TCL 2023 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod vojta66 23. 11. 2024 00:03

Mám 55C805 a uvažuju o koupi TCL soundbaru. Nechci za to vyhodit majlant, líbí se mi tento:
https://www.datart.cz/soundbar-tcl-s45he-cerny.html

Máte někdo zkušenost ? Případně tip?
Ď.
vojta66
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 23. 11. 2024 08:23

Osobní zkušenost nemám, ale u soundbarů TCL si někteří stěžovali na velmi hlasité a rušivé pípání při změně režimu, zapnutí nebo vypnutí apod. Doporučuji někde vyzkoušet nebo vzít přes e-shop a případně vrátit.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod veesa1 23. 11. 2024 14:47

Zvuky při zapínání/přepínání se naštější dají eliminovat:

https://youtu.be/4j7atBTGp7Y?si=r4heXdzewymWiczQ
veesa1
Junior

Odeslat příspěvekod sidny2 24. 11. 2024 17:42

Zkusil jsem docasne vypnout Inteligentni rizeni jasu (dle okolniho svetla) a uplne to zkurvilo HDR videa, neobjevi se ani logo HDR a obraz je tak tmavej ze skoro nic neni videt i kdyz dam jas manualne naplno, jako by tim prepnutim TV ztratila schopnost prehravat HDR.
Nejhorsi je ze i kdyz jsem dal jas zpatky na automatiku tak uz to tak zustalo, predtim byl HDR obraz krasne jasnej, ze ja vul s tim hejbal.
Delaj to jen (vsechna) videa HDR(+), Dolby Vision a SDR se zdaj normalni.
Co s tim, nemate nekdo podobnou zkusenost?
TCL 50C805 + Samsung HW-Q60C
sidny2
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 24. 11. 2024 22:21

Tady pomůže asi jen reset do továrního nastavení.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod sidny2 25. 11. 2024 11:38

Tovarnim nastavenim bych zrejme prisel o veskere moje nastaveni, hlavne prihlasovaci udaje do sluzeb a instalovane aplikace. Nejde to vsechno nejak zalohovat?
sidny2
Junior

Odeslat příspěvekod Andy Kraus 25. 11. 2024 22:31

nie je v nastavení obrazu kolónka vrátenie do defaultných hodnôt?,to by malo stačiť -potom už si to nastavíš ako chceš
Andy Kraus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 26. 11. 2024 06:09

Každý reset do přepravního nastavení, který obnovuje i aplikace a stav, vyruší jejich nastavení a přihlášení uživatele. Pouze obnova nastavení, tj. reset profilů pro obraz, zvuk atd. by neměla do aplikaci zásadně zasáhnout. Ovšem ta mu zase asi nepomůže.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod sidny2 26. 11. 2024 12:30

Tak problem s HDR je vyresen, nedelal to TV ale SmartTube. Vymazal jsem ho a naistaloval posledni beta a HDR je ted perfektni, mozna lepsi nez predtim. Napadlo me to kdyz jsem zjistil ze na YouTube (tam jsou ovsem reklamy) HDR fungoval. YT a ST jsou jediny kanaly kde mam normal HDR(10) videa, ostatni sluzby maj bud Dolby Vision nebo SDR, pripadne HDR+.
sidny2
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 26. 11. 2024 15:08

SmartTube je aplikace z Google Play? Mam pocit, že ne.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod jito 26. 11. 2024 15:19

Není.
Musí se instalovat "bokem".
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod tombas 26. 11. 2024 15:31

My víme, ale ten příspěvek byl o tom, že @sidny2 vypnul inteligentní řízení jasu TV, kdyby napsal, že instaloval neoficiální aplikace, tak ho pošleme jinam.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 26. 11. 2024 17:22

jito píše:Není.
Musí se instalovat "bokem".

Díky. Myslel jsem si to... a zároveň naznačoval, co tombas píše.

Kdyby rovnou psal, že instaloval neoficiální aplikaci/aplikace, tak mu rovnou sdělím, ať ji nejdříve sundá, udělá reset a pak teprve pokračuje dál v dotazech.

Takže takto přesně to chodí. Lidé velmi často udělají nějakou nečekanou úpravu v nastavení/nevhodnou kombinaci nastavení (nejlíp v servisním menu)... anebo nainstalují neofiko aplikace a pak se to hází na kvalitu TV a jejího softwaru. Velká část podobných excesů, ale padá a patří jinam. Tím neomlouvám některé záležitosti u jakéhokoliv výrobce, ani u TCL, nicméně... tento příklad potvrzuje, co píšu.

Jsem ale rád, že sidny2 to alespoň čestně napsal a tak je jasné, jak to konkrétně v tomto případě bylo.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 26. 11. 2024 19:01

Je to tak. V tomto ohledu je Google TV dvousečná zbraň, dobrý sluha, ale zlý pán, pokud se k tomu přistupuje méně zodpovědně, nebo lépe řečeno, neuváženě.
Proto nejsem ani velkým odpůrcem uzavřených systémů jako je Vidaa, který řeší některé služby přes prohlížeč, čímž vlastně chrání i vlastní systém před chybami aplikace. Ty, které má pak oficiálně v appstore, má lépe ošetřené.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 26. 11. 2024 19:21

Ono lze udělat paseku i v uzavřeném systému. Stačí si aktivně rozdrbat nastavení přes servisní menu a máš problémy.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka