TCL 2023 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod steveb19 1. 6. 2024 18:32

Ahojte..Aky je rozdiel medzi TCL 65C745 a TCL 65C743 ? rozmyšlam nad kupou TCL 65C745 kedže som v podobnej cenovej relacii a špecifikacii nenašiel nič lepšie, ale vidim že take nay.sk ponuka TCL 65C743 v takmer totožnej cene. Po prípade, je lepšie počkat na nové modely? Nijako extrémne mi to neponáhla ale ak by som mal v rovnakej cene najst o mesiac novší model tak mi to nebude vadit :)
steveb19
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 2. 6. 2024 15:56

Je to stejný model. Jestli se vyplatí čekat nevím, nové modely jsou dražší, tak buď koupíš za podobnou cenu nižší model, nebo si připlatíš, je to na tobě.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sidny2 10. 6. 2024 09:49

Z listy rychleho prepinani vstupu mi sam od sebe zmizel Obchod Google pro stahovani aplikaci. Je pristupny jen slozite pres Nastaveni/Aplikace/Zobrazit systemove aplikace. Jde to nejak dat zpatky do te listy nebo na plochu?
TCL 50C805 + Samsung HW-Q60C
sidny2
Junior

Odeslat příspěvekod veesa1 10. 6. 2024 13:41

zrovna Play Store na plochu lze dát pouze pomocí sideloadingu shortcutový appky (něco jako Play_Store_ATV_Shortcut.apk ) a nahrát to tam např. z flešky
veesa1
Junior

Odeslat příspěvekod sidny2 10. 6. 2024 16:55

Uz jsem to vyresil pres Button Mapper nepouzivanou klavesou ktera rovnou spusti systemovou aplikaci Obchod Google. Bohuzel klavesy ktere jsou naprd namapovat nejdou.
Stejne mi ale vrta hlavou proc to samo zmizelo z listy vstupu.
sidny2
Junior

Odeslat příspěvekod halfsmith 2. 7. 2024 17:21

Zdravím všechny,
Může mi někdo poradit s televizí z modelem C845 (V098 firmware). Mám takové smíšené pocity z této televize. Rozhodně nepodává rovnoměrné výkony v zobrazení obrazu. Zdroj je stejnej z Disney+ (Dolby vision) a tak se liší kvalitou. Zde je jasně vidět zrnění obrazovky ( platí třeba i pro Shoguna ...)
akolytka.JPG

Pak třeba se tam pustí Avatar a obraz je krásnej.

Tady v případě kvalitního signálu to nechápu. Také mám Vodafone TV, kde jak který film/seriál vypadá. Například fotbat na CT sportu, tam se logo chvěje nesmyslně při nějaké akční kameře.
Je to v nastavení ? Už jsem i párkrát dával televizi do továrního nastavení. Kalibrace by byla fajn, ale nevím jestli by pomohla. Děkuji za rady a postřehy.
halfsmith
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polulin 2. 7. 2024 17:47

Řada 745 je pěkný krám, který neumí v pořádku zobrazit obraz, ze zařízení, které je připojeno přes HDMI a je vysíláno s framerate 25, typicky programy českých satelitních providerů. Sporty nesledovatelné. Jsem zvědav, jak se postaví TCL k reklamaci. Poprvé to sváděli na základní desku, což pochopitelně nezafungovalo.
polulin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 3. 7. 2024 06:41

halfsmith píše:Zdravím všechny,
Může mi někdo poradit s televizí z modelem C845 (V098 firmware). Mám takové smíšené pocity z této televize. Rozhodně nepodává rovnoměrné výkony v zobrazení obrazu. Zdroj je stejnej z Disney+ (Dolby vision) a tak se liší kvalitou. Zde je jasně vidět zrnění obrazovky ( platí třeba i pro Shoguna ...)
akolytka.JPG

Pak třeba se tam pustí Avatar a obraz je krásnej.

Tady v případě kvalitního signálu to nechápu. Také mám Vodafone TV, kde jak který film/seriál vypadá. Například fotbat na CT sportu, tam se logo chvěje nesmyslně při nějaké akční kameře.
Je to v nastavení ? Už jsem i párkrát dával televizi do továrního nastavení. Kalibrace by byla fajn, ale nevím jestli by pomohla. Děkuji za rady a postřehy.

Kalibrace neřeší zpracování obrazu, pohybu, redukci šumu apod., pouze nastavení barev, kontrastu apod.
Jak vypadají stejné filmy nebo pořady např. na monitoru PC nebo jiné TV? U Disney+ může být na vině samotná aplikace, dtto u Vodafone TV, pokud používáš Google aplikaci a ne jejich settop box nebo kartu.
Pokud máš možnost, vyzkoušej nějaký externí zdroj, Google chromecast, Apple TV krabičku apod., abys vyloučil závadu TV.
V nastavení můžeš povypínat funkce pro vylepšení obrazu, redukci šumu a vyhlazení pohybu, na internetu jsou i doporučené možnosti.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sidny2 12. 7. 2024 16:34

Kvalita DV je v prvni rade vec kvality zdroje. Kdyz na c805 pustim referencni video DolbyVision+DolbyAtmos z USB (mp4) tak je obraz i zvuk nadhernej, ale ze stream sluzeb (MAX, PrimeVideo) je to z hlediska dynamiky jasu, barev i ostrosti horsi nez CT HD pres antenu.
sidny2
Junior

Odeslat příspěvekod thomass34 14. 7. 2024 10:18

halfsmith píše:Například fotbat na CT sportu, tam se logo chvěje nesmyslně při nějaké akční kameře.
Je to v nastavení ?

To chvění resp. zrcadlení loga je chybným nystavením TV od výroby ( inženýra co tohle pustil do světa by měli kamenovat)
Je to nutné změnit v položce OBRAZ/ PODROBNÉ NASTAVENI/ PLYNULOST / a tam je první položka BLURE a je nastavena na hodnotu 10. musí se dát 0.
Pozor - je nutné toto nastavit pro kažý vstup ( TV, HDMI, GOOGLE TV)

Já mám sice 65 T8B ale dělalo to to stejné. Navíc jsem nikde nenašel vlastně rozdíl mezi 65T8B a tou c745
thomass34
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod veesa1 16. 7. 2024 22:40

65T8B má subáč - 2.1 zvuk, ale základní Direct LED pofsvit a 450 nitů.

65C745 subáč nemá, ale zase má výrazně lepší obraz díky FALD podsvitu s maxem až 1000 nitů.

Chassis (MT9653) je stejné.
veesa1
Junior

Odeslat příspěvekod thomass34 17. 7. 2024 12:52

Hmm na ofiko stránkách píšouu T8B 1000 nits / HDR/
https://www.tcl.com/tr/en/tvs/t8b
a u 745 je to stejné
https://www.tcl.com/tr/en/tvs/c745

a tady ve specifikacích display se uvádí, že obě TV mají osazený stejný panel:
https://www.displayspecifications.com/en/model/194f331f
thomass34
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod veesa1 18. 7. 2024 12:52

Kdyžtak tcl.com/eu nebo konkrétní země z regionu.

TR - Turecko není z EU, ale z MEA.

-- 18. 7. 2024 13:53 --

T8B je Direct LED, 450 nits a C745 je FALD, 1000 nits (85C745, 1300 nits).

Chassis je MT9653 u obou.
veesa1
Junior

Odeslat příspěvekod thomass34 19. 7. 2024 13:07

Takže pro Turky je stejně označený model kvalitnější ?? ( lepší svítivost, lepší podsvícení)?
Nebo to mají chybu v popisu Turecka u té T8B?
thomass34
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod veesa1 20. 7. 2024 07:33

Je to možný, že se to regionálně liší.

I chassis mohou mít ty modely napříč světem jiné.
veesa1
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka