TCL 2023 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tielk100 15. 10. 2024 19:17

Prepojil bych ho do jine zasuvky.
tielk100
Junior

Odeslat příspěvekod Craig30 15. 10. 2024 19:21

To jsem zkoušel, bez úspěchu ...
Craig30
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tielk100 15. 10. 2024 19:38

Jo takhle ja to pochopil ze ti to dela jen kdyz jsou ve stejne zasuvce.A zkusil jsi jiny zasuvkovy obvod tzn. nechat ji na stejnem mistě a dotahnout tam prodluzku ze zasuvky co jde pres jiny jistič.
tielk100
Junior

Odeslat příspěvekod polulin 17. 10. 2024 17:06

Kutil71 píše:Dobrý den, já mám box android tv. Když se dívám na Skylink musím v nastaveních zadat 1080p-50Hz a když se dívám třeba na youtube musím často přepnout na 1080p-60Hz. Jinak se obraz hodně seká, je v podstatě nesledovatelný, po přepnutí a vhodné aktivaci dopočtů mezisnímků je obraz zcela bez problémů. Je to dost otravné.

745 řada to samé. Ty televize jsou neodladěný *****. Stejně tak, když je připojený externí Sat reciever, tak televize neumí bez záseků zobrazit obraz vysílaný ve 25fps. 50 fps je cajk. Servis si s tím neví rady, pořád by si televizi brali na pozorování s výdledkem, že se závada neprojevuje. Od této značky již nikdy nic.
polulin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 17. 10. 2024 17:14

Bohužel máš smůlu. Jak bylo napsáno i jinde. Toto není vada jen TCL, ale obecně vícero televizorů. Zvláště pak těch, které využívají Google TV OS. Takže plivat na TCL sice můžeš, ale nakonec při výběru jiné značky opět riskuješ, že narazíš.
juress F1 píše:Tenhle problém lidi řeší všude po netu (nejen u TCL, ale i u Sony protože taky používá Google TV) a docela se shodují, že problém spočívá v nativní 60 Hz frekvenci kontejneru google tv appek a když jsou vývojáři líní a nespecifikují snímkovou frekvenci obsahu, bude aplikován základní pulldown, který má vyrovnávat třeba z těch 25 Hz na 60 Hz, což způsobuje velké sekání obrazu, protože to není násobek.

Například zkuste povolit dynamické zrychlení v nastavení obraz -> pohyb a uvidíte jestli sekání přestane. Dynamické zrychlení by mělo natvrdo nastavit vysoké (nevím přesně jaké) frekvence panelu a tím by se měl problém téměř vyřešit.

Stejný problém mám u Telly.tv a když jsem napsal na podporu firmy, která appku vyvíjí, tak mi slečna řekla ať se obrátím na svého poskytovatele internetu :D
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 17. 10. 2024 17:22

Když nadáváte na TCL, nadávejte taky na výrobce HW a SW těch vašich externích krabiček, které neumí s TV správně komunikovat a poslat tam signál se stejnou frekvencí snímků jako má TV. Pak taky můžete nadávat na tvůrce a poskytovatele obsahu, že používají rozdílnou snímkovou frekvenci, než plynule zvládne vaše TV.

Prostě je to tak, že existuje řada formátů, které se v průběhu času vyvíjely a vylepšovaly, tak je holt občas potřeba něco přepnout ručně.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod polulin 17. 10. 2024 17:49

Problémem je, že všechny jiné značky s tím problém nemají, dokonce obyčejné řady TCL jsou schopny obyčejny signál z HDMI zařízení zpracovat, ne však ty "prémiové" řady. TCL zjevně ten FW neumí.
polulin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 17. 10. 2024 18:00

Jaký máš satelitní receiver, značka a typ? On nemá možnost nastavení výstupu obrazu?

Mimochodem, zkusil jsi integrovaný satelitní tuner přímo v televizoru?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod polulin 17. 10. 2024 18:14

Formuler F3, Formuler F4, Octagon 8008, AB Pulse Mini 4K, VU Zero 4k. Můžeš nastavit co chceš, ale pokud je vysíláno 1080i25 (běžný standard našich providerů), tak to ta televize nepřehraje bez jemných záseků v obraze, což je u sportů zcela rušící. Němci vysílají v drtivé většině 720p50 a tam je to cajk. Stejně tak, pokud pustíš OTT streamy (Sledovani Tv, O2TV), které vysílají ve 1080p, přes Archiv CZ/SK plugin na Enigmě 2, tak je to v pohodě. Némlich to samé O2TV box, protože stream je v 1080p. Integrovaný DVBS jesem nezkoušel, protože nedispnuje výhodami externích DVBS recieveru, založených na Enigmě.
polulin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 17. 10. 2024 18:23

Tak ho vyzkoušej.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Stan01 17. 10. 2024 21:41

Zdravím, tak jsem taky před pár dny koupil TCL 65C845X2, trochu jsem se hrál s nastavením a pročetl jsem si tady tuto celou diskuzi, ale i tak bych měl pár otázek:

1. Je nějak možné nastavit TV, aby když pustím multimediální centrum připojené přes receiver k TV pomocí HDMI kabelu, aby když v rohu TV vypíše oznámení, že bylo připojeno zařízení na HDMI tak i přepnulo na tento HDMI (předchodí TV Panasonic tohle dělala automaticky) a nemusel to dělat ručne přes tlačítko vstupů?

2.Jak jsem již psal mám k TV připojené multimediální centrum přes receiver na HDMI1 TV vše přes HDMI kabely a nějak nemůžu přijít na to jak nastavit CEC, aby když pustím multimediální centrum tak se zapnul receiver (to celkem funguje) a dále se zapnula TV a případně i přepnula na HDMI1 vstup, ale když zapnu jen TV jejím ovladačem tak se nezapnulo nic dalšího?

3. Na internetu jsem našel příručku uživatele pro tuto TV, kde se píše i o možnosti PVR nahrávání, ale jestli jsem to správně pochopil jen s určitým software. Je někde možné tento software stáhnout a nainstalovat, případně jestli je nějaká možnost PVR nahrávání v této TV?

4. Je USB port pod napětím i když je TV vypnutá, alespoň v některém režimu normální nebo rychlý start?

5. Jak se zbavím svítících 4 diod vepředu pod štítkem TCL tam kde se zapíná mikrofon? Trochu jsem se hrál s nastavením hlasového ovládání a částečně se mi to podařilo, ale od té doby mi svítí tyhle diody i když jsem snad všechno nastavení vrátil zpět a tovární reset se mi zatím nechce dělat.

To je snad zatím vše co mě nějak s TV trápí, ale možná si časem vzpomenu ještě na něco a tak bych se zase zeptal.

Díky všem za pomoc a odpovědi Standa
Stan01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 18. 10. 2024 09:26

1. HDMI CEC je taková sázka do loterie. Poměrně nedávno jsem řešil STB a starší TV LG. Zapne se, vypne se, ale dál nic. Zkoušel jsem několik věcí, nepomohlo. Předpokládám, že máš v TV HDMI Control (CEC) aktivní, včetně případných doprovodných funkcí, které se tam dají zapnout.
Bohužel Tvoji telku nemám k dispozici, abych odzkoušel. Osobně bych ještě zkusil jiný kabel, pokud máš, případně jiný HDMI vstup na TV.

2. HDMI CEC by mělo být v nastavení TV, Kanály a vstupy, Ovládání dalších zařízení (nebo tak nějak se to asi bude jmenovat).

4. Musíš deaktivovat hlasové ovládání v menu, které povětšinou funguje pouze při jinojazyčném nastavení a dále pak vypnout HW šoupátko na TV. Následně zkusit TV restartovat a v té chvíli by měly diody přestat svítit. Jestliže svítí dál, přes všechno toto... že máš vypnuto a deaktivováno, nezbyde nic jiného, než telku resetovat do přepravních hodnot a následně znovu nastavit a naladit.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 18. 10. 2024 11:05

Funkce HDMI CEC/ARC musí být aktivní na všech propojených zařízeních, ale ani tak není zaručeno správné fungování. Je to napříč značkami poměrně velká loterie.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Stan01 18. 10. 2024 20:45

Díky za odpovědi

1. HDMI CEC jsem na tředchozí TV vypnuté a i tak když jsem měl zapnutou telku tak po zapnutí multimediálního centra se automaticky přepnula na příslušný HDMI vstup a tady to nějak nefunguje a funguje to jen při zapnutém HDMI CEC, ale to zase dělá jinou neplechu viz. bod. 2.

2. Kde je nastavení HDMI CEC vím s tím jsem zkoušel kde co a když jsem už to nastavil tak, aby alespoň se po zapnutí multimediálního centra zapnul receiver Denon AVR-S760H tak se nechtěla zapnout telka TCL 65C845, to bych snad i oželel, ale problém zase nastal, že když jsem zapnul jen telku tak se mi zapnul i receiver Denon AVR-S760H a to právě nechci, protože když sleduji TV tak nepotřebuji receiver, ten není připojený do HDMI4 s ARC a to co popisuji dělá i když je jen HDMI CEC zapnuté bez zapnutí dalších voleb v TV.

4. Hlasové ovládání jsem deaktivoval, mikrofon vypnul jak v menu tak přepínačem dole na TV u hlavního vypínače a diody, když zapnu TV, stále svítí a to jsem zkoušel i ten restart. Začalo to když jsem chtěl vyzkoušet hlasové ovládání jak se tu o tom psalo, nastavil jsem jazyk angličtinu, zapnul mikrofon pak jsem aktivoval hlasové ovládání a přepnul zpět na češtinu a ovládání fungovalo i když ne na mikrofon na TV, ale jen po stisku tlačítka Google asistenta na ovladači se mi podařilo TV hlasem vypnout a zapnout jinak nic víc nevěděl jsem třeba jaký dát příkaz na změnu kanálu TV atd. Dá se někde na netu dohledat jak se mají zadávat příkazy a co pak provedou?

A co ten USB je v nějakém nastavení TV po jejím vypnutí pod napájením a to nahrávání TV pořadů v nějakém software jak se o tom píše v manuálu na netu?

Díky za odpovědi Standa
Stan01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Stan01 20. 10. 2024 19:29

Zdravím tak kromě těch otázek v příspěvku výše bych se chtěl zeptat jestli někdo používá ten jejich Webový prohlížeč TV BrowseHere? Nějak jsem v něm nenašel jak přidat odkaz na nějaký web na tu domovskou stránku, abych nemusel vždy jít až do záložek a druhá otázka je jak v tomto prohlížeči zprovoznit spuštění acestream odkazu v AceStream přehrávači vždy to vypíše chybu, že web stránka není k dispozici a poslední jestli se dá nějak zbavit těch tipů co tam vyskakují třeba o tom jak posunovat web stránku nahoru nebo dolů?

A pak mám ještě otázku k instalaci android aplikací, které nejsou v TV dostupné jako třeba Firefox s kterou architekturou do TV TCL 65C845 instalovat jestli armeabi-v7a nebo arm64-v8a ty co jsou jsou s architekturou x86 a x86_64 počítám, že určitě ne?

Díky moc za info. Standa
Stan01
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka