TCL 2023 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod sidny2 21. 3. 2024 13:28

Zajimalo by me jestli se da nekde stahnout original FW v024 nebo v028 (pkg), aby to slo vratit kdyby se podelal update na v098 ap. Na jednom foru si stezujou ze v098 ma horsi SD obraz nez v028.
TCL 50C805 + Samsung HW-Q60C
sidny2
Junior

Odeslat příspěvekod S4nt4 21. 3. 2024 15:30

Myslis obnovu z img souboru? To samozrejme lze, v servisu TCL. Udajne velka vzacnost a bezne nelze nikde stahnout. Vyhledej si podrobnosti o testovacim fw.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 21. 3. 2024 17:17

sidny2 píše:Zajimalo by me jestli se da nekde stahnout original FW v024 nebo v028 (pkg), aby to slo vratit kdyby se podelal update na v098 ap. Na jednom foru si stezujou ze v098 ma horsi SD obraz nez v028.

A proč budeš honem updatovat, když si stěžují? To opravdu nechápu.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Jirka-CZ 22. 3. 2024 09:41

Také se přidám. Mám tv jen pár měsíců,ale už byla někdy nějaká aktualizace vzduchem? Já jsem s tou co mám spokojen až na anténní signál. Používám jen u hokeje,nebo fotbalu kde není takové zpoždění jak u IPTV,ale občas to prostě vypadne. Prý problém 028 verze
Jirka-CZ
Junior

Odeslat příspěvekod sidny2 22. 3. 2024 11:39

Na avforums vetsinou uvadej ze posledni v098 obraz zlepsuje, ale bez konkretniho popisu, akorat na madarskym foru si jeden stezuje ze ma s v098 horsi obraz SD z anteny, na rozdil od puvodni v028 a nemuze to dat zpatky. Me zajima FW update hlavne kvuli kvalite obrazu, mam sice HD obraz perfektni a SD taky docela ujde, jenze kdyby sel jeste vylepsit tak proc ne. Proto by me zajimalo jestli nekdo s v098 pozoruje zlepseni SD z anteny, hlavne ostrost.
Možný changelog pro T653T01...V098.....
"První vydání pro poprodejní databázi
1. Zahrnuje zlepšení obrazového výkonu.
2. Vylepšení, aby se zabránilo ztrátě signálu DVBT2 Pokles jako v Polsku a češtině
3. Implementujte DDC Calman
4. Implementujte úprava tak, aby odpovídala DVBT2 UHD pro Francii
5. Vylepšeny některé problémy Jira
6. Implementujte nové funkce, jako je optický zvukový výstup, zvukový výstup subwooferu, funkce zvuku, vertikální zvukové pole…
7. Implementujte některé úpravy Google.
8. Implementujte francouzský index údržby nový krok "
(preklad google z rectiny)
sidny2
Junior

Odeslat příspěvekod veesa1 24. 3. 2024 14:26

Třeba se bude někomu hodit:

C845 - ukázka antireflexního povrchu
https://youtu.be/Yf5JqY3RtdE?si=0NNaMxYEeiiBg3br

Jak nainstalovat F1 TV appku na modely, u kterých se to neobjevuje v Obchodu Play (např. na řadu S, řadu P a řadu C64)
https://youtu.be/hbUnKjR1Jyk?si=A-Iz0bcy_tSAtZQm

Jak nejlíp propojit TV a soundbar; TCL Tech Tips CZ - zapnutí HDMI-CEC; Dolby Atmos testovací ukázka
https://youtu.be/YrsV2yFLsWw?si=K2sYE6vsyFY2rMlT

TCL Tech Tips CZ - Jak nainstalovat nejnovější Quick Panel do starších modelů
https://youtu.be/on4P5fqHjPc?si=4-zKtEDxBL0kYu7B
(kdo nemá updatováno, ale chce mít novej Quick Panel)

KODI Dolby Vision - návod na instalaci buildu od KODINERDS pro lepší stabilitu a Dolby Vision
https://youtu.be/XKumCOuUCyo?si=14N3Mw7q2EbvpzZ_

