi.nastavene to mam spravne,aj original Hdmi kabel od PS5.Preto som nekupil 845 s x1 verzoiu,ale radsje 805 s cipom MT9653.Ak by niekto vedel nejaku zazracnu radu,budem rad,inak ide tv naspat.a Tcl uz nechcem ani vidiet
fireman666
Junior

Odeslat příspěvekod S4nt4 25. 2. 2024 13:59

Jakou mas verzi fw? Nahod M999v3 a uzivej si hrani.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Joško 25. 2. 2024 14:14

To je nejaké zvláštne. Vo videu bliká obraz pri 144 Hz / vrr On, a pripojení k počítaču. Je to niečo úplne iné a chlapec na videu je hodne stratený. A hodne frustrovaný.

Čo mna zaráža v tvojom prípade že kolíše aj zvuk.

Mám síce 845 ale myslím si že sw v TV je viac menej zhodný v týchto modeloch. Zvuk má možnosť automatickej regulácie hlasitosti. Skontroluj to prosím ta či je to vypnuté. A vypni pre istotu všetky vylepšenia ktoré sú tam. Tak isto to sprav aj s obrazom. Tiež všetky automatické fičúrky vypnúť.

POZOR musíš byt na domovskej stránke Google TV vtedy je kompletné. Ak si s obrazom na externom vstupe niektoré nastavenia nie sú prístupné a v minimálne jednom prípade ani zobrazené v položkách menu.

-- 25. 2. 2024 14:19 --

S4nt4 píše:Jakou mas verzi fw? Nahod M999v3 a uzivej si hrani.

Ahoj. Ty máš C805 ? Keď si ju priniesol a zapojil PS5 išla? alebo robila to iste čo ma fireman? Pomohla ti až aktualizácia na betu 3 ?

Pýtam sa lebo zatiaľ neviem o prípade že by TV haprovala s pripojením k PS5.
Joško
Junior

Odeslat příspěvekod fireman666 25. 2. 2024 14:51

S4nt4 aktualizacia tam je taka,co mi stiahlo samo.ja som tam ziadnu inu nedaval.ak by som to nahodu isiel vracat.,

-- 25. 2. 2024 14:53 --

joško vsetko mam vypate,aj adaptivny jas,aj zvuk.
fireman666
Junior

Odeslat příspěvekod S4nt4 25. 2. 2024 15:19

805 mam, PS5 ne (PC). Jsou tam nejake zmeny, novy Gamebar. Najit video jak nastavit PS5 a TV. Co vypnout a zapnout, tim bych zacal. Vincent urcite resil PS i Xbox.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fireman666 25. 2. 2024 15:26

S4nt4 ako nahle sa zapne game master tak to zacne kmitat vsetko este viac.vies prosim dat nejaky odkaz podla coho si to nastavoval?? aj ked myslim,ze to nepomoze
fireman666
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka