TCL 2023 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Di_Tox 18. 7. 2023 14:21

Hoj mám dotaz a potřebuji poradit. Jedná se o výběr mezi 65c935 a 65c845 cena je podobná poraďte kterou vybrat a proč? Popřípadě hlavní rozdíly pojede na ni i ps5.
Di_Tox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 18. 7. 2023 17:03

Já bych zvolil C845, protože podle posledních testů a mj. i reportu @riddle z kalibrace tohoto modelu, se zdá, že TCL opět udělalo meziročně dost velký kus práce na tomto panelu. Nehledě na to, že u loňského modelu někteří hodnotili lépe C835 než C935.
Korektní fungování PS5 je potřeba důkladně vyzkoušet, u starších modelů se objevovaly nějaké problémy s obnovovací frekvencí, resp. vertikálním rozlišením. Už se to tady řešilo, zkus pohledat.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kremilek10 18. 7. 2023 18:08

ja jsem mel c845 taky v hledacku, ale vypustil jsem, protoze na eArc ma 60Hz a vzhledem k tomu, ze to mam propojene xbox - receiver - eArc = nepripada u me v uvahu
Hisense 55U7A, Denon AVR-X1400H, XBOX ONE X
kremilek10
Junior

Odeslat příspěvekod Di_Tox 19. 7. 2023 12:08

Promiň jsem pojmů neznal,co je to eArc a potřebuji to i já?

-- 19. 7. 2023 12:30 --

Nebo ještě takhle pač čím více čtu věci
co tu píšete tím zjišťuji že o TV nic nevím. Mám +-35k na 65TV 50% normální sledování 15% sledování seriálů filmů ja radeji s titulkama moje dabing. 35% ps5 možná i nějaké propojení s PC ale spíše ne. Značka je jedno jen ne asi oled nechci to vypalování obrazu.
Di_Tox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kremilek10 19. 7. 2023 12:57

pokud nemas receiver, tak se te to nejpis netyka. Proc pisi nejspis, protoze nevim jestli ostatni-vsechny HDMI IN budou u TCL podporovat >99 Hz. Ale snad jo, jinak by to postradalo smysl. Tipnul bych, ze to budou minimalne HDMI 2.1

Ja ostatni HDMI neresim, protoze pouzivam jen eArc (HDMI OUT). Ja mam v receiveru strceno vse co ty mas v televizi (napr. Xbox, PlayStation, PC ...). a z receiveru vede HDMI kabel do eArc. Ten umoznuje zpracovat vse co z receiveru prijde, ALE zaroven umi poslat z TV audio i do receiveru. Napriklad kdyz sledujes TV signal pres koaxial (nebo sledovani.tv, lepsi.tv, O2TV ...) tak posle jen zvuk. Ono to umi i to, ze kdyz vypnu TV, tak se mi posle signal i do receiveru pres eArc a receiver se vypne (tohle je za me super funkce).
Nejsem zadny odbornik, snad jsem ti to vysvetlil k pochopeni. Kdyby ne, na googlu najdes podrobnejsi popis napriklad https://www.avhifi.cz/blog/19-co-je-to/ ... acuje-earc

Osobne nechapu proc TCL eArc takto degradoval. Osobne mam zatim vybrane tyto favority Sony XR-55X93K nebo Philips 55PUS8818, kde eArc >99 Hz podporuje.
kremilek10
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 20. 7. 2023 08:26

A opravdu je to problém/omezení HDMI vstupu eArc v TV nebo ten receiver nedokáže propustit obraz 4K 120Hz/144Hz z konzoly nebo jiného zařízení do TV?
Nevím, jen se ptám. Můžeš zkusit připojit konzoli na HDMI eArc přímo do TV bez receiveru a vyzkoušet?
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kremilek10 20. 7. 2023 08:54

nemuzu tu tv nemam, musel by vyzkouset nekdo jiny ...
kremilek10
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 20. 7. 2023 14:18

HDMI 3 a 4 by mělo být bez navýšení hertzů. 1 a 2 plnohodnotné s vysokou datovou propustností.

Pro mnoho lidí toto není žádné omezení, ba dokonce pro někoho se jedná o výhodu. Ale chápu i názor ostatních.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Artass91 4. 9. 2023 15:09

Tak jelikoz moji C835 po odvezeni neopravili a poslali, ze je neopravitelna, hledam jinou TV. Jaka je 55" C845? Ma neco lepsiho/horsiho nez C835? Vyplati se?
Artass91
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 4. 9. 2023 21:46

Má vyšší svítivost. Třeba. Má vic zón. Ale jestli se vyplatí? To si bude muset každý odpovědět sám. Myslím, ze teď byla někde v akci a ještě s možností 5 let záruky zdarma (za registraci).

Recenzi 65” 845 máš na AVmania.cz webu.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod storm 11. 9. 2023 16:31

Zdravim, má někdo zkušenost s TCL 40S5400A? U nás vypadává youtube do hlavní nabídky. Stači 2-3 videa a konec i u prostřed videa. Vypadá to na málo RAM (1,5GB)
storm
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kobl20 26. 9. 2023 12:50

Pánové dlouho jsem pošilhával po co největší úhlopříčce a chtěl UST projektor+ALR plátno. Investice poměrně dost drahá, proto jsem jenom pošilhával. Pak přišlo TCL 98C735, různě v akcích v cenovém rozptylu 80-90k. Teď ale přišli s 98P745, která tady zatim v ČR za 66k u Planea nebo klasicky levnější u pšonků za 53k https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i ... er-pro-2-0

Ta cena je už pro mě, co bych byl ochotný dát. Viděl jste ji již někdo v provozu? Ta cena je tak "nízká", protože je to taková obrazová hrůza? Fakt jsem skoro rozhodnut si popojet k nejbližší PL pobočce, tak jenom jestli mi něco uniká, proč to vyloženě nebrat? VA panel není Oled, vím, ale v rozpočtu jaký jsem ochoten mít na to není prostor.
kobl20
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 26. 9. 2023 14:08

98" jsem neviděl, viděl jsem 65" a obraz určitě žádná hrůza není. Tedy pokud u 98C745 používá TCL stejný panel jako u 65", tedy VA.
Naopak po vlastnoručním nastavení obrazu je, dá se říct, výborný a ve své cenové kategorii mu může konkurovat málokdo (Sony, Panasonic je jiná cenová).
Jediná věc, která stojí za upozornění jsou horší pozorovací úhly, které se u takto velké úhlopříčky projeví už znatelně při sledování z menší vzdálenosti.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 26. 9. 2023 16:05

Větší panel vždy na podobnou sledovací vzdálenost dá vyniknout neduhům obrazu. Více zde platí… lepší krmení=lepší zážitek.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod kobl20 26. 9. 2023 19:34

Jo, tyhle základní poučky znám na neduhy, takový ty doporučený vzálenosti atd a ty ani neřeším. Stejně tak neřeším zvuk(Denon receiver, 7.2.4 Elac), defakto ani vnitřní systém, jelikož to stejně pojede jako zobrazovadlo Shieldu, xboxu apod. TV signál je holt mazanina . Mě jde spíš o ten panel nebo celkově TV, jelikož minimálně ta PL cena, se mi zdá jako fakt pěkná, tak jestli neni až podezřele/ z nějakého důvodu pěkná.
Nevěděl jsem tedy, že ty úhly se s úhlopříčkou zhoršují. Chtělo by to někde vidět.
kobl20
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka