TCL 2023 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tombas 20. 1. 2025 10:49

To máte připojeno na společnou anténu (bytový dům) nebo máte vlastní? Někdy toto chování způsobuje zesilovač signálu na anténě.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod spyko 20. 1. 2025 11:05

UŽ dost dlouho je inverze,stává se to často,bohužel obrana je minimální!
spyko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod polulin 20. 1. 2025 12:50

Preecho jednofrekvenční sítě, kdy ti vzdálený vysílač "přebije" ten tvůj místní a některé typy DVBT2 tunerů, to prostě nedokáží zpracovat. TCL patří, bohužel, mezi tyto značky.
polulin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kanky 20. 1. 2025 13:08

Chlapi děkuji moooc.
Je to rodinný dům, anténa pod střechou, vysílač kousek.
Na jiných tv (samsung, philips) to nedělá!
Jen tady na tom google tv.
Anténu jsem řešil jako první.
Anténu mám staré síto se zesíkem na dipolu s napájením po kabelu. Jsou tam 2 mosfety.
Ale vždy fungovala perfektně. Jak píši síla/kvalita 100%.
Je to zřejmě OS v tv.
Myslíte, že by pomohlo tam dát třeba latest fw ota V412 pro EU??? Popř. V420 pro Anglii - prý to tu šlape taky.
Zase to nechci hned flešovat když je nová.
Ale u tcl aktualizace po síti zřejmě nikdy nepřijde jak známo...
Nebo hodně chválí testovací latest fw m999.
Tam mám zase strach ze záruky. Musí se pak ota nahrávat zpětně přes *. img soubor.
Nevíte jak se staví tcl ohledně zaruky k aktualizaci fw přes usb, potažmo když bych dal m999???
Děkuji
kanky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod spyko 20. 1. 2025 15:44

Malý dotaz,TCL nemá automatické nahrávání SW?,a co HISENSE,budu měnit tv a tyto značky mám v merku,určitě miniled 100hz,děkuji!
spyko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Fery54 20. 1. 2025 16:01

Ahojte, pardon, že vám skáču do tématu, ale potřeboval bych taky trocha poradit. Bohužel jsem nenašel samostatné vlákno na C835 a nechci jej zakládat zvlášť. O co mi jde...
TV mají rodiče necelé 2 roky. Nedávno přešli na IPTV, konkrétně Magentu od T-Mobile. Bohužel, to ovládání je trochu bolest. Resp. rychlost celé aplikace. Přepínání kanálu je v pohodě, ale to brouzdání po samotné aplikaci, přecházení lišt atd. Buď se to seká, případně se neděje nic.
Chci se zeptat, zda máte někdo zkušenost se zmíněnou IPTV v kombinaci s danou TV. Případně nějaký tip, jak to zrychlit.
Fery54
Junior

Odeslat příspěvekod Stan01 21. 1. 2025 10:53

Když se tu zmínilo FW tak bych se rád zeptal kde se dá zjistit jestli mám poslední FW a pak případně kde stáhnout aktuální poslední FW pro TCL 65C845X2? Případně jestli je nějaká možnost nahrát tam FW, které podporuje nahrávání pořadů z kanálů, které přijímám přes anténu? Na internetu jsem našel návody k této TV kde je i možnost nahrávání, ale aktuální FW v TV to neumožňuje.
Teď tam mám FW V135 z 09.2024 a nevím ani jestli je to poslední, protože přes internet mi to nic nového nenabízí.
Stan01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MacRieder007 21. 1. 2025 18:48

Fery54 píše:Ahojte, pardon, že vám skáču do tématu, ale potřeboval bych taky trocha poradit. Bohužel jsem nenašel samostatné vlákno na C835 a nechci jej zakládat zvlášť. O co mi jde...
TV mají rodiče necelé 2 roky. Nedávno přešli na IPTV, konkrétně Magentu od T-Mobile. Bohužel, to ovládání je trochu bolest. Resp. rychlost celé aplikace. Přepínání kanálu je v pohodě, ale to brouzdání po samotné aplikaci, přecházení lišt atd. Buď se to seká, případně se neděje nic.
Chci se zeptat, zda máte někdo zkušenost se zmíněnou IPTV v kombinaci s danou TV. Případně nějaký tip, jak to zrychlit.

Mám tu samou Tv a ostatní IPTV na příslušných vysílajících stanicích mi jdou dobře,žádné zádrhely a čekání.Doporučoval bych častější mazání mezipaměti,to by ti mohlo pomoct.IPTV Magentu nepoužívám.Jinak vlákno na Tv c835 tu je,jen to chce se pořádně podívat.
MacRieder007
Junior

Odeslat příspěvekod slava688 21. 1. 2025 19:21

Jakým způsobem smažete mezipaměť.
Díky
slava688
Junior

Odeslat příspěvekod jito 21. 1. 2025 20:52

Máš nějaký problém s napsáním fráze do Googlu: Jak vymazat mezipaměť Android?
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod MgX 22. 1. 2025 19:49

slava688 píše:Jakým způsobem smažete mezipaměť.
Díky

Pokud máš zásadnější problém s TV, vždy je ideální udělat obnovu do přepravního nastavení, tj. smaže se veškeré nastavení, vymažou se aplikace. Všechno musíš znovu nastavit, naladit, nainstalovat. Tím docílíš ideálního stavu. (Nejen) u TCL existuje i další forma resetu, která se ale zavolá jinak. Ta udělá čistku rozsáhlejší. Kromě jiného vymaže i demo videa, která jsou v TV.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Kaninchenek 23. 1. 2025 08:19

Dobrý den, vlastním televizor TCL 65C845 (a u rodičů starší model 55C835) a chci se zeptat zda by mi někdo prosím mohl sepsat nějaký ucelený návod jak možno co nejlépe nastavit obraz a zvuk kvůli využití ideálního poměru snížení spotřeby naproti využitelnosti televizoru. Televizi mám připojenou na společnou televizní anténu v bytovce (u rodičů samostatná anténa pod střechou v RD), v televizi mám nainstalované Kodi s doplňky SSC, Rising Tides a SportHD na fotbal a jiné sportovní přenosy. Dále v televizi jsou aplikace Voyo, iVysílání, Youtube atd.... (na starším modelu je obsazenost aplikací podobná). Vesměs je využíváné vše výše uvedené na obou TV. Fórum zde jsem pročítal, ale nikde jsme nenašel uceleně co vše je potřeba nastavit. Předem děkuji.
Kaninchenek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 23. 1. 2025 10:29

Měnit všechna nastavení podle nějakého doporučeného vzoru není dobrý nápad, už proto, že každý kus je továrně trošku jinak zkalibrován a výsledek může být horší než lepší.
V zásadě není potřeba mnoho měnit. Stačí vypnout EKO mód a vybrat vhodný obrazový profil (na TCL mi nejvíc sedl "KINO"), doladit teplotu barev (-3 až -4), nastavit kontrast a jas a hotovo.
Největší vliv na spotřebu má intenzita podsvícení, ostatní prakticky nemá vliv.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Stan01 3. 2. 2025 20:53

Tak s tím kde stáhnout FW a nebo proč mi TV nenabízí novější FW než ten co mám v TV verzi V135 mi nikdo asi nepomůže a tak snad mi někdo pomůže s nastavením CEC funkce.

Mám k TV do HDMI1 připojený multimediální přehrávač přes receiver Denon AVR S760H a nemůžu přijít na to jak nastavit CEC funkce tak, aby při zapnutí multimediálního přehrávače se zapnul receiver a TV. Zatím mi funguje jen při zapnutí multimediálního přehrávače se zapne receiver. Když v TV zapnu CEC a nechám ostatní možnosti vypnuté tak se mi při zapnutí TV vždy zapne i receiver a to nechci a nevím jak to zrušit nebo nastavit tak, aby se multimediální přehrávač a receiver zapnul jen když zapnu multimediální přehrávač a ne při každém zapnutí TV když se chci jen dívat na TV.

Má nebo měl někdo podobný problém a jak ho vyřešil?

Díky moc za pomoc
Stan01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 3. 2. 2025 21:08

O poslední verzi FW si zkus napsat na podporu TCL, na webu nejspíš vůbec není, pokud ji značka distribuuje jen přes TV přijímač.

Pokud jde o CEC, tak si myslím, že tak jak to potřebuješ to nefunguje. Je to obousměrný komunikační kanál a zajistit, aby signál o spuštění jen přijímal, ale neposílal směrem ven neumí. Ale třeba se pletu a jen jsem se s tím ještě nesetkal.
tombas
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka