pokud nemas receiver, tak se te to nejpis netyka. Proc pisi nejspis, protoze nevim jestli ostatni-vsechny HDMI IN budou u TCL podporovat >99 Hz. Ale snad jo, jinak by to postradalo smysl. Tipnul bych, ze to budou minimalne HDMI 2.1
Ja ostatni HDMI neresim, protoze pouzivam jen eArc (HDMI OUT). Ja mam v receiveru strceno vse co ty mas v televizi (napr. Xbox, PlayStation, PC ...). a z receiveru vede HDMI kabel do eArc. Ten umoznuje zpracovat vse co z receiveru prijde, ALE zaroven umi poslat z TV audio i do receiveru. Napriklad kdyz sledujes TV signal pres koaxial (nebo sledovani.tv, lepsi.tv, O2TV ...) tak posle jen zvuk. Ono to umi i to, ze kdyz vypnu TV, tak se mi posle signal i do receiveru pres eArc a receiver se vypne (tohle je za me super funkce).
Nejsem zadny odbornik, snad jsem ti to vysvetlil k pochopeni. Kdyby ne, na googlu najdes podrobnejsi popis napriklad
https://www.avhifi.cz/blog/19-co-je-to/ ... acuje-earcOsobne nechapu proc TCL eArc takto degradoval. Osobne mam zatim vybrane tyto favority Sony XR-55X93K nebo Philips 55PUS8818, kde eArc >99 Hz podporuje.