TCL 2023 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod veesa1 20. 7. 2024 11:02

Dokonce dle té turecké stránky to má i design jako C745 (podstavec uprostřed), ale tady v EU má T8B nožičky
veesa1
Junior

Odeslat příspěvekod thomass34 22. 7. 2024 18:39

tak to je pak ulet a dost neserioznost značky TCL
Pak nějaký celosvětový recenze nebo datasheet konkrétního modelu jsou úplně k ničemu, jelikož může jít vlastně o úplně jinou TV pod identickým typovým značením.

Já jsem obecně zvyklej si zadat do vyhledávače typ a slovo PDF nebo review a nikdy mne nenapadlo řešit, že to může být past.
Tedy do tohoto okamžiku s TCL se mi to nikdy nestalo.

Pak ale nechápu, proč se horší TV prodává za 26 tis( T8B) a lepší za 21(C745)
ten pidisubbas na zadní straně zas cenu tolik neovlivní
thomass34
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 22. 7. 2024 21:05

Takto se to dělá i jinde.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod retros1 4. 9. 2024 10:55

Ahoj, chtěl bych požádat o radu, případně pokud má někdo stejné zkušenosti. V pondělí jsem vybalil TCL 65C655 PRO, objednanou přes Datart, a zjistil jsem, že má zřejmě výrobní vadu. Na horním okraji je viditelně vyboulená, nevím jestli je to lepené, nebo šroubované, nicméně je tam něco špatně. Ptal jsem se na to na nejbližší pobočce a tam mi řekli, ať to reklamuji přímo přes stránky výrobce. Ten mě nicméně odpálkoval, že záruka výrobce se na mechanické poškození nezvtahuje a mám si to nechat nacenit jako opravu přes ofiko servis. Bojím se, že se v té mezeře může časem hromadit prach a způsobit nějaké další problémy. Jak byste to řešili vy? Díky za názor
Přílohy
IMG_20240902_132815.jpg
IMG_20240902_133337.jpg
retros1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 4. 9. 2024 11:49

Vrátit 14 dnů od zakoupení… bez udání důvodu.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 4. 9. 2024 15:44

Podobné problémy s nekvalitní montáží měly i starší modely TCL, určitě se nenech odbýt, to není mechanické poškození, ale výrobní vada. Pokud můžeš, vrať to.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod veesa1 5. 9. 2024 07:23

Zavolej tam ještě jednou a říkej, že se nejedná o mechanické poškození, ale výrobní vadu. Požaduj servis. Nemusíš to nikam vozit (a ještě riskovat poničení při transportu), od 50" jezděj.
veesa1
Junior

Odeslat příspěvekod Bruk63 11. 9. 2024 08:42

Ahoj všem,
Po více jak roce se nám podařilo narazit na luxusní akci a koupili jsme do baráku pořádnou telku. Model jsem měl vybraný delší dobu, ale řekli jsme si, že telka není priorita.

Vybrali jsme TCL 85C845 a před dvěma týdny mi Heuréka pinkla mail, že je za 35K s DPH. To už nešlo odolat.

Nicméně je to naše první TV s Google TV (Android TV) a tak jsem v tomto systému nepolíbený a musím se pořádně rozkoukat (nemyslím tím Android jako takový, ale android systém v TV). Hledám nějaké články a návody... jaké apky nainstalovat, nastavení systému, kalibrace... budeme chtít ještě dokoupit soundbar (pokud si tedy nezvykneme na ten zvuk, který telka má) a pokukuji ještě po ambilight.

Pročítat celé fórum je na hodně dlouhých večerů, tak jsem chtěl poprosit, jestli neporadíte, co instalovat ze začátku, nějaké užitečné tipy, a případně jestli máte někdo ambilight u TCL, tak jaké máte zkušenosti.
Telka je zatím na podstavci, ale půjde na zeď a nejvíce mě zaujal systém od Ambivision Pro s kamerou, kterou bych hodil asi na strop.

Jinak TV máme na filmy (z lokální NAS), Voyo, Youtube, občas klasická telka přes anténu nebo Sledování TV a pak pro děti, kterým jsem stihl vytvořit účet a omezit aplikace.
Díky
TCL 85C845
Bruk63
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michalko58 11. 9. 2024 11:17

Aplikacie:
VLC - na videa z NAS
SmartubeNext na YT bez reklam (nie je dostupne v google play)

Teoreticky nic viac ti netreba okrem stremovacich sluzieb. No a mozno by nebolo na skodu odinstalovat/pozakazovat aplikacie ktore nikdy neplanujes pouzivat.

Co sa tyka Ambilight - original z toho nikdy nebude.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Bruk63 16. 9. 2024 09:13

Děkuji za odpověď
z NAS to zatím pouštím přímo přes centrum medií. Ale je fakt, že poslední film se mi několikrát během přehrávání ukončil a skočilo to na další film v pořadí. Když jsem to pustil přes noťas a HDMI, tak to jelo v pohodě. Zkusím tedy to VLC, které na noteboocích používám.
Youtube máme premium, tak to nepotřebuji jinou apku.
Je mi jasné, že Philips s Ambilight z toho nikdy nebude, ale máme dost velkou zeď, zatím nikde žádné skříňky, takže jsem si říkal, že bychom zkusili Ambilight nějaké třetí strany. A hledáme co nejlepší řešení.
TCL 85C845
Bruk63
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S4nt4 16. 9. 2024 11:19

Misto VLC nahodit KODI 21, od verze 21 umi vse, co bude potreba (DV a mkv). Nevim jestli zvlada ty nejzadanejsi kombinace - DV z BDMW.
S4nt4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michalko58 16. 9. 2024 11:37

KODI je zbytocne tazkopadne a pazrave. Ak clovek neplanuje pouzivat ziadne doplnky tak je VLC ovela lepsou volbou, podla mna.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod 0055 16. 9. 2024 17:32

Bruk63 píše:Ahoj všem,
Po více jak roce se nám podařilo narazit na luxusní akci a koupili jsme do baráku pořádnou telku. Model jsem měl vybraný delší dobu, ale řekli jsme si, že telka není priorita.

Vybrali jsme TCL 85C845 a před dvěma týdny mi Heuréka pinkla mail, že je za 35K s DPH. To už nešlo odolat.

Nicméně je to naše první TV s Google TV (Android TV) a tak jsem v tomto systému nepolíbený a musím se pořádně rozkoukat (nemyslím tím Android jako takový, ale android systém v TV). Hledám nějaké články a návody... jaké apky nainstalovat, nastavení systému, kalibrace... budeme chtít ještě dokoupit soundbar (pokud si tedy nezvykneme na ten zvuk, který telka má) a pokukuji ještě po ambilight.

Pročítat celé fórum je na hodně dlouhých večerů, tak jsem chtěl poprosit, jestli neporadíte, co instalovat ze začátku, nějaké užitečné tipy, a případně jestli máte někdo ambilight u TCL, tak jaké máte zkušenosti.
Telka je zatím na podstavci, ale půjde na zeď a nejvíce mě zaujal systém od Ambivision Pro s kamerou, kterou bych hodil asi na strop.

Jinak TV máme na filmy (z lokální NAS), Voyo, Youtube, občas klasická telka přes anténu nebo Sledování TV a pak pro děti, kterým jsem stihl vytvořit účet a omezit aplikace.
Díky

Kde prosim byla za takovou cenu?
0055
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 17. 9. 2024 06:21

Za podobnou cenu je momentálně v Planeo model TCL 85C805 - po přihlášení 34.639,-
https://www.planeo.cz/tcl-85c805?utm_so ... _GEALw_wcB
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bruk63 17. 9. 2024 10:15

Tak Kodi instalováno mám kvůli účtu na Fastshare

-- 17. 9. 2024 11:34 --

0055 píše:
Bruk63 píše:Ahoj všem,

Díky

Kde prosim byla za takovou cenu?

Heuréka mi hlídala cenu a cinklo to na CZC. Přestože na CZC bylo vyprodáno, tak objednávka přes Heureku prošla ;-)

-- 17. 9. 2024 11:35 --

tombas píše:Za podobnou cenu je momentálně v Planeo model TCL 85C805 - po přihlášení 34.639,-
https://www.planeo.cz/tcl-85c805?utm_so ... _GEALw_wcB

Jenže 805 není 845
TCL 85C845
Bruk63
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka