TCL 2023 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod JosefStaněk 25. 10. 2023 14:51

Dobrý den.
Jakožto nováček zde a laik v oboru prosím o radu.
Zkoušel jsem neúspěšně lupu.

Zakoupili jsme televizor TCL 50C645
Pro naše požadavky vyhovující a jsme spokojeni.
Ale:
Trápíme se s bluetooth.
Dálkový ovladač spárován napoprvé.
Dvoje sluchátka v pohodě také.
Můj Iphone televizi pro spárování pro zrcadlení nevidí.
Můj druhý tel Poco X3Pro ji vidí, když dám požadavek na spárování, vygeneruje kód, který ale TV nezobrazí a hodí to chybu
Tablet Xiaomi Pad5 stejně jako ten mobil Poco.
Přítelkyně tel. Samsung S23 televizi nevidí stejně jako ten iphone.

Umí někdo prosím poradit, kde může být chyba?

Moc díky

Josef
JosefStaněk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JosefStaněk 27. 10. 2023 08:34

Díky moc. O víkendu zkusim :-)
JosefStaněk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Daniel Vomacka 2. 11. 2023 10:40

Ahoj, nevíte jaký rozdíl je oproti 805C a 845C? rád bych koupil 75" úhlopříčku a rozdíl v ceně je cca 12tis ve prospěch C805 ... oboje je dle popisu miniLed, 805 má lepší usb3. Vyplatí se dát +12k za vyšší model 845? Jde mi kvalitu obrazu a rychlost prostředí androidu. TV je na filmy, seriály (Netlix, Kodi) ... hrát hry moc neplánuji. Jo a k TV bych rád připojil přes eArc soundbar asi Sonos Arc nebo SAMSUNG 990 pro Dolby Atmos.

díky za odpověď.
Daniel Vomacka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 2. 11. 2023 11:58

C845 má více zón,vyšší jas, větší výkon subwooferu. C805 novější procesor na zpracování obrazu. Za mě se teda dávat 12 tisíc navíc určitě nevyplatí.
S eArc vstupem byl nějakej problém ale já jelikož do toho nikdy nic zapojovat nebudu tak jsem tomu nevěnoval pozornost-pročti to tu
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andy Kraus 2. 11. 2023 12:13

ešte by som si zistil koľko RAM má ktorá tv
Andy Kraus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Serepuk 2. 11. 2023 14:47

Zdravim všechny, mam dotaz ohledně nastavení obraz u 65c845. Zkoušel jsem ladit podle pár videii na YT ale stále mi přijde, že obraz nedosahuje takových kvalit jaké jsem si představoval, nevíte kde by mohl být háček? Playstation jsem ještě nepřipojoval abych zkusil HDR, televizi využívám nejvíc na sledování fotbalu, Netflix a YT a normální TV jedu pouze digitálně přes O2tv, internet optika 300mb/s. Obraz mi přijde ne moc plynulý, hodně rozčtverečkovaný, a při sportovních přenosech poměrně rozostřený. Nastaveno mám víceméně podle tohohle videa: jen se sníženym jasem a nabídku na úpravu Dolby vision nebo IMAX mod tam nevidím vůbec. Díky moc za nápady.
Serepuk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S4nt4 2. 11. 2023 16:41

K 845, TCL dela udajne novou revizi osazenou Pentonicem. Stara verze oznaceni 845X1. Nova verze s Pentonicem 845X2, melo by to udajne byt i nekde na krabici. Trochu loterie ale chvalim posun. C805 dorazila, na prvni pohled prijemne prekvapila, hlavne rychlost systemu. ShieldPro mi prijde pomalejsi. Jas dostacujici ale tady nejsem zas tak narocny. Dobre zvladnuty rozsah 0-1000 a jsem OK. Zatim nevim jak si stoji cerne pruhy (hodne probirane) a cerna celkove. Za tu cenu mnohem lepsi nez jsem ocekaval a U8K me trapi o neco min xD casem se snad dostanu i k 4K DV vs JZ1500
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 2. 11. 2023 16:46

Serepuk on jede videa z BR přehrávače, jestli jsem to v rychlosti prolítl správně, ty popisuješ fotbal. Ten sleduješ od O2? Ono to kostečkování, rozostření a plynulost může být částečně i zdrojem signálu. Mám pocit, že právě u O2 si na to lidi stěžovali. Nechci kecat, zkus to tu prohledat. Navíc nejde jen o rychlost, ale také o kvalitu a zpoždění paketů u internetu.

V každém případě bych si to nastavil jinak...

Určitě režim KINO (IMAX tam nemáš, protože ten vyskočí, až spustíš video, které tento režim bude akceptovat a interaktivně si ho zavolá).
Pro pohyb... abys viděl změnu, si dej první posuvník na 7, druhý na 3. LED ostrost pohybu a Dynamické zrychlení nechej vypnuté.

Pro mírně horší kvalitu SD a HD videí, si ho zkus lehce přiostřit. Někde do hodnoty 11. Zkus aktivovat redukci šumu a MPEG artefaktů, vždy na nízká. A paradoxně si přehoď teplotu barev na TEPLÉ, ale zkus ještě aktivovat redukci modrého světla.

// A nezapomeň hodnoty uložit pro všechny předvolby. Protože jinak to budeš mít jen pro tu aktuální. Pak přejdeš jinam a zase máš defaultní. Jo a vypni Inteligentní obraz... a automatiku pro jas.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Serepuk 2. 11. 2023 20:50

MgX píše:...

Okej, diky za tipy, to s BR mi nedoslo to je fakt, to zkusim tam bude ten rozdil v kvalite nejmarkantnejsi a celkove si myslim ze to bude spis horsi kvalitou ze strany o2. Vyzkousim ty redukce sumu zapnout, to sem myslim vypinal uplne a to modry svetlo taky. Inteligentni ficury a ten jas je off ten me sral hrozne. Tak diky vecer vyzkousim.

S4nt4 píše:K 845, TCL dela udajne novou revizi osazenou Pentonicem. Stara verze oznaceni 845X1. Nova verze s Pentonicem 845X2, melo by to udajne byt i nekde na krabici.

Nevis jestli je to uvedeny jeste nekde? Krabice uz je ve spalovne.
Serepuk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S4nt4 2. 11. 2023 21:55

Na TV je nalepeny stitek s oznacenim. Pod nazvem modelu by melo byt uvedeno podrobnejsi oznaceni. Firmware 018 Pentonic, 5xx strasi SOC.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Serepuk 2. 11. 2023 22:00

Diky, mam x1 to si mi radost neudelal��
Serepuk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S4nt4 2. 11. 2023 23:15

Ono to neni zatim nic oficialniho. Prislo se na to vicemene nahodou, ve Francii se objevilo par kusu s jinym HW. Chlapek, co postuje nove TCL firmwary na to taky hledel a rozjel svuj pruzkum. U nove vyrobenych 845 (mozna i jine 45 modely) zkontrolovat oznaceni.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Serepuk 3. 11. 2023 00:38

Takze to jeste zakonite nemusi znamenat, ze by tam bylo neco spatne?�
Serepuk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S4nt4 3. 11. 2023 01:42

Neni tam nic spatne. Dostanes co je inzerovano a mozna i vic. Komu se postesti nova revize X2 muze byt happy. Ma lepsi model nez uvadi vyrobce. Vsechny oficialni modely s Pentonicem je/bude rada pro rok 2024. C805 stihli o neco drive, C955 az po novem roce.
S4nt4
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka