Google TV OS/Android TV OS [aktuální problémy]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod gustoh 29. 11. 2023 15:16

Skus odinstalovat manualne jednu aplikaciu ci Ti zmizne zo zoznamu.
Nemal si niekedy nakonfigurovane externe ulozisko /nejaky USB kluc/ pre aplikacie?
gustoh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tramin 29. 11. 2023 15:41

Aplikace zmizí a ten usb klíč bude asi to, co jsem provedl při pokusu přehrát film. Jenže si nepamatuji co jsem prováděl a jak to napravit. Mě už nejdou ani aktualizace nainstalovaných aplikací...

-- 29. 11. 2023 15:18 --

Tak jsem na to přišel. V úložištích jsem odebral ten usb disk, který sice nebyl připojen, ale přesně to způsoboval Ufff. Dík za pomoc!
tramin
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 29. 11. 2023 19:38

tramin píše:Nepomohl a nainstalované aplikace zůstaly. Nové nejdou nainstalovat. Ale nevím proč to píše nedostatek místa v externím úložišvti a ne interním.

Jen doplním, že pokud bys skutečně provedl obnovu do továrního nastavení, pak se komplet televizor bude muset znovu naladit, nastavit a valná většina aplikací zřejmě i doinstalovat. Takže je mně záhadou, že aplikace Ti tam zůstaly. To skoro vypadá, že jsi udělal něco jiného než obnovu do továrního nastavení.

Nicméně dobré je, že jsi přišel na původce problému a máš vyřešeno.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tramin 29. 11. 2023 19:49

Ale to továrko jsem fakt udělal. Musel jsem akorát znovu nakonfigurovat obraz, zvuk a ambilight. Netuším, co by to mohlo být jiného.
tramin
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 29. 11. 2023 21:02

To byl reset uživatelského nastavení na tovární hodnoty, ale ne uvedení TV do továrního nastavení, tj. jako po vybalení z krabice.
Ono se to u různých značek jmenuje různě, např. soft reset a často to nedělá to, jako co se to tváří.
Pro úplný reset potřebuješ hard reset, ale na to je složitější postup.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tramin 29. 11. 2023 21:10

Aha, já tam mám tovární nastavení, tak jsem si myslel, že je to ono...
tramin
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 29. 11. 2023 21:18

Při skutečné obnově se maže i úložiště.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 29. 11. 2023 21:21

Ano, ale to se týká opravdu jen nastavení, které jsi tam udělal, tj. provede se reset do továrně nastavených hodnot obrazu, zvuku, asi i naladěných programů apod., nikoli aplikací, nebo samotného systému. To musíš přes PIN kód (záleží na modelu) a nějakou kombinaci tlačítek, ono je to fakt různé, ale většinou se ten postup dá dohledat.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 29. 11. 2023 21:30

Jsou vlastně tři typy resetů, když se to tak vezme.

1. obnova uživatelských hodnot a nastavení
2. obnova továrního nastavení
3. obnova továrního nastavení přes servisní menu

U první varianty povětšinou dochází jen k resetu nastavení obrazu, zvuku, pojmenování vstupů, či nutnosti znovu dořešit některé podmínky pro ochranu soukromí atp.

U druhé varianty se udělá výše uvedené, ale navíc se vymažou naladěné stanice, vymaže se interní úložiště, vymažou se uživatelské Google účty. Při této obnově dojde k obnově do počátečního stavu v jakém se televizor nacházel před prvním spuštěním.

U třetí varianty se provede výše uvedené, ale navíc povětšinou dochází k vymazání demo videí, která jsou v interní paměti televizoru a v určitém směru (zjednodušeně napsáno) se obnoví základní Linuxové rozhraní pro Google TV OS.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Předchozí stránka