Tuning šistému
https://youtu.be/tA8xWPsGGlM?si=bPLa9DTLHDQFFVGu
veesa1
Junior

Odeslat příspěvekod sidny2 1. 4. 2024 11:39

Tak je konec quartalu a slibovany oficialni OTA update nikde. Potreboval bych hlavne vyresit problem s DolbyVision, kde filmy na HBO a PrimeVideo s tim vypadaj horsi nez bez nej, obraz je takovej zaspinenenej s vybledlymi bravami, tedy paradoxne pravy opak proklamovaneho ucinku. Pokud nekdo ma FW v098, zajimalo by me jestli je to s nim lepsi.
sidny2
Junior

Odeslat příspěvekod MacRieder007 2. 4. 2024 15:44

Mám TCL 55c835 už rok a zatím si nemůžu stěžovat,je pravda,že musel hned po koupi přijet technik a vyměnit desku s OS,ale od té doby jede vše jak má.Ještě si musíš zkusit nahrát nějaký film na flešku z DV a pod. a pustit ho sólo mimo program HBO a podobně,moc těm stanicím nevěřím,že opravdu vysílají ve formátech co by měli.Zatím jsem nezaznamenal za celý rok nějakou aktualizaci softwaru a jsem spokojený s tím co tam je.
MacRieder007
Junior

Odeslat příspěvekod sidny2 3. 4. 2024 11:03

Fakt je ze DV video z USB (mp4) vypada podstatne lip nez u streamovacich sluzeb, bohuzel ale u nich nejde DV vypnout.
Jinak dnes konecne dali v098 na oficial update server. Nejak zasadni zmeny v obraze ale nepozoruju, DV stream vypada furt stejne blbe. Pribyl sice prepinac cistoty DV, ale viditelnej vliv to nema. Hlavne ze aspon normal HD+SD vypadaj velmi dobre, SD obraz z anteny je dost ostry aby se na to dalo koukat.
Zajimava je ted moznost pripojit na sluchatkovy vystup externi subwofer spolu s internimi repro.
sidny2
Junior

Odeslat příspěvekod Jirka-CZ 3. 4. 2024 18:15

Kde si vzal ID hardwaru? V nastavení/systém v 65C845 žádné 5-místné číslo končící na X nevidím. Vidím vše, sériové číslo,Mac adresy ATP, ale tohle číslo ne. Na tvupdate.roku mě to bez toho čísla dál nepustí
Jirka-CZ
Junior

Odeslat příspěvekod Brandy20 6. 4. 2024 22:50

Joško píše:
Brandy20 píše:Chlapi viac krat sa mi stalo, že nas TV 75C805 pri sputeni aplikácie(pokracovanie v sledovani) sa svojvolne restartuje. SkyShowtime, Voyo. Stava sa to n iekomu?

Nemalo by sa to stavať. Robí to od zakúpenia alebo si odsledoval kedy sa to stane.

-- 17. 3. 2024 10:11 --

slava688 píše:Děkuju ti,vyzkouším taky .

Slava888 ja mám ale iný firmware. Mám nahodenu V098 a tak to nemusí u teba fungovať tak ako u mňa. Ale s najväčšou pravdepodobnosťou bude ;)

Tak, prisla aktualizacia, a uz 4 den, slape vsetko ako ma, aj preklad je lepsi a hlavne uz mi ide aj ovladat domace kino hlasitost a aj satelit s jedným ovladacom a to s TCL. Zatial som teda spokojný. Akurat ta velkost, mal som zobrat 85 :-)
Brandy20
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Joško 6. 4. 2024 22:56

Brandy20

Prišla ti OTA aktualizácia ? Akú máš teraz v TV verziu firmware ?
Joško
Junior

Odeslat příspěvekod Lukin_ 8. 4. 2024 19:52

Ta prodloužená záruka +3 roky platí bez ohledu na to, kde TV koupím? Planeo ji už neinzeruje, narozdíl od jiných prodejců. A já asi namísto LG C31 koupím tento bestseller, protože se k dívání na tv nedostanu a na Fortine a 2 hodiny statickýho Netflixu -"pokračuj ve sledování" je OLED škoda :)
Lukin_
Junior

Odeslat příspěvekod slava688 8. 4. 2024 20:10

Já jsem kupoval v unoru v Planeu,tu záruku nenabizeli,ani o ní nevěděli.
Naopak mi chtěli prodat jejich záruku.
Normálně jsem zaregistroval a záruka byla 5let. A zadarmo
slava688
Junior

Odeslat příspěvekod Lukin_ 8. 4. 2024 20:28

ok, díky. hdmi máš 4x 2.1?
Lukin_
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka