TCL 2023 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 26. 9. 2023 21:28

Rozhodně by bylo lepší to vidět.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod neis 27. 9. 2023 12:46

Pánové nevíte někdo jestli jde v android tv nějakým způsobem vynutit preference 5ghz pásma? Moje c845 se vždy připojí na lehce silnější 2,4 ghz, která je ale dost pomalá. Zatím jsem to vyřešil sítí pro hosty čistě v 5 ghz, ale moc ne mi tohle řešení nelíbí. Ještě jeden tip bych potřeboval, roky používám button maper, ale u c845 nejdou přemapovat tlačítka streamovacích služeb, asi jsou nějak blokováné, protože program je ani nerozpozná. Zná někdo nějakou appku která funguje?
neis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 27. 9. 2023 12:49

Když nastavíš 5GHz síti jiné jméno a heslo než 2,4 a v TV připojíš tu 5GHz, tak by se na jinou síť přepnout neměla.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jito 27. 9. 2023 16:57

Musí stačit v TV vymazat přihlašovací údaje k síti 2,4.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod MgX 28. 9. 2023 09:05

Přesně tak. Když nezadáš přihlášení k 2,4 GHz síti, TV ji znát nebude a připojí se na požadovaný typ.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Xiri123 28. 9. 2023 11:41

tombas píše:U loňských modelů jsem zaznamenal pár informací o tom, že při vysoké obnovovací frekvenci pracuje panel pouze s polovičním vertikálním rozlišením. Byl na to i dotaz na podporu TCL, která ovšem nic takového nezaznamenala. Někdo dokonce tvrdil, že to může být způsobeno použitým procesorem Mediatek, ale ten používá řada různých výrobců a takové informace o problémech s rozlišením se neobjevily.
Každopádně doporučuji TV pořádně vyzkoušet ve zkušební lhůtě, protože často není jasné, pokud se nějaký problém vyskytne, zda za to může nastavení, kabel, konzole, PC nebo samotná hra nebo program/aplikace.

Obecně jsou za nejlepší pro hry považovány OLED TV značky LG.

Ahoj všem! Máte prosím někdo informaci, jestli se ten neduh s polovičním vertikálním rozlišením objevuje i u nových SoC Pentonic 700? TCL teď pustilo do prodeje TCL 65C805, zatím jen v Electroworld, ale oproti 65C845, kde je Mediatek MT9615, je nová 805ka osazena právě Pentonic 700. Pokud by tento neduh zmizel, je to ideální řešení na ono streamovací mini PC přes GFN. Pro ty, kteří by chtěli jít stejnou cestou, ideální PC, které k tomu jde použít, je v současné době https://store.minisforum.de/products/mi ... -um790-pro , protože dokáže jeho integrovaná grafika dát output 4K144Hz, což by krásně maximalizovalo potenciál toho panelu nové C805, pokud by dokázal vyždímat fakt maximálně 144 Hz :-D . Díky za odpověď!
Xiri123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 2. 10. 2023 22:33

Takže po pár dnech mi na TCL 55C845 chcíp ten velký reprák vzadu. Jsem docela *****, ani pořádně neměl příležitost ukázat co v něm je. Max jsme měli hlasitost na 18 a už to bořilo panelák. Telku bych mohl vrátit ale jelikož se jí momentálně za ty peníze co byla koupená nic ani nepřibližuje tak budu reklamovat
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 3. 10. 2023 06:01

Reprák by neměl chcípnout ani, kdybys měl hlasitost na 100. Mělo by to být s rezervou.

Dej vědět, jak jsi dopadl.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 3. 10. 2023 08:11

Chcíp jakože chrčí nebo nehraje vůbec? Možná jen blbě připojený a vypadnul kabel, o téhle závadě čtu poprvé. :hm
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 3. 10. 2023 13:28

Myslím, že jeden problém se subwooferem jsme tu už měli.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 3. 10. 2023 18:27

Přestal hrát úplně, ani nepípne. Dnes jsem se ještě hrabal v nastavení, zapínal různé režimy, pouštěl hry, filmy, YT, dával ji do továrního nastavení, ucho jsem dával přímo na něj a prostě to zabalil. Servis mám domluvený přímo přes TCL, mělo by to údajně být rychlejší než to domlouvat přes Datart.
To že někomu taky chcípl jsem zaznamenal, bohužel jsem nenašel v kterém vláknu se o tom psalo
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 3. 10. 2023 19:21

Je škoda, že TCL nevyrábí televizory v ČR, byť za mírné navýšení ceny.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 3. 10. 2023 19:39

V tom množství témat a příspěvků mi taky často něco unikne, nejsem u PC pořád, ale to je fuk, TV je v záruce a reklamace je jediná správná cesta. Doufám, že technik přijede opravit TV domů a nebudeš to muset stěhovat do servisu.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Atifanda 4. 10. 2023 13:58

Aktuálně nastavuji novou televizi, a protože na kabelovce je 180 programů různých verzí Sd a HD. A odkaz směřující z tv na editační program TLC/cedit není funkční.
Docela dobře funguje program Chansort (používal jsem už dřív) od letošního roku umí editovat i TLC.
Stránka produktu https://github.com/PredatH0r/ChanSort
Není to oficiální aplikace, jak píšou na vlastní nebezpečí, ale funguje skvěle
Atifanda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Atifanda 6. 10. 2023 13:02

Ahoj, pokud jsem dobře pochopil, tak aktualizace běží na aplikaci Google Tv. I na oficiálních stránkách je rozběhnutí tv jen s přihlášením do Google účtu. Na co je tedy účet TLC ? Registraci přes něj mám. Ale co dostupný třeba nový firmware na ovládání základní desky napájení atd. To přeci neřeší OS Google Tv to by měla jít aktualizace mimo prostředí Google Tv ne?
Vychází něco takového?
A dotaz ohledně aplikací a USB vstupu dá se nahrávat přes aplikaci z tv vysílání nebo alespoň okamžité nahrávání ? ale na současné nahrávání i sledování by musela mít dva turnery ne?
Jak řešíte záznamy z kabelovky mimo službu ONline TV co tu nabízí, ale tam jsou jen základní programy /sport ne...
Atifanda
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